Menő lakás a Nyolcban: így lesz valami egyszerre elegáns és otthonos

Magyarósi Csaba 2016 július 01.

A magyar származású Ági és a német Michael jó harminc évet éltek közösen Hamburgban, mielőtt úgy döntöttek, hogy Magyarországra költöznek. Ági volt már angoltanár és reklámszakember, Michael főleg sajtó és reklámfotókat készített. Szuper volt Hamburgban, de úgy döntöttek, hogy még jobb lesz Budapesten, ahol viszont végre igazán kiélhették közös szenvedélyüket is: a lakásfelújítást, a restaurálást, a belsőépítészetet.

dsc01382_1280.jpg

Vettek egy nagy és nem túl ízléses lakást a nyolcadik kerületben, aztán szétszedték, hogy az alapoktól rakják újra össze az egészet.

Lényegében mindenhez hozzányúltak, falakhoz, burkolathoz, bútorokhoz, csak néhány olyan elem maradt a lakásban, ami a régire emlékeztetett, főleg azok, amiknek komoly, nem feltétlenül pénzben kifejezhető értékük volt: a cserépkályhát például csak átfestették, mert egyből beleszerettek.

dsc01386_1280.jpg

De amúgy végigmentek az egész lakáson, hogy a végeredmény nemcsak elegáns, de otthonos is legyen. Igen, pont ezt az egyensúlyt sikerül a legritkábban tartani: a lakások vagy letisztultak, de ebben az esetben sokszor túlságosan hűvösek, vagy bensőségesek, viszont ezzel gyakran együtt jár a káosz is.

Ágiék lakása a sok tiszta fehér falfelülettől, a világos parkettától, a tágas terektől nagyon elegáns, viszont tele van olyan tárgyakkal, amiket sehol máshol nem találsz meg és amiktől nagyon otthonos a végeredmény.

Hónapokat töltöttek azzal, hogy különféle piacokról összegyűjtsék a bútorokat, vicces módon egyébként pont egy belgiumi piacon találtak nagyon sok, Magyarországról elvitt régiséget, műtárgyat. De tényleg mindenhez hozzá mertek nyúlni, van itt például ikeás kanapé, rögtön kettő, amit összeépítettek, hogy egy nagy bútor legyen a hatalmas nappali közepén, van repülőgépről szerzett kiszolgálószekrény és néhány olyan bútor, amit Ági és Michael talált ki és szerelt össze. 

De vannak okos megoldások a gépészet eltüntetésére:

dsc01359_1280.jpg

dsc01360_1280.jpg

És egy rakás olyan régi, személyes tárgy, ami oldja a nagy tér feszességét:

Máskor meg egy Rippl-Rónai:

dsc01365_1280.jpg

A végeredmény meg egy olyan lakás, ami maga az ellentmondás: mintha egy csodálatosan berendezett galériába lépnél, ahol viszont mindenféle rossz érzés nélkül tudod felrakni a lábad az asztalra, vagy tudod eldobni magad az ágyon.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak úgy, hogy nem merülnek fel felesleges költségek, nézd meg az Én menő lakásom projektet, ahol közvetlenül is elérheted a legmegbízhatóbb kivitelezőket és legötletesebb belsőépítészeket, a fenti lakást tervező Ágit is. És ha meg szeretnéd tanulni, hogyan alakíthatod át a saját lakásod, jelentkezz a workshopjainkra, ahol személyes tanácsokkal is segítjük a dolgot. És ha neked is van menő lakásod, és szerepelnél a sorozatban, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre. Plusz csatlakozz hozzánk Facebookon.

süti beállítások módosítása