Rabul ejtő konyhák

Horváth Patrik 2017 október 19.

Bár a lakás leginkább frekventált helye jellemzően a nappali, a legtöbben a konyhában is igencsak sok időt töltenek el. Itt készülnek a finom falatok, itt reggelizünk, itt próbálunk magunkhoz térni a nap első kávéjával és bizony gyakran zajlanak itt olyan beszélgetések, melyeknek témáját nem szeretnénk a nappaliban megvitatni. Egy szóval: a konyha egy nagyon fontos helyszín.

Egy szép konyha valószínűleg minden lakásra vágyó ember listáján szerepel és figyelembe véve, hogy nem ritkán ez a lakás legdrágábban berendezett része, nem mindegy, mennyire vagyunk elégedettek a végeredménnyel. A mostani listán olyan konyhák szerepelnek, melyek a sokak által kedvel U alakú kialakítást követik, legyen szó hatalmas vagy egészen pici helységekről. Kellemes inspirálódást!

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-11.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-12.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-16.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-18.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-2.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-20.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-22.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-23.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-26.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-27.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-28.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-4.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-6.jpg

Képek forrása: 4betterhome.com

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, és szerepelnél a sorozatban, vagy eladnád, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. Plusz csatlakozz hozzánk Facebookon.

 

Menő budapesti lakások - Egy sarok, ahol eltöltenéd az életed

szucsadam 2017 október 16.

Nem tudom, kinek mit mond az a szó, hogy shabby chic. Ez a stílus már itthon is hódít pár éve, a lényege, hogy az angol vidéki otthonok romantikáját próbálják becsempészni lakásokba, megpróbálva a giccs innenső oldalán maradni. Dia és Lilla, a lakás tulajdonos-testvérpárja pedig épp ezt lőtték be célnak az újlipótvárosi, Tisza utcai lakásuknál, vegyítve némi vegytiszta csajossággal. Az eredmény néha meghökkentő, de mindenképp nagyon egyedi.

 

A képekről nem nagyon jön le, de a helyszínen tényleg a megfelelő helyen a megfelelő árnyalatban és mennyiségben alkalmazott rózsaszín egy férfit kissé kényelmetlen helyzetbe hozhat, mintha egy női lélekben sétálgatna, ahol egyébként semmi keresnivalója.

A lakás egy tágas, a napfény által bőven körbenyalogatott épületegyüttes belső udvarából nyílik. Érdemes egy pillantást vetni a függőfolyosó felőli borításra, már ez is nagyon hangulatos, a belső udvar méretei szintén eltérnek a szokásostól:

11tisza.jpg

A 94 négyzetméteres lakás alaprajza különleges, Dia és Lilla “hal-alaprajzúnak” mondják, és van benne valami. A farokuszony felől érkezünk, itt jobbra a konyha, balra egy gardrób jelenti az uszony két szárát (vagy mit),előbbi egy picit szűkös konyhának, utóbbi azonban gardróbnak remek, és tele van cipővel, aminek a mennyisége mindig egyenes arányban áll a női boldogsággal, mint tudjuk. (Lilla egyébként is stylist, így ez foglalkozási mellékhatás is lehet).

10tisza.jpg

A hal feje felé haladva a lakás teste leszűkül, egy olyan előszobába kerülünk, ahonnan többfelé is nyílik leágazás, és ami egy körbejárható szobaegyüttes és a fürdőszoba központi eleme.

15tisza.jpg

A régi parkettát felcsiszolták, és fehérre festették. A régi ajtókat - hála a jó égnek - megtartották és felújították, az ablakokat pedig műanyagra cserélték. A felújítás érintette a falakban haladó csöveket és vezetékeket is öt évvel ezelőtt, és a felújítás minősége elég jóra sikerült. 

A hal fejrészéhez vezető utat képező két hálószoba között találjuk a lakás központi részét, a nappalig, amit - a hálókkal együtt - körbevilágít a délkeleti tájolás miatt a napfény, de a non plus ultra a kép közepén látható olvasósarok-ágy-kuckó, ahol úgy tudunk elvonulni a lakás többi részétől, hogy egyetlen ajtót sem csukunk magunkra. Az egy külön birodalom.

