Menő budapesti lakások - Egy sarok, ahol eltöltenéd az életed

szucsadam 2017 október 16.

Nem tudom, kinek mit mond az a szó, hogy shabby chic. Ez a stílus már itthon is hódít pár éve, a lényege, hogy az angol vidéki otthonok romantikáját próbálják becsempészni lakásokba, megpróbálva a giccs innenső oldalán maradni. Dia és Lilla, a lakás tulajdonos-testvérpárja pedig épp ezt lőtték be célnak az újlipótvárosi, Tisza utcai lakásuknál, vegyítve némi vegytiszta csajossággal. Az eredmény néha meghökkentő, de mindenképp nagyon egyedi.

 

A képekről nem nagyon jön le, de a helyszínen tényleg a megfelelő helyen a megfelelő árnyalatban és mennyiségben alkalmazott rózsaszín egy férfit kissé kényelmetlen helyzetbe hozhat, mintha egy női lélekben sétálgatna, ahol egyébként semmi keresnivalója.

A lakás egy tágas, a napfény által bőven körbenyalogatott épületegyüttes belső udvarából nyílik. Érdemes egy pillantást vetni a függőfolyosó felőli borításra, már ez is nagyon hangulatos, a belső udvar méretei szintén eltérnek a szokásostól:

11tisza.jpg

A 94 négyzetméteres lakás alaprajza különleges, Dia és Lilla “hal-alaprajzúnak” mondják, és van benne valami. A farokuszony felől érkezünk, itt jobbra a konyha, balra egy gardrób jelenti az uszony két szárát (vagy mit),előbbi egy picit szűkös konyhának, utóbbi azonban gardróbnak remek, és tele van cipővel, aminek a mennyisége mindig egyenes arányban áll a női boldogsággal, mint tudjuk. (Lilla egyébként is stylist, így ez foglalkozási mellékhatás is lehet).

10tisza.jpg

A hal feje felé haladva a lakás teste leszűkül, egy olyan előszobába kerülünk, ahonnan többfelé is nyílik leágazás, és ami egy körbejárható szobaegyüttes és a fürdőszoba központi eleme.

15tisza.jpg

A régi parkettát felcsiszolták, és fehérre festették. A régi ajtókat - hála a jó égnek - megtartották és felújították, az ablakokat pedig műanyagra cserélték. A felújítás érintette a falakban haladó csöveket és vezetékeket is öt évvel ezelőtt, és a felújítás minősége elég jóra sikerült. 

A hal fejrészéhez vezető utat képező két hálószoba között találjuk a lakás központi részét, a nappalig, amit - a hálókkal együtt - körbevilágít a délkeleti tájolás miatt a napfény, de a non plus ultra a kép közepén látható olvasósarok-ágy-kuckó, ahol úgy tudunk elvonulni a lakás többi részétől, hogy egyetlen ajtót sem csukunk magunkra. Az egy külön birodalom.

A lakásban egyébként divatfotózások is voltak már, ha hiszitek, ha nem, ez a szimpatikus úriember épp ezen az ágyon nyújtózkodja le magáról az utolsó ruhadarabját. 

img-0796.JPG

Akit megfogott a lakás, akár a különleges alaprajzi elrendezés, akár a napfényes szobahálózat, annak jó hírem van: eladó. Akinek tetszik a shabby chic, a bútorokra is meg tud állapodni, de egészen más hangulatú helyet is ki lehet alakítani itt, tökéletesen alkalmas hely ez a kreativitás kibontakoztatására.

További részletek a lakásról itt találhatóak, személyes körbenézésre is ott tudtok jelentkezni.

modelles kép: Zsólyomi Norbert

lakás fotók: Máth Szilvai

untitled.jpgHa te szeretnél olcsóbb szállításokat, és átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. 

süti beállítások módosítása