Karácsonyfák azoknak, akik épp most fejezték be a felújítást

szucsadam 2017 december 19.

Aki fejezett már be lakásfelújítást, az tudja, milyen a közvetlenül ez utáni időszak. Eleve egy kemény időszak van az ember háta mögött, a költözés pedig újabb terheket ró az emberre. A legutolsó, amire ilyenkor gondol, hogy kreatív legyen.

Ja nem. A legutolsó az, hogy vegyen egy hatalmas fenyőt, és megpróbálja belefaragni a talpába. A kreativitás csak a második hátulról.

Mi találtunk néhány karácsonyfa ötletet erre az esetre, kifejezetten közvetlenül építkezés utáni karácsonyra, így folytatjuk a múlt heti poszttémánkat.

1. Raklap karácsonyfa

Mi más maradhatna egy építkezés után a nyakunkon, mint egy csomó raklap. Válasszunk ki egy jobb állapotban lévő, majd egy dekopírfűrésszel, esetleg egy jobb kézifűrésszel ejtsünk rajta két határozott vágást. Hosszabbítsuk meg a gerincét, két kisebb deszka felfúrásával.

Kész.

A lényeg a díszítés, és ha szeretnénk, hogy magában megálljon, egy talpat is könnyen készíthetünk a maradék fákból.

 

 

 

2. Raklap karácsonyfa, nagyon lustáknak

Vaaaagy lehet azt is, hogy egyáltalán nem vágjuk ki a raklapot, csak úgy:

 

 

3. Karácsonyfa el nem pakolt cuccokból

Amíg dobozokból élünk, használjuk a dobozban lévő tárgyakat karácsonyfa-készítésre. Lehet például egész pofás műfát alkotni a könyveinkből, amik egyébként is halomban állnak a nappaliban, csak épp a halom formájával érdemes játszani:

 

4. Karácsonyfa a sittes fából

Miután az asztalos végzett a konyhabútorral, és mielőtt elmenne tőlünk haza karácsonyozni, javasoljuk neki még egy apróság elvégését, grátisz. Mutassuk meg neki ezt a képet, hogy a maradék fákból esetleg összevághatna egy ilyen megoldást, és ha már ott van, fel is fúrhatná egyenként a falra.

Ha az asztalos azt mondja, hogy persze, szívesen, akkor valószínűleg kiütve fekszünk a konyha közepén, és épp álmodunk.

 

+1 A tavaly bemutatott fánkat is nagyon szeretjük azóta is, bár ehhez el kell menni az erdőbe, ágakat gyűjteni. De az talán még jól is esik.

Boldog karácsonyt mindenkinek:)

 

untitled.jpgHa te is szeretnél jövőre átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide.

süti beállítások módosítása