Menő budapesti lakások: Múlt és jelen egyszerre

Magyarósi Csaba 2017 május 04.

Nem tudnék kiválasztani egyetlen belsőépítészeti stílust sem, amire bátran rámondanám, hogy ez az, ez tetszik a legjobban, de az biztos, hogy valamiért mindig lázba hoz, amikor a régi elemeket keverik az újakkal.

Mert a száz éves bútorok, elemek gyönyörűek, de világos színek, nagy terek, erős fények és új berendezések kellenek mellé, hogy könnyítsék az összhatást. És ugyanez igaz fordítva is: a modern bútorok légiesek, praktikusak, jó hangulatuk van, viszont tökéletesen súlytalanok önmagukban.

Ha kevered a kettőt, máris jó irányba indultál el: lesz egy élhető, könnyed, vidám lakásod, aminek azonban a régi bútoroktól mégis tartása lesz.

Anna pont ezt az utat járta be. A családi örökséget belsőépítészként nagy lelkesedéssel kezdte el átalakítani, eredetileg még irodát akart kialakítani belőle, ahol workshopokat tarthat majd, aztán idővel rájött, hogy ebből lakás lesz és már így állt neki a tervezésnek.

Eltüntette az apró konyhát és a cselédszobát, átszervezett, falakat mozgatott, ajtókat cserélt, és a végeredmény a közepesen élhető belvárosi otthonból egy tágas, két hálószobás, két fürdőszobás kégli lett.

karolykrt_10.jpg

Ami persze nagyon-nagyon modern, de mindenhol felbukkan a múlt is. És nemcsak külön-külön, de egyszerre is.

Mert persze van egy csúcstechnikás konyha és van hagyományos könyvszekrény. De az ajtó például 2:1, mert egyszerre kis helyet foglaló, falba csúszó praktikus toló, de közben meg ez az az eredeti kétszárnyas, térbe nyíló ajtó, ami egyébként már száz éve is ott volt a lakásban.

És így tovább.

És mindez a Károly körúton, Budapest legbelvárosibb pontján, de épp elég magasan ahhoz, hogy a zaj és a szmog már kevéssé jusson fel. Menőség.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide És ha meg szeretnéd tanulni, hogyan alakíthatod át a saját lakásod, jelentkezz a workshopjainkra, Ha neked is van menő lakásod, és szerepelnél a sorozatban, vagy eladnád, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. Plusz csatlakozz hozzánk Facebookon.

süti beállítások módosítása