Gőzerővel halad az Én Menő Lakásom verseny, itt tartunk most

szucsadam 2018 március 14.

Rendhagyó csapatbővítést kezdtünk múlt héten: azt találtuk ki, hogy egy kétfordulós játékot szervezünk, amire belsőépítészek és belsőépítész lelkületű ügyes jelentkezők munkáit várjuk. Időközben már 14-en jelezték a játék hivatalos email-címén, hogy elkezdtek dolgozni az első feladaton, egy Metrodom-lakás megtervezésén. A második fordulóban a zsüri az Én Menő Lakásom tervezői lesznek, az egészről  egy menő videó is készül.

De egyelőre koncentráljunk az első fordulóra, és ismerjük meg jobban a lakást, amit meg kell tervezni.

A 3 hektáros területen a Gém és Fogadó utcák találkozásánál 2017. és 2019. között, 3 ütemben épülő Metrodom Parkot elsősorban azoknak a családoknak, illetve pároknak tervezték, akik Dél-Pesten keresnek jó közlekedési kapcsolattal rendelkező, megfizethető árú újépítésű lakást. Az épületek egymástól távol, szellősen helyezkednek el, így a terület nagyobb része megmarad kerítéssel lezárt zöldterületnek. Ezért is ez a neve: “park”.

A szolgáltatások és a lehetőségek tehát pároknak és családoknak ideálisak: kerti játszótér, külön a legkisebbeknek, és külön a nagyobbaknak, mini KRESZ-pálya, tűzrakóhely, a 6. emelet tetején pedig egy hangulatos, “meditációs” tetőkert. A B épületben kis fitness teremet alakítanak ki, kizárólag a lakók részére, ami egész évben díjmentesen igénybe vehető. A "C" épületben egész évben használható, teraszos baba játszószoba áll a szülők rendelkezésére.

És akkor a lakásokról: valamennyi lakáshoz tartozik erkély vagy terasz, a földszinti lakások pedig saját kerttel is rendelkeznek. A kisebb lakásokon túl kiemelt figyelmet fordítottak a családi lakásokra, hogy a 2 vagy 3 gyermekesek olyan otthont kapjanak, amely nem csak a CSOK-kal történő vásárlásra alkalmas, de valóban kellemes otthonául szolgálnak a családnak. Az apróságnak tűnő dolgokra is figyeltek, mint a két fürdőszoba, a háztartási helyiség, vagy a kellően nagy konyha.

Ez pedig az a lakás, amit jelenleg is terveznek a jelentkezők:

ke_pernyo_foto_2018-03-08_11_22_53.png

Itt egy lehetséges berendezése:

ke_pernyo_foto_2018-03-08_11_22_22.png

Egy 40 négyzetméteres otthon, ahol éppen minden megfelelő méretű: a hálószoba kényelmes, de nem hatalmas, a nappaliban baráti összejöveteleket is lehet tartani, és megvendégelhetjük a családot is - de a kettő egy időben nyilván nem lehetséges -, egy kis terasz is rendelkezésre áll. Kompakt, kellemes, jó elosztású, kíváncsiak vagyunk, hogy rendezik be, és milyen burkolatokat álmodnak meg a tervezők ide a rendelkezésre álló keretből.

Ha te is jelentkeznél, még nem késő, itt minden infót megtalálsz. Küldj nekünk egy emailt azért, hogy elkezded a munkát.

A részletes Játékszabályzat ITT OLVASHATÓ. Az első fordulóban leadandó munkákkal kapcsolatos instrukciók itt találhatóak és tölthetőek le. Munkára fel, és találkozunk nemsokára egy őrült jó forgatáson!

A játékban partnerünk a Metrodom ingatlanfejlesztő.

Menő Budapesti lakások: álomkégli az Andrássyn!

Magyarósi Csaba 2018 március 06.

Kétféle belsőépítész van. Oké, valójában rengeteg féle akad, de abszolút lehet annak mentén is differenciálni, hogy miként áll a lakáshoz: saját magának rendezi be, vagy a megrendelőjének.

Tényleg, van egy rakás olyan szakember, aki csak egyféleképpen tud gondolkozni, kizárólag olyan lakásokat tud tervezni, amikben ő szívesen élne és ha az ügyfél jelezné, hogy ő nem annyira steampunk, mint inkább vintage, akkor rak egy korhadt fadarabot a gőzgép-alapú hűtőgép tetejére (ott úgysem látja senki).

Eszter tök más, neki nagyon erős, szerethető, otthonos saját stílusa van, remekül felismerhető stílusjegyekkel, de ő nemcsak lakberendező, hanem "pszichológus" is egyben, aki hosszasan beszélget a családdal, megrendelővel a munka előtt és megpróbálja minél alaposabban megismerni őket. Hogyan élnek, mi a hobbijuk, hogyan viszonyulnak egymáshoz, miként látják a világot és milyen tárgyakat szeretnek. És ha ez megvan, akkor megálmodja a koncepciót, de nem magának, hanem a megrendelőnek, és ezen módszer mentén haladva képes alaposan elszakadni a saját stílusától, ha kell, mint ennél a lakásnál is.

img_20180211_172428.jpg

Persze az egész tök könnyen megy, ha a megrendelő is bízik a csapatban és most pont ez történt, elhitték Eszternek és az építésszervező Misinek, hogy elkészítik álmaik lakását, ehhez minden támogatást meg is adtak és végül tényleg elkészült minden, úgy, ahogy megbeszélték.

És nézzétek csak, honnan indultak:

img_0024.JPG

img_0237.JPG

És meddig jutottak:

dsc_0086e.jpg

És kábé minden megváltozott. A redőnyös ablakból ajtó lett, ami a korábban sötét, nyomasztó, most már hangulatos lichhofra néz (igen, az ott az asztal mögött egy tipikus, rettenet sötét, nyomasztó lichthof volt).

dsc_0106.jpg

A nappaliban egy rakás fadoboz és konzol teszi lehetővé a kütyük össze-vissza pakolását:

dsc_0021.jpg

img_20180211_122451.jpg

A falakra Klösz György fotói kerültek a Fortepanról, a lakásban található fémgerenda meg régi Andrássy úti öntvény.

img_20180211_122749e.jpg

Az étkezőlapfő takarja a konyhapultot és a mosogatót, egyébként minden tele van rejtett tárolókkal, a faltól kezdve a lépcső alatti blokkig:

img_20180211_145842e2.jpg

A hangulatos hálószoba a belső emeleten van, kilátással a nappalira:

dsc_0055.jpg

És a fürdőben is a lichthof adja az egyik hangulatvilágítást:

dsc_0154.jpg

További képek a galériában:

 

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre.

Olyan nyereményjátékot hirdetünk, hogy nem hiszed el

szucsadam 2018 február 28.

Na kérem.

Azt talán mindenki tudja, hogy az Én Menő Lakásom blog társszerzői egy egyébként sikeres tervezőcsapat tagjai, illetve az építésszervezőnk, Misi tollából is olvashattunk már itt hasznos írásokat. Aki nem tudná, milyen elképesztően, hihetetlenül (ésatöbbi) menő csapat ez, az itt olvashat rólunk bővebben.

A lényeg: mi megvalósítjuk az átverések nélküli, emberközeli és átlátható építkezést Budapesten. Ez az a három jelző, amiket általában az első építkezésed után kihúzol az építőipar tulajdonságai közül a fejedben.

jatek2_1.jpg

Ebbe a tervezői csapatba keresünk most egy új embert, aki dinamikus, szeret ügyfelekkel dolgozni, és szeretne egy olyan csapat tagja lenni, ahol nincs alá-fölérendeltségi viszony, csak közös munka van, abból viszont annyi, amennyit csak szeretnének. Nem kell, hogy sztárépítész legyél, a Menőlakásom csapatában általában sok lelkes pályakezdő, és több építész is sikeres lett. Szeretik, amit csinálnak, és ezért az ügyfelek is szeretik őket.

Szóval: ha van kedved a csapat tagja lenni, jelentkezz! Mondom azt is, hogy miért.

A kiválasztás ugyanis nagyon menő lesz (hűen a nevünkhöz). Első körben egy, a Metrodom ingatlanfejlesztő által épített lakóparkban található lakást kell megtervezni, viszonylag nagy kötöttségekkel, megszorításokkal. A pályamunkák beküldésére három-négy hét áll majd rendelkezésre, ezeket átnézzük, és kiválasztjuk azokat, akiket behívunk a második fordulóra. A beküldött munkákat pedig bemutatjuk a blogon is, természetesen.

A második forduló egy pesti lakásban lesz majd, amit kibérlünk erre a célra. A lakást ott helyben kell berendezni, méghozzá igazi bútorokkal, nem szoftverrel, nem papírlapon, hanem a való életben. Erről a folyamatról pedig egy őrületes videó készül Magyarósi Csaba műsorvezetésével. A zsűri a Én Menő Lakásom csapata lesz, ők bírálják majd a jelentkezőket.

Két nyereményt osztunk ki.

Az egyik nyeremény rögtön az első forduló után jön: a Különdíjasnak egy szerződési lehetőség lesz a Metrodommal nettó 500.000 Ft értékben. A tervező megvalósíthatja azt a lakást, amit az első fordulóban megálmodott.

A másik nyeremény pedig egy minimum egy éves tagság az Én Menő Lakásom csapatában. Az arca, a neve, a referenciái kint lesznek az oldalunkon, és a beérkező ügyfeleket hozzá is irányítjuk.

Na, milyen?

Szóval ha belsőépítész vagy, esetleg nem vagy belsőépítész, de érdekel a dolog, és azért tudsz bánni valamilyen tervező szoftverrel, és van érzéked hozzá, meg persze szeretnél egy sok ügyféllel dolgozó, jó csapat tagja lenni, jelentkezz ezen az email-címen.

A részletes Játékszabályzat ITT OLVASHATÓ. Az első fordulóban leadandó munkákkal kapcsolatos instrukciók itt találhatóak és tölthetőek le. Munkára fel, és találkozunk márciusban egy őrült jó forgatáson!

A játékban partnereink a Metrodom ingatlanfejlesztő.

Hogyan vegyük észre a lehetőséget az ingatlanhirdetésekben? - Kipofozzuk 1.rész

Andris és Ildi 2018 február 14.

Ebben az új sorozatban Ildi és Andris elmeséli, hogyan működik egy lakásfelújítás, ha a tervező saját magának dolgozik. Ez azért hasznos olvasmány, mert láthatjuk a kivitelezési dilemmákat: azt hihetnénk, hogy a gyakorlott lakásátalakítók elé sosem gördül akadály és mindig minden flottul, terv szerint készül el elsőre. Lássuk hát, hol tart a dolog most, és hogy milyen akadályok gördülnek a tervezők útjába. 

Annak idején a lakberendezést saját lakásunk átalakításával kezdtük kóstolgatni, ezzel a projekttel kerültünk be az Én Menő Lakásom csapatába.  Aztán úgy alakult az életünk, hogy tavaly év végén hirtelen felindulásból eladtuk szeretett kis lakásunkat. Nagy döntés volt elbúcsúzni tőle, de szerencsére a létező legjobb fej vevő csapott le rá, aki tovább viszi a munkánkat.

Ez az a lakás:

(fotó Tuba Zoltán)

Még mi is meglepődtünk magunkon, hogy pár héttel az eladás után újra megmozdult egy új kihívás gondolata bennünk, és nem bírtuk ki, hogy ne nézegessük az eladó lakásokat. És aki keres, az talál, így esett, hogy egy új, saját projektbe vágjuk a fejszénket heteken belül.

Folyamatosan beszámolunk a felújítás alakulásáról, ha van kedvetek, kövessétek a fejleményeket. Az első részben megmutatjuk a kiindulási állapotokat, és azt a folyamatot, ahogyan emellett a lakás mellett döntöttünk.

Mik voltak a kritériumok?

Mikor elkezdtünk a lehetséges új lakás után kutakodni, akkor elsősorban kis méretű, felújítandó garzont kerestünk, hogy kompromisszumok nélkül teljesen a saját ízlésünkre formálhassuk azt. Ezen kívül cél volt, hogy ne a földszinten legyen, és lehetőleg legyenek jók a fényviszonyok. Ami az elhelyezkedést illeti, szerettünk volna a VI. kerületben, az Andrássy út környéken maradni. Ezeknek a feltételeknek igazából egyetlen egy lakás felelt meg, amit meg is néztünk.

Hirdetés és realitás

Az elhelyezkedés remek, a Kodály Körönd közvetlen közelében található ez a rendezett, tiszta ház, egy kis kávézó utcájában, amit egyébként is nagyon szeretünk. Szerencsére a valóságban csábítóbb kis zug ez, mint ahogy a fotók azt visszaadják, ezért sem szabad csak a fényképekre hagyatkozni lakáskereséskor és kihúzni a listáról egy potenciálisan jó lakást a nem túl fényes hangulatú fényképek miatt.  Itt jegyeznénk meg, hogy bár akad már néhány exkluzív lakásokban utazó iroda, amelyek professzionális képekkel teszik csábítóbbá az eladó lakásokat, nagy általánosságban még mindig az amatőr minőségű képek dívnak a hirdetésekben, még azokban is, amelyeket ingatlanosok tesznek föl. Reméljük, hogy hamarosan változni fog ez az arány, hiszen végül is a képi információ az, amely azonnali érzelmi hatást tud kiváltani a lakáskeresőben, és valljuk be, az érzelmek elemi fontosságúak lehetnek egy ilyen döntés meghozatalában, akármilyen racionális is próbál lenni az ember a leendő lakása kapcsán. De amíg ez a helyzet, mindent nézzünk meg személyesen, aminek egy kis esélyt is adunk.

Személyes háttér

Van még egy tényező lakásvásárlásnál, amit nem igazán lehet szempontnak tekinteni, de mindenképpen hozzáad a jóérzésünkhöz, ha megvalósul. Mégpedig hogy kitől vásároljuk a lakást. Egy család jelen esetben az eladó, hat örököstől vásároltunk, akik nagyon szimpatikusak, kedvesek, és jó volt hallani, ahogy saját gyerekkori élményeiket osztották meg a lakással kapcsolatban, és kedves történeteket meséltek a néniről is, akié a lakás volt.

 


Vonzó részletek

A hirdetés fotóin megbújó apró részletek közül engem a bejárati ajtó vett le a lábamról, Andris a viszonylag jó állapotú spalettákat és ablakokat szúrta ki. Tudjuk, hogy a nyílászárók cseréje vagy felújítása fontos tétel lehet a büdzsében, főleg ha az ember a régi megjelenéshez hű akar maradni,  így az első látogatás alkalmával közelebbről is megvizsgáltuk azok állapotát, és örömmel konstatáltuk, hogy csiszolás és újrafestés, valamint némi tömítés alkalmazásával nyugodtan megtarthatjuk a szép eredeti ablakokat. A spalettákat érdemes lesz leszerelni és a zsanérokat kicsit megigazítani vagy lecserélni, mert kissé meg vannak vetemedve, tökéletlenül záródnak. Viszont a bejárati ajtó teljes cseréje erősen elgondolkodtató. Az ajtó fölötti világítóablakok egyrétegűek, az ajtó sem szigeteli túl jól a hangot és hőt, ami viszont fontos lesz, mert a lakás, a fürdő kivételével, egyterű lesz, így a nyugodt alváshoz szükséges csendet a külső nyílászárók kell, hogy biztosítsák. Ezt még körüljárjuk később, de mindenképpen ragaszkodnánk az eredetihez hasonló ajtóhoz, mégpedig lehetőleg fából, ami tapasztalatunk szerint nem olcsó, de szépen meg lehet csinálni úgy is, hogy a régi tokot bent hagyják.  

 A képek alapján azt is kisilabizáltuk, hogy nagyjából négyzetes lehet az elosztás és szerencsére igazunk is lett. Egy pici lakás esetében nyerő a minél egyszerűbb alaprajz, főleg a külső főfalak tekintetében, mert sokkal nagyobb eséllyel tudunk folyosók és holtterek nélkül szellős helyiségeket kialakítani. Ezen kívül az is szerencsés, ha a vizesblokk (ezen belül is a wc a kritikus, azt nem mindig könnyű elköltöztetni az eredeti helyéről) a lakás egyik oldalán és/vagy egy eldugottabb sarokban helyezkedik el, hogy a főbb terek, úgymint a nappali és a konyha számára jusson minél több fény és hely.  Ez a lakás nyerő ebből a szempontból is, mert ahogy az alaprajzon láthatjátok a jelenlegi fürdő a hátsó sarokban húzódik meg, így a fronton lévő ablakokból minden fény akadály nélkül áramlik a fontos helyiségekbe. Azon a télközepi napon, amikor megnéztük a lakást, szép napsütés volt, és hiába belső udvarra nyílnak, a tágas udvar és a kedvező fekvés révén a nagy ablakokon bekúszott néhány fénynyaláb. Nem volt vakítóan világos, de éppen elegendő ahhoz, hogy kellemes érzésünk legyen.

eredeti_alaprajz.jpg

Fotók: ingatlanirodák hirdetéseiből

A technikai részletek közül kiemelnénk a házközponti fűtést, ami egyszerre nagy előny és egy kicsit meg is köti a kezünket. Előny, hiszen nem kell borsos összegeket költenünk egy új, gázcirkós rendszer kialakítására vagy elektromos fűtésre. Megkötés azért, mert észrevettük, hogy az egyik fő fűtéság úgy megy föl a felső szomszédhoz, hogy közben tesz egy idétlen kanyart a levegőben, ami kissé útban lesz nekünk az átalakítás során. Emellett a már nem szükséges csöveket sem tudjuk úgy eltávolítani, hogy közben megy a házban a fűtés. Ezért ki kell találnunk, hogyan tudjuk lezáratni a rendszert fűtési szezonban vagy közvetlenül azután, és átalakítani, amit kell, de erre remélhetőleg találunk megoldást.

A villanyvezetékek, kapcsolók, dugaljak, villanyórák már ránézésre is cseréért kiáltanak, de ezzel eleve számoltunk, hiszen falmozgatáskor amúgy sem kerülhető el a villanyszerelés, és régi lakásban jobb biztosra menni a meglévő rendszerrel, életvédelmi okokból szinte mindig az újravezetékelést javasoljuk ügyfeleinknek is. A képeken láttuk a klasszikus parkettát, amit az ember mindig szeretne megmenteni, de a realitás nagyon sokszor mást diktál. Kíváncsiak voltunk, hogy ez a mi esetünkben megoldható-e, de ahogy az lenni szokott, az egész padló hullámos, a parketták között félujjnyi hézagok tátonganak. Tehát fölszedni biztos föl kell, az új alaprajz függvényében átgondoljuk, hogy újra lerakjuk-e (ilyenkor veszteséggel kell számolni, hiszen nem 100%-ban használható fel a régi anyag) vagy teljesen új melegburkolat kerüljön be. A hidegburkolatok nem a megmentendő kategóriába esnek, azokra teljes csere vár. Jelenleg az új elrendezés terveit pontosítjuk, és a kivitelezési részleteket tárgyaljuk a ház gondnokával és a szakemberekkel. A konkrét tervekről, a stílusválasztásról és az átalakítás minden fejleményéről további cikkekben olvashattok majd.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, és szerepelnél a sorozatban, vagy eladnád, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. Plusz csatlakozz hozzánk Facebookon.

A DIY-lakás archetípusa

Magyarósi Csaba 2018 február 08.

Na ilyen sem volt még, annál izgalmasabb a sztori: eladtunk már egy rakás olyan lakást, aminek a tulajdonosa a felhívásunkra jelentkezett és gondos előválogatás után megfelelő minőségűnek találtuk, hogy felvegyük a Menő lakásom kínálatába, de olyan még nem volt hogy egy, a sorozatban korábban már bemutatott kégli kerüljön fel az adatbázisba.

Pedig most pont erről van szó. És nem úgy, hogy két hete írtunk Vera lakásáról, most meg el lehet vinni, hanem sok-sok éve, a sorozat kezdetén döbbentünk rá, hogy mennyire jól néz ki ez a DIY kégli, aminek minden szeglete eredetibb, mint a legtöbb óriásátalakításon átesett Airbnb-s konfekció.

Vera ugyanis minden négyzetmétert maga tervezett meg saját magának egy olyan helyszínen, amire eredetileg nem is vágyott, egyszerűen csak megörökölte ezt a lakást, aztán a felújítás alatt rájött, hogy fantasztikusak az adottságok és szépen lassan beleszeretett.

nappali2.jpg

nappali4.JPG

nappali5.JPG

Nem egyedül állt neki a munkának, hanem a lakberendező végzettségű Tóth Gergely Mátéval, akinek jól jött egy pilot-projekt. Felajánlotta hát az épp az átalakítással küzdő Verának, hogy szívesen segít neki ingyen, ha cserébe referenciaként bemutathatja majd az elkészült lakást.

És a munkák során nemcsak annyi történt, hogy mindent átalakítottak, de lényegében mindent újraértelmeztek és felhasználtak. A húsdarálókból lámpatartó lett, a mosdóból kiemelt ajtófélfából ékszertartó:, a zöld-fehér konyhaszekrényből ruhásszekrény, a hokedliből éjjeliszekrény, a hivatalosan is javíthatatlannak nyilvánított zongorából könyvszekrény, és így tovább.

Ezt a lakást nem a különösen drága alapanyagok, vagy a minden elemében otthonosságra törekvés teszi szerethetővé, hanem a nagyon ügyesen kitalált és jó arányban elszórt, olcsón megvalósítható ötletek.

És ez a kégli most eladó, szuper adottságokkal: ott van Budán, lényegében a Margit híd mellett, a környéken minden fellelhető, óvoda, iskola, boltok, kávézók, gyógyszertár, bank, posta, szombaton piac, uszodák, fürdők, bevásárlóközpont és a Margit-sziget, itt áll meg a szentendrei HÉV, 4-es 6-os, 17-es, 41-es, 19-es villamos, 11-es, 9-es, 26-os, 109-es, 91-es, 191-es, 291-es busz és éjszakai buszok, a rezsi - közös költséggel együtt - havi 23ezer forint és Airbnb-s lakásnak is kiváló ez a 68 négyzetméteres, második emeleti kétszobás lakás 45,9 millió forintért, szóval négyzetméterenként 675 ezer forintért, ami ezen a környéken elég jó árnak számít. Az árban a berendezés nagy része is benne van. Ha érdekel, itt tudod megnézni a hirdetést.

Egy szürke konyha nem lehet menő? Azt csak hiszed!

Horváth Patrik 2018 február 07.

A konyha a nappali mellett a lakás egyik legfontosabb pontja, azt hiszem, ebben a legtöbben egyet értünk. Egy fajta közösségi hely, amely nem mellesleg helyet és teret ad a főzésnek és ez által a kreativitásnak is. A lakások vagy mondjuk úgy, áhított lakások nagy részt meleg színekkel operáló konyhabútorokból állnak, itt egy kis vajszínű szekrény, ott egy vörösbe hajló pult, nem elfeledve természetesen a hangulatot nagyban befolyásoló virágokat, fából készült dolgokat és egyéb növényeket.

Katalógusokban és az interneten ugyanakkor egyre többször találkozni kifejezetten hűvös tónusokat és színeket felvonultató installációkkal, amelyek fotókon tényleg lenyűgözően festenek, de a mindennapokban valljuk be, elég kevés ember érezné jól magát egy olyan helyiségben, ahol a fekete és a szürke különböző árnyalatai dominálnak. Ez persze nem jelenti azt, hogy ezeknek a színeknek tiltólistán lenne a helyük, éppen ezért hoztunk pár olyan konyhát, melyekbe egész ügyesen csempészték be őket.

1-eileen.jpg

11-un-gyve.jpg

15-cucina.jpg

16-francis-ve.jpg

18-country.jpg

19-lakeview.jpg

2-plateua.jpg

20-mod-con.jpg

7-art.jpg

Képek forrása: homedesignlover.com

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, és szerepelnél a sorozatban, vagy eladnád, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. Plusz csatlakozz hozzánk Facebookon.

Menő budapesti lakások - Napfényes rózsadombi

szucsadam 2018 február 05.

Enikő és férje, Balázs mára már gyakorlott és ügyes lakásfelújítók lettek: nemrég Nagyvonalú Pesti néven szerepelt nálunk egy hatalmas lakásuk a Vígszínház mögött, most hasonló stílusban valósítottak meg egy kompaktabb otthont a Rózsadombon.

Ami sok olyan előnyt sorakoztat fel, amire egy rózsadombi lakásnál egyébként nem is számítanál.

Maga az épület egy átlagos, 70-es évekbeli kockaház, kerttel. Az egyik oldalán egy kapu, amivel szemben egy dupla garázs nyílik fel, ahol kényelmesen elfér két autó. Na, ez a körülbelül 30 négyzetméteres garázs rögtön a lakáshoz tartozik, az autóból pedig egy ajtón át először a száraz tárolóhelyiséghez jutunk, majd a lépcsőházba, így télen papucsban is elindulhatunk bárhová autózni.

A lakás a legfelső szinten található, aminek a hátránya, hogy nincs lift, vagyis gyalog kell feljutni, előnye, hogy nincs mellettünk szomszéd, és a lépcsőház itt már természetes fénnyel bőven megvilágított három oldalról (kelet - dél - nyugat, mennyei kombó), és a bejárati ajtó előtt egy senki más által nem használt, kényelmes tér is található.

A lakásba belépve rögtön arcon vág a fény. Balra két helyiséget alakítottak ki, egy franciaágyas hálószobát és egy kisebb, egyszemélyes ággyal felszerelt vendég (gyerek?) szobát. A két szobát egy közös, elég méretes, 8 négyzetméteres erkély köt össze. Tudom, ez télen annyira nem elképzelhető, de tavasztól őszig itt hatalmas reggelizésekre, vacsorákra és italozásokra van lehetőség, a Baba utca csendes, forgalom alig van, a város pedig szinte minden irányban alattunk helyezkedik el. Jöhetnek az “az melyik tévétorony?” kérdések.

Ha érdekel a lakás, ide érdemes ellátogatnod.

A bejárattól jobbra a nappali-étkező-konyha egység, utóbbi félig leválasztva, de azért megtartva a logikai összetartozás érzését. A nappali ablakai kábé kelet felé néznek, így télen a nap első sugarai felmelegítik a teret (Gellért hegyre, Mátyás templomra látunk rá), este pedig a hálószoba ablakán látjuk a lemenő napot.

A lakás dizájnjának központi eleme - bármilyen meglepő - a nappaliban található dohányzóasztal alatti szőnyeg volt. A minta adta az összes többi bútor és kiegészítő színét is, ilyen az, amikor beleszeretsz egy egyszerű kiegészítőbe, és végül egy költeményt raksz össze belőle.

A teljes felújítás magában foglalta a belső nyílászárókat, új víz-, villany- és fűtésrendszert alakítottak ki, új redőnyt, szúnyoghálót szereltek fel, cserélték az összes burkolatot, egyedi, asztalos által készített konyhabútort és beépített szekrényeket helyeztek el.

A lakás egyébként eladó, a négyzetméterára nem magasabb a pesti belvárosinál, ha érdeklődnél iránta, további infókra vágysz vagy megnéznéd, ide érdemes ellátogatnod.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre.

A fények szerepe a mindennapokban

Horváth Patrik 2018 január 24.

A lakás felújítás, illetve a nulláról való építkezés egy kifejezetten kreatív és izgalmas folyamat, melynek során megpróbáljuk a rendelkezésre álló teret tudásunkhoz és pénztárcánkhoz mérten minél otthonosabbá varázsolni. Egyre többen figyelnek a bútorok anyaghasználatára és színére, illetve kezd egyre fontosabbá válni, mi milyen anyagból készült.

Van ugyanakkor valami, ami nappal sosem fog feltűnni, hogy hiányzik, ez pedig nem más, mint a hangulatvilágítás. A különböző fényforrások gyakorlatilag végtelen számú lehetőséget tartogatnak számunkra, használatukkal olyan atmoszférát teremthetünk, melyet a különböző lámpák és világító dekorációk nélkül szinte lehetetlen volna megvalósítani. Gyakran látni olyan lakásokat, ahol a nappali és az esti hangulat merőben eltérő egymástól és ezt elsősorban a nem ritkán a szem elől is elrejtett fényforrásokkal oldják meg. Pár fotó amolyan inspirációnak:

1_decoholic_org.jpg

2_harpersbazaar_com.jpg

3_12.jpg

4_ewaiwnetrze_pl.jpg

5_10.jpg

6_behance_net.jpg

7_therattleroom_com.jpg

8_6.jpg

Képek forrása: decoholic.org, harpersbazaar.com, ewaiwnetrze.pl, behance.net, therattleroom.com

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, és szerepelnél a sorozatban, vagy eladnád, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. Plusz csatlakozz hozzánk Facebookon.

Menő budapesti lakások - Milyen az a lakás, ami olyan, mint egy út?

szucsadam 2018 január 17.
Nem is akármelyik, a 66-os!

Ferinek készítettünk egy örömlakást. Azért örömlakás, mert minden jó összejött: izgalmas igények, jó koncepció, koherens dizájn és egy olyan megrendelő, akivel öröm együtt dolgozni. Én persze már csak a végén, a kész lakásba léptem be (szerencsés helyzet), de így sem volt nehéz kitalálni, mi járt Annabelláék fejében, amikor kitalálták ezt a személyes, izgalmas összhatást.

A kanapé tényleg egy Trabantból készült, mondanom sem kell, nehéz volt találni olyan vállalkozót, aki hozzányúlt ehhez a high-technek épp nem nevezhető matériához, hogy kanapét varázsoljon belőle. Imádtam azt is, ahogyan a meszelt a nyers és a fémfelületek találkoztak. Ezt annyira komolyan vették Annabelláék, hogy fém lábazati elemeket is beterveztek - Misi pedig komoly ábrázattal adta ki a hitetlenkedő mestereknek a feladatot.

A képen nem látszik, de a rejtett ficsör ott látható: a nappali felére helyezett dobogó alatt tárolóhely és egy komplett, kihúzható ágy is helyet kapott. És most ne úgy képzeljétek el, hogy valami görgős megoldást valósítottunk meg: a kihúzható kétszemélyes (!) a parkettával érintkező sínek és kerekek nélkül, a levegőben lebegve csusszan ki, az ellensúlyok a másik oldalon, láthatatlanul teszik a dolgukat. Ez egy elég rossz kép róla, de így már el tudjátok képzelni:

dsc06626.JPG

Szerintem erről az ágyról érdemes lesz majd egy külön posztban megemlékezni.

A kiindulási alap természetesen nem hasonlított a végeredményhez. Ezen a képen látjátok a lakást a vásárlás után, külön szeretném kiemelni a sebtében odaépített rötyit a jobb sarokban. Na, azt azért sikerült egy fokkal tetszetősebbre kivitelezni.

img_3973.jpg

dsc06646.JPG

Kicsi lakás, szinte egyetlen tér az egész, mégis az emelvény miatt logikai elválasztás, és az izgalmas felületek miatt nagyobbnak érezzük. Mi nagyon büszkék vagyunk rá, reméljük nektek is tetszik.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide.

Tengerparti kunyhók ihlette lakások

Horváth Patrik 2018 január 09.

Manapság, ha lakásfelújításra kerül a sor, a többségnek jellemzően valami modern, olykor minimalista, de legfőképpen esztétikus és letisztult kép lebeg a szeme előtt, ha a végső kinézetre gondol. A durvább képzelőerővel, illetve merészebb fantáziával rendelkezők nem átallanak kitalálni valami témát is, melynek aztán központi szerepe lesz úgy a tervezés, mind a megvalósítás során. A téma szinte bármi lehet, kezdve egy színkombinációtól egy konkrét építészeti stíluson át egészen specifikus és vad dolgokig.

Ilyen vad dolgok lehetnek például a tengerparti kunyhók, melyeknek hangulatát és világát szeretnénk valahogy becsempészni egy jóval nagyobb, de nagyon nem a tengerparton lévő lakásba. A projekt nem lehetetlen, a mostani összeállítás ehhez a témához kíván némi inspirációt biztosítani. Mint látni fogjátok, a fából készült dekor elemek szinte mindenhol jelen vannak és színben is erősen dominál a barna, a fehér, valamint a szürke világosabb árnyalatai. Itt-ott a kék is előkerül, sőt, olykor még a falon lévő képekkel, illetve egy szánt szándékkal elhelyezett szörfdeszkával is ráerősítenek a kívánt hatásra. Jó nézelődést!

1_12.jpg

2_10.jpg

3_11.jpg

4_7.jpg

5_9.jpg

6_13.jpg

7_6.jpg

8_5.jpg

9_4.jpg

Képek forrása: decoist.com

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, és szerepelnél a sorozatban, vagy eladnád, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. Plusz csatlakozz hozzánk Facebookon.