Menő budapesti lakások: fényárban úszik a menő földszinti lakás

szucsadam 2017 március 14.

Van egy sztereotípia a földszinti lakásokkal kapcsolatban, különösen a gangos házak esetében: nem elég világosak. És akkor még finoman fejeztem ki magam.

Csakhogy ennek nem kell így lennie. Legalábbis egy pesti, Városliget-közeli lakásban megvalósították a tulajdonosok a szinte lehetetlent.

A helyszín a Városliget déli sarkánál, a VII. kerület már épp nem méregdrága környéke. Itt nagyon jó fekvésű lakásokat lehet szerezni úgy, hogy tényleg a város legkellemesebb sétáinak egyikét ejtheted meg. Itt, egy forgalomtól félreeső, nyugis ponton vásároltak és újítottak fel egy földszinti lakást úgy, hogy olyat én még nem láttam. Mutatóban:

A lakás kicsit több mint 43 négyzetméteres alapterületú, és a fürdőszobát leszámítva egyetlen térből áll. Viszont valójában ennél nagyobb, hiszen találunk itt még egy enyhén fejlebiccentős, franciaágynak való galériát és ééés ééééés egy kilenc négyzetméteres teraszt. Ezzel pedig el is árultam a titok nyitját: a fényforrást, egyben a hihetetlenül menő kiegészítőt.

Olyan a terasz, mintha egy lichthof két oldaláról levernénk a falakat (csak egy alacsonyat hagynánk meg, az intimitás miatt), és ennek az alján egy csendes kis szigetet alakítanánk ki. És itt nem arról van szó, hogy elbontottak egy házat a szomszédban - a téglafal túloldalán a háztömb belső kertje található, nagy, susogós fákkal. Van a teraszon egyedi, öntött betoncsipke lapok, pad, növények és egy ZUHANYZÓ is, amin nyáron csak úgy, minden odafigyelés meg előkészület nélkül lecsapathatod magad hideg vízzel, a lejtés meg az elfolyók elintézik a többit. 

És ami fontos: úgy oldották meg, hogy a lakás mindkét helyiségéből, a nagy térből és a fürdőszobából is ajtó nyílik a teraszra. Mivel a nap órákig direktben nyaldosssa a fürdőt, ezért annak a válaszfalát tejüvegből készítették el, így onnan áthullámzik a fény a teljes lakásba. A közös udvarra nyíló ablak ilyen adottságok mellett fényforrásként labdába sem rúghat.

A lakás egyik felén a régi parkettát hagyták meg, lecsiszolva, hogy valami maradjon az eredeti, egyébként falakkal sűrűn szabdalt lakásból. A másik felén - a konyha-étkező részen műgyantával borították a padlót. A fürdőben pedig a hatalmas kőlapok mögött színes LED-sor világít, és teszi még hangulatosabbá a kádban ücsörgést, ahonnan egyébként egyenesen az eget bámulhatjuk, nesze neked földszinti gangos - újra.

A tulajdonos gondosan kezdte el berendezni a lakást: egyedi tervezésű lámpákkal találkozunk, a teraszburkolatokhoz hasonlóan, “kézműves módszerekkel” öntött díszes kézmosóra a vécében, és még olyan apróságokra is figyeltek, mint az étkezőasztal alá betett marhabőr, ami tényleg remekül megtöri a szögletes vonalakat. A berendezést azonban egy ponton abbahagyták, így a végső tulajdonos lehetősége lesz, hogy végigvigye a projektet az ízlése szerint. 

Mégis, a dizájn annyira él már a helyben, hogy tényleg csak az ehhez passzoló bútorokat kell kiválogatni, néhány merész kép a falra, növények a sarokba, és készen is vagyunk.

A lakás egyébként eladó, itt még több infót találtok róla. Ha pedig tetszik, és érdeklődnétek iránta, vegyétek fel velünk a kapcsolatot, megmutatjuk nektek is.

untitled.jpgEladó, tutibiztosan menő lakásainkat itt találod. Ha pedig is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten meglévő otthonból, kattints ide Ha neked is van menő lakásod, és eladnád, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre.

süti beállítások módosítása