A lakásban egyébként divatfotózások is voltak már, ha hiszitek, ha nem, ez a szimpatikus úriember épp ezen az ágyon nyújtózkodja le magáról az utolsó ruhadarabját. 

img-0796.JPG

Akit megfogott a lakás, akár a különleges alaprajzi elrendezés, akár a napfényes szobahálózat, annak jó hírem van: eladó. Akinek tetszik a shabby chic, a bútorokra is meg tud állapodni, de egészen más hangulatú helyet is ki lehet alakítani itt, tökéletesen alkalmas hely ez a kreativitás kibontakoztatására.

További részletek a lakásról itt találhatóak, személyes körbenézésre is ott tudtok jelentkezni.

modelles kép: Zsólyomi Norbert

lakás fotók: Máth Szilvai

untitled.jpgHa te szeretnél olcsóbb szállításokat, és átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. 

Menő budapesti lakások: a nagyvonalú pesti

szucsadam 2017 október 10.

Enikő férjével, Balázzsal tervezte, és alvállalkozókkal újíttatta fel ezt az újlipótvárosi negyedik emeleti lakást. Nem, ők egyébként nem foglalkoznak lakberendezéssel, és nem, semmi közük az építőiparhoz. Mégis, ahogy ott jártam a lakásban, látva a felújítás minőségét, és a berendezés határozott dizájnt követő kiválasztását, leesett az állam.

Az én menő lakásom tervezői csapatánál ugyan egyáltalán nem ritka a pályaelhagyó, újrakezdő tervező, akik lelkesek és odaadóak a megbízókkal szemben, így nem csodálkoztam azon, hogy ez a lakás is nagyon alaposan ki lett találva. Az elrendezése pedig nekem nagyon bejött.

De maradjunk picit az épületnél. A Vígszínház mellett járunk, a Szent István körúttól egy köpésre, a zajnak mégis útját állja a 120 éves színházépület - a fénynek épphogy nem, lévén a negyedik emeleten járunk, többnyire déli-délnyugati fekvésű ablakokkal.

vigszinhaz-370.jpg

A negyedik emelet a felújítás előtt egy romhalmaz volt - a korábbi építtető nem fejezte be a szintet -, így aztán nem nagyon kellett bajlódni a bontással. Enikőék elvitették a sittet, és gyakorlatilag egy csupasz, szűz területen kezdhették meg az építkezést, minden vezetéket úgy beépítve, mintha a nulláról építenének egy házat (ma már a negyedik emelet fölé egy ötödiket is emelnek épp). 

A lakásba belépve egy előszobába jutunk, ahonnan jobbra egy kis dolgozószoba rejtőzik, keletre nyíló ablakkal. Én pont délelőtt néztem meg a lakást, és nem tudnék elképzelni jobb munkakezdést, mint beülni a fényre, ami mégis kicsit különválik a lakás többi részétől. E mellett a lakás nagyobbik fürdőszobája található.

vigszinhaz-308.jpg

Ha azonban nem jobbra, hanem balra kanyarodunk, a külön helyiségben található, mégis nyitott, nagy konyha (és szemben a tárolóhelyiség) mellett elhaladva a nappali-étkezőbe jutunk. Ez a szoba hatalmas, a lakás központi “lelke”, amit az elhelyezkedése is alátámaszt. A hálószobák és a fürdőszoba ebből a helyiségből nyílik egy hurokra kötve, vagyis körbejárható módon. Annyira praktikus az elrendezés, annyira kézre áll minden, amilyen ritka a százéves épületek lakásainak felhozatalában.

