Menő budapesti lakások: Miért tegyük a hálószobát a konyha helyére? 

szucsadam 2017 augusztus 17.

Lilla lakása tökéletesen megmutatja, hogyan alakulnak az évek során a kisméretű budapesti lakások, az ízlések és a trendek változásával. Mondjuk nehéz lenne azt mondani, hogy nem előnyükre szolgál ez a változás: a tágas, nagy terek, az egységes, lakberendezők által kitalált színösszeállítás és a falakról levakart hat réteg festék mind olyan tényező, amik egy modern lakásnál jelen vannak. És jó, hogy jelen vannak.

De hogy lesz konyhából háló?

Lássuk csak, milyen alaprajzból indult ki Lilla. A lakás pici, mindössze 37 négyzetméter, ami állt egy 9 négyzetméteres hallból, egy 12 négyzetméteres hálóból és 7-8 négyzetméteres konyhából, ami a vécé mellett, a lakás másik felében foglalt helyet.

fullsizerender-1.jpg

Ebből lett ez:

fullsizerender.jpg

A konyha helyére jött a háló, ami logikus, mert ilyen kis lakásnál bűn 12 négyzetmétert az alvásra szánni, miközben 7 négyzetméteren is elfér egy franciaágy. Így viszont, nyitott konyhai megoldással mindjárt kapunk egy több mint 28 négyzetméteres, élhető teret. Szerencsére a régi háló és a hall között alig volt fal, inkább csak egy üvegajtót kellett elbontani.

Lássuk az előtte-utána képeket:

image1-1.JPG

image1.JPG

image5.JPG

image6.JPG

image7.JPG

image8.JPG

image2.JPG

image3.JPG

image4.JPG

Lilla vállalkozó szellem - hiszen vállalkozása is van -, így aztán befektetési céllal, rövid távú kiadásra meg is vette a lakást, és ami még több: saját maga szervezte le a kivitelezést (már másodszor csinálja, belejött). Maga a felújítás három hónapig tartott, az egyik legnagyobb kihívást a fürdő megtervezése jelentette, végül három helyiséget nyitottak egybe hozzá, és mivel a régi vécé és spejz felett futott egy légcsatorna, azt meg kellett szüntetni. Tolóajtót kapott az új fürdő-vécé, így még több hasznos tér maradt.

A másik legnagyobb kihívás megbízható, pontos, korrekt és jó szakemberek felkutatása volt. A legtöbb teljesen irreális ajánlatot adott, mert tudta, hogy dübörög az ingatlanpiac, és kevés a szakember. Végül a már korábban megismert csapatot hívta el Lilla, akik precízek és szépen dolgoznak, viszont teljesen megbízhatatlanok. A kőműves egy alkalommal három hétre is eltűnt, mondván, hogy neki van máshol is munkája.

Végül nem sok tárolóhely került a lakásba, épp a rövid távú kiadás miatt. Cserébe annyira tágas, amennyire csak lehet egy ekkora tér, ahol azért van egy privát szoba is.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide.