Menő budapesti lakások: Világos, személyes belvárosi 2,5 millióból

Magyarósi Csaba 2015 augusztus 19.

Ildikó és Andris három, látszólag egymás kizáró körülménnyel szembesült, amikor nekiállt a Dob utcai lakás kiganézásának:

  • a kégli rettenetes állapotban van
  • nincs sok pénzük
  • a végeredménynek szupermenőn kell kinéznie

Főleg azért, mert befektetési céllal álltak neki a felújításnak, hogy a végeredményt majd ki lehessen adni az Airbnb-n, szóval a hangsúly nem elsősorban azon volt, hogy mindennek legyen tárolórekesze és hogy el lehessen helyezni a családi varrógéptől a nagymama csillárjáig mindent, hanem hogy két bőröndnyi cuccot kockázatmentesen be lehessen préselni valahova, és hogy fotón is jól mutasson a lakás (apropó: ha van neked is menő lakásod, és szerepelnél a sorozatba, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre).

Ezek fényében tiszta mázli, hogy felújítás közben kiderült, hogy a hely még annál is rosszabb állapotban van, mint eredetileg gondolták, miközben a büdzsében nem volt nagy mozgástér.

Mégis az történt, hogy innen indultak:

before_13.jpg

Aztán idáig jutottak:

after_12.jpg

És a kettő közt mindennel együtt csak kábé 2,5 millió forint telt el, amiből 1,5 millió ment a felújításra és 1 millió a berendezésre. 

A 29 négyzetméteres lakásba persze pénz helyett nagy részt saját verejtéket csöpögtettek, mert sokszor még az egyébként olcsónak számító ikeás bútorok is meghaladták a keretet. Így például a konyhaszekrényt részben bútorlapokból rakták össze saját kézzel, a kanapét és a kagylófotelt egy szegedi nénitől vették 20 ezer forintért, hogy újabb 100 ezerért felújíttassák, a farönköket egy városszéli fatelepről szerezték be, majd olajfürdőbe rakták őket, és ott van az elmaradhatatlan bőrfotel, Ildikó és Andris védjegye, amivel már a másik lakásukban is találkoztunk, és ami olyan jó karaktert ad a nappalinak.

after_9.jpg

after_3.jpg

after_18.jpg

De a legizgalmasabbak mégis a festmények, amiket Ildikó készített, ezek hihetetlenül sokat adnak a lakás hangulatához. Ott van például a Vénusz születése, ami egy kiragadott részlet Botticelli eredetijéből, csak a fejet ábrázolja és bár tök mások a méretek és a festési technika is jóval erőteljesebb, vastag rétegben felvitt festék van a képen, a végeredmény pont annyira kecses és ártatlan, mint az eredeti Firenzében, szóval Ildi nem kicsit tolja jól ezt a festődolgot, és még olyan gegekre is van energiája, mint a galérián elhelyezett C3PO megpaskolja a csintalan R2D2-t című festmény.

after_7.jpg

after_14.jpg

Előtte képek:

 

Utána képek (fotó: Tuba Zoltán):

 

 

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, a legmegbízhatóbb, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak úgy, hogy nem merülnek fel felesleges költségek, nézd meg az Én menő lakásom projektet, ahol közvetlenül is elérheted a legmegbízhatóbb kivitelezőket és legötletesebb belsőépítészeket. A fenti lakás tervezőit, Ildikót és Andrist is

 

süti beállítások módosítása