Menő Budapesti Lakások: A tökéletes lakás diákoknak

szucsadam 2018 szeptember 20.

Eszter nemrég kapott egy megbízást egy 60 négyzetméteres lakás megtervezésére. A cél az volt, hogy alakítson ki három különálló szobát, és egy közös helyiséget, amit így három külön diáknak ki lehet adni. Eszter közel érezte magához a feladatot, nem is annyira azért, mert ő maga is huszonéves - bár nagyon fiatalos !!! -, hanem mert ilyen korú gyerekei vannak, akiknek ismeri az igényeit.

A büdzsé nem volt alacsony, sem magas. Az volt az alapvetés, hogy minden legyen meg, ami egy jó lakáshoz kell, de a burkolat és az enteriőr tekintetében maradjanak egy alacsonyabb árkategóriában, amellett, hogy egy menő lakás lesz a végeredmény.

A fenti kérés első felének következtében - ahogy Eszter lakásainál általában - egy komplett falkiveréssel, padlófelszedéssel, lakásborotválással kezdődött a sztori, a bontócsapat már azelőtt kirámolt ott mindent, hogy teljesen kész lett volna a terv. Hiszen évek tapasztalata alapján tudták: úgyis ez lesz a kérés. Új nyílászárók, új fűtés, a földszinti esetleges vizesedésveszély miatt a padlót is újraöntötték, szigetelték.

felujitas_1.jpg

A kérés második része már bonyolultabb, de meglett az árcsökkenés és a dizájn közös metszete.

A festék.

A festék a legolcsóbb dizájnelem, és egy lakásban változatos módon használható.

Lehet az ajtókat élénk színekre festeni. Erre a tulajdonosok szerencsére azonnal rámondták az áment, pedig jelentős drágító tényező tud lenni.

Ééééés a lakás dísze, egy valódi festmény, amit egy művész készített (Fehérvári Tekla, ő már amúgy több lakásunkba is festett képeket). Egy amolyan “Pollock graffitizni indult” hangulatú kép, ami nagyon feldobja a lakást.

A készítés pillanatát is elkaptuk:

tekla_img_20180725_191030.jpg

Végül összejött a terv: azonnal kivette három átmenetileg Budapesten tanuló Erasmus-diák a lakást - egy marokkói, egy portugál és egy észt -, és a jelentkezéskor kitöltött kérdőív alapján

mindegyikük azt állította, hogy a döntésükben a legfontosabb érv a dizájn volt.

Nem mondjuk a lokáció, az Oktogontól egy köpésre. Így tudja eladni a lakást a dizájn.

untitled.jpgSzeretnéd, ha Eszter tervezné a lakásodat? Ha te is átverések nélkül, megbízható, tehetséges stábbal végzett munkára vágysz, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre.

süti beállítások módosítása