A nagyobbik hálószobában pedig ott van az a plusz, amiről titkon mindenki álmodozik: az épület síkjából kiugró rizalit lehetőséget adott arra, hogy az ablakok alá egy kis kádat helyezzenek, ezzel pedig lehetőséget arra, hogy télen egy forró fürdőben könyvet olvassunk a város felett, miközben az ágyunk csak néhány lépésre vár minket (a kettő között ne felejtsünk el megtörölközni).

vigszinhaz-159.jpg

A felújítás minősége magas - erről ritkán esik szó, pedig van olyan felújítás is, ami után legjobb, ha újra nekiállunk inkább a bontásnak -, a dizájnt pedig mindenki láthatja. A lakás eladó, az alapár tartalmazza a konyhai bútorokat, gépeket és beépített bútorokat, amik közül kiemelném a falba épített bioetanol tüzelésű látványkandallót, amit kémény és minden járulékos probléma (fa, korom, füst) nélkül begyújthatunk. Minden más bútor megegyezés kérdése: akinek tetszik a dizájn, viheti egyben az egészet, ha nem, kipakolják az új tulajdonosnak. Nekem mondjuk nagyon fájna a szívem a kristálycsillárok és a fürdőszobai kád miatt, ha így történne, olyan jól passzolnak ide, a Nagyvonalú Pesti lakásképbe - ahogy egyébként minden, az egységes koncepciót nehezen lehetne megtörni egy ponton. 

Szóval akit érdekel, az itt tájékozódhat bővebben a lakásról, és tud időpontot lebeszélni a megtekintésre is. 

Hatásos belépők, avagy menő zuhanyzók nyomában

Horváth Patrik 2017 október 07.

Bár az igazi kényeztetésről jellemzően mindenkinek a különböző jakuzzi-k ugranak be elsőre, egyre többen kezdik felfedezni a zuhanyzók szépségeit és nem csak praktikussági okokból. A fürdőszoba négyzetméterre vetítve a lakás egyik legdrágább pontja (a konyha általában mindent visz), viszont kulcsfontosságú szerepet tölt be a mindennapos kikapcsolódásban, amit a fürdés öröme okoz.

Tipikus romantikus filmekbe illő jelent, ahogy meggyújtjuk a kád négy sarkában elhelyezett egy-egy illatgyertyát, esetleg mécsest, majd kezdetét veszi a végtelen hosszúságúnak tűnő stresszoldó lubickolás. Ki ne vágyna ilyesmire minden nap, nem igaz? Nos, vannak, akiket annyira nem hoz lázba ez a fajta relaxálás, viszont azonnal lázba jönnek egy hangulatos tusoló látványától.

A zuhanyzókhoz mindössze egy vízforrás szükséges az ember feje fölé, illetve egy vízálló burkolat a talpunk alá, nagyon leegyszerüsítve ennyi az egész. A remek térkihasználás miatt sokkal szabadabban lehet játszadozni egy zuhanyzó megálmodása során és voltak, akik nem csak elképzelték, de meg is valósították mindazt, ami a fejükben volt. Összeszedtünk pár spa-t megszégyenítő fürdőszoba dizájnt, ahol minden a zuhanyzás öröméről szól.

asian-style-walk-in-shower.jpg

beach-style-bathroom-walk-in-shower.jpg

craftsman-bathroom-walk-in-shower.jpg

industrial-bathroom-walk-in-shower.jpg

modern-bathroom-open-shower.jpg

rustic-bathroom-walk-in-shower.jpg

tropical-bathroom-walk-in-shower.jpg

walk-in-showers-for-small-bathroom.jpg

Képek forrása: dwellingdecor.com 

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, és szerepelnél a sorozatban, vagy eladnád, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. Plusz csatlakozz hozzánk Facebookon.

 

Budapesti menő lakások: Udvari, földszintiből menő lakást!

Magyarósi Csaba 2017 október 04.

Azért is szeretem ezt a sorozatot írni, mert folyton olyan lakásokba botlok, amik képesek felülírni a legalapvetőbb szabályokat is. Mondok egyet. Nem, kettőt!

