Menő budapesti lakások: Amikor az állad a padlón keresed

szucsadam 2017 november 25.

A budapesti szakemberhiány, és a piac lefölözése reményében az építőiparba özönlő sok tapasztalatlan és hiányos tudású vállalkozó miatt Budapesten egyre többször futunk bele rossz minőségű felújításokba. Üdítő látni, amikor egy egyszerű, de friss dizájntervet korrekt módon valósítottak meg a szakik, és ha látható az is, amikor kemény kézzel fogta őket, hogy a végeredmény szép legyen.

Aztán vannak azok a lakások, ahol a tervező szabadjára engedhette a vágyait: olyan asztalt, olyan ágyat, olyan borítást és alaprajzi elrendezést találhatott ki, amilyet a legjobbnak gondolt. Nem szólt bele senki, nem spórolt a tulajdonos, nyugodtan költhetett a csempére másfél millióval többet, mint egy átlagos ember.

Ez a lakás ilyen. Amikor visszanéztem a lakásban készített képeket, ha magam nem jártam volna ott, nem mindig tudtam volna eldönteni, hogy egy sci-fi díszletben vagy egy lakásban készültek. A falon a kép szálcsiszolt alumíniumrétegen ül, így ahogy elmegyünk előtte, a távolban derengenek a villámok fényei:

dsc05934.JPG

Az egyik hálószobában egy vízpárával működő, hatalmas álkandalló látszik, mögötte egy vékony sávban átlátni a fürdőszobába. Tökéletesen összezavarodsz, hol is vagy most a térben.

dsc05852.JPG

Különösen azért, mert a plafon két emelet magasnak tűnik helyenként:

dsc05859.JPG

A másik hálószoba egy álfal mögött nyílik:

12131.jpg

dsc05888.JPG

A lakásban találunk ablakba kiülő részt, minden ablakkal kilátást a Zeneakadémiára, egy 4-5 négyzetméteres teraszt, egy mini gardróbot:

...és az egyik fürdőkád felett a mennyországot:

Ja, és a sminkasztal vascsövekből hegesztett, a tervező eredeti elképzelése, miszerint krómozott lesz, nem vált be: itthon nem talált olyan műhelyt, ami vállalta volna ennek a 150 kilós monstrumnak a merítését.

Az étkezőasztal betonból kiöntött, és egyáltalán, néhány bútort leszámítva itt minden egyedi, és külön kárpitozott.

A kókuszpanelek, a kőrisfa svédpadló, a Porcelanosa csempék, dizájner tapéták, és a tévé mögött látható hatalmas márványlapokból kirakott fal végre megmutatja, hogy lehet kimaxolni egy pesti lakást, ha nincs kompromisszum, és a luxus a cél. Ráadásul a felújítás fizikailag is gyönyörűen készült el, vastagabb fugát, tömítőanyagot alig valahol találunk, minden sarkos, passzol, szép.

A lakás, két hálóval, két fürdővel, egy vécével és egy tágas nappali-konyhával eladó. Ha érdekel bővebben, itt tudjátok megnézni a többi fotót, és felkeresni minket a bejárás miatt.

 

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide.

süti beállítások módosítása