Otthonok, amik elsőre egészen másnak tűnnek

szucsadam 2017 november 09.

 

Van olyan, hogy egy ház pontosan annak látszik, ami. Háznak.

Az esetek nagyon kis százalékában azonban egy ház egyáltalán nem tűnik háznak. Minek tűnik akkor? Lássuk, minek álcázhatja magát egy otthon:

Földkupacnak

 

A tájképbe illesztett építészeti megoldások csúcsa, amikor a házunk nem is látszik, csupán egy füves dombba megyünk be aludni, vagy hajtunk be az autónkkal. Ne feledjük: a föld nagyon jó szigetelő, ahogy azt sem, hogy a vízszigetelést nagyon gondosan és alaposan kivitelezzük, mert a hibakeresés egy fokkal bonyolultabb itt, mint mondjuk egy cserép- vagy bádogtetőn.

Madárfészeknek

 

Ne lepődjünk meg, ha reggelre sárkányok foglalják el a tetőt, és tojást keltenek ki rajta.

Sziklának

 

A sziklába vájt házak előnye, hogy a falak egy részét maga a természet adja, méghozzá igen ellenálló és vastag kivitelben. Dryvit réteg ide sem kell, vakolni sem nagyon, és odabent az ősember ösztöneit keverhetjük a high-tech otthonok érzésével, ami nagyon Batman.

Hajónak

 

Aki utazott már kisméretű vitorláson huzamosabb ideig, az tudja, hogy nem a legkényelmesebb otthon ez a jármű. Ennél egy fokkal rosszabb, ha az egészet elforgatod 90 fokkal, és nem csak azért, mert akkor süllyed.

Cipőnek

 

Az építészet és a szobrászat találkozása a népművészettel és a hagyományokkal.

Bevásárlókosárnak

 

Igaz, hogy ebben elférne néhány vásárcsarnok teljes éves árukészlete.

Áfonyás sütinek

 

Frodo véletlenül rosszul keverte ki a boltban vásárolt festéket, ez lett belőle.

Felborított háznak

 

Oké, ez nem unikális ötlet, bármennyire bárgyú is, de azért értékeljük az igyekezetet, amivel még egy autót is beállítottak a díszbe, fejjel lefelé.

süti beállítások módosítása