  • belsőudvari
  • földszinti

lakást nem veszünk. Oké, ez eleve előnyből indul, ugyanis a Belgrád rakparton van, és mielőtt belépsz a lépcsőházba, vagy amikor kilépsz, mindig pont ezt látod, ami elég menő.

p9281493.jpg

p9281494.jpg

És a belső udvar is fantasztikusan jó állapotú, amire ennél a lakásnál még rá is játszottak: kicsit átfestették a bejárat melletti téglát, kiraktak két széket meg egy asztalt és máris lett egy kvázi terasza a kéglinek.

p9281488.JPG

A lakás egyébként 52 négyzetméteres és van benne két szoba, plusz egy fél, bár már hajlik a háromba. Van nappali és két háló, meg minden egyéb, amire szükség van.

Az én kedvencem a nappaliból nyíló háló: őrült jó barátságos hangulatot kapott annak ellenére, hogy egyértelműen modern és többnyire ez is hideg fényekkel van megvilágítva, mint a lakás többi része. Kész ellentmondás. Valószínűleg a spéci, direkt ide készült kép dobott rajta nagyon sokat, meg az udvar közelsége és persze a sok tükör, ami egy hálóban eleve nem hátrány.

Innen megyünk a nappaliba, ami bárpultos étkező és konyha is egyben: a konyhát remekül sikerült a csillogó bútorba rejteni, elsőre nem is gondolnád, hogy ebben:

p9281457.JPG

Ennyi minden van:

p9281467.JPG

Amúgy ez az egész nappali:

Az első fürdőben visszaköszönnek a hálószoba színei, de alapvetően persze ez is modern, kicsit hideg:

p9281468_1.JPG

És itt a második háló, ahol meg úgy tobzódik a textil, hogy az ágy mögötti falat is bevonták vele, nagyon kellemes:

p9281474.JPG

p9281475_1.JPG

Persze innét is nyílik egy fürdőszoba a festett üvegajtón keresztül, nekem voltak elképzeléseim, hogy mit ábrázol a kép, de állítólag nem azt:

p9281480.JPG

p9281482_1.JPG

Rakodni lehet, a második hálóból még nyílik egy kisebb pakoló, a lakás amúgy 46,49 millió forintért eladó, itt lehet megnézni a részleteket.

Hogyan nem tudunk hibázni a hidegburkolatokkal a lakásban?

szucsadam 2017 október 02.

Általában amikor egy felújítás elér a hidegburkoló stádiumba, hajlamosak vagyunk fellélegezni. Ami tök jó érzés, senkit sem szeretnénk ettől megfosztani, de gyorsan hozzátennénk: azért alaposan oda kell figyelni ennél a fázisnál is. A tézis, miszerint a burkolási anyagok gondos kiválasztása a csempe és járólap színére és minőségére korlátozódik, a ragasztó, a fuga nem annyira érdekes, az előkészítési fázissal meg egyáltalán ne is fárasszanak, egyértelműen hamis.

Most segítünk abban, hogy mik azok, amikre valóban oda kell figyelni egy ilyen folyamatnál.

Először is kezdjük azzal, milyen lépésekből áll a burkolás. 

  1. Előkészítés (javítás + aljzatkiegyenlítés + alapozás)
  2. Vízszigetelés (beltérben, kültérben, nagy igénybevételű helyiségekben)
  3. Ragasztás
  4. Fugázás 

Az egyes pont nagyjából az, amivel a tulajdonosok szinte egyáltalán nem számolnak időben, legalábbis nem számottevően. Pedig a visszabontás után lehet látni esetleges hibákat, amik javítása után még mindig csak az aljzatkiegyenlítés jön, hogy végül sík felületre tudjuk ragasztani a sík alzatot. Ha a laminált padló recseg, az jó eséllyel azért van, mert göröngyös felületre tették rá. Pár év után rém idegesítő. A nem jó minőségű, nem megfelelően előkészített felületről könnyebben és gyorsabban leválik a rátett réteg, például akkor, ha porózus, zsíros vagy piszkos. Az alapfelületre kerülő anyag esetén biztosítani kell a tapadást, ennek speciális esete a tapadóhíd, amit betonfelületeknél vagy csempére történő csemperagasztásnál szükséges használni.

Itt pedig számolni kell egy fontos dologgal: a száradási idővel.

knauf_img_9363.JPG

A gyorskötésű anyagok időt spórolnak (pl. betonjavítók, aljzatkiegyenlítők vagy burkolatragasztók), és nagymértékben csökkenthetik a kivitelezés idejét, különösen kisebb felújítások esetén. Például ha egy frissen ragasztott burkolat 3 órával a ragasztás után már járható, az azt eredményezi, hogy még aznap folytatódhat a munka. Pár négyzetméter burkolása így napokkal rövidíthető, ami a kiszállási díjak mértékét is csökkenti.

Sokan döntenek úgy, hogy még ezt is megspórolják, és a meglévő burkolatra burkolnak. Ez azon túl, hogy kockázatos (ki garantálja, hogy az alsó burkolat sík, vagy hogy az alatta található rétegek bírni fogják ezt az eljárást, és az újra induló visszaszámlálást a következő felújításig?), hanem meg is emeli a szobák magasságát. Meg kell vizsgálni, nyílnak-e az ajtók, be tudjuk-e majd vinni a bútort, amit kivittünk (és fordítva). Fontos, hogy a meglévő burkolatra csak erre alkalmas termékekkel lehet burkolni, ha laikusként mi választjuk ki az ehhez szükséges anyagokat, nagy valószínűséggel csalódunk majd.

Jobban járunk, ha a rések és a felületi hibák kitöltésére erre kifejlesztett anyagokat használunk. A burkolati ragasztók relatíve drágák, ezért ezekkel sokkal költségesebb kitölteni a réseket.

hidegburkolas01.JPG

Az alapozók szerepe az, hogy előkészítsék a felületet a következő réteg fogadására. Ezek az anyagok biztosítják ugyanis a kellő tapadást két réteg között. Egyrészt azért, mert homogén vízfelvételt biztosítanak, vagyis így nem lesz foltos a felület, másrészt homogénen száradnak, vagyis nem lesznek repedések. Az úgynevezett mélyalapozók ezen felül az enyhén porózus felületet is képessé teszik a következő réteg fogadására.

A vízszigetelés teszi igazán tartóssá a burkolatokat, illetve a hidegburkolási rendszereket. Beltérben megakadályozza az alsóbb rétegek tönkremenetelét (pl. a zuhanyzó burkolata mögé bejutó víz roncsolja a szerkezetet, a nagyobb vízmennyiség pedig ázást okoz, de egy meghibásodott mosógép is nagy károkat okozhat az alatta lévő rétegekben). Kültérben meggátolja, hogy a víz bejusson a szerkezetbe, mert télen a megfagyott víz térfogati tágulásának következtében szétrepeszt mindent.

sasad_lakopark_4.JPG

Ne csak a szép, minőségi csempékre vagy járólapokra áldozzunk nagyobb összeget, a burkolati ragasztó megvásárlásánál se spóroljunk. Manapság egyre divatosabbak és népszerűbbek a nagyméretű burkolati elemek, ezek rögzítéséhez – különösen a függőleges felületek esetén – magasabb műszaki tartalmú ragasztókra van szükség. Az olcsó, alaptulajdonságokkal rendelkező ragasztók a padlófűtés okozta hőingadozásokat sem képesek hosszú távon elviselni. Ezen felül speciális burkolatokra speciális ragasztó kell (pl. üvegmozaikra üvegmozaik ragasztó szükséges).

Mindenképpen minőségi fugázót válasszunk, hiszen ez dobja fel igazán a csempét vagy a járólapot, rossz választás esetén pedig ez rontja el az összképet. Élénk fugaszínekkel akár a fehér csempét is látványossá lehet tenni. Vásárláskor érdemes a kiválasztott csempe mellé a fuga színét is kitalálni. Erre több módszer is adott, pl. a Lasselsberger-Knauf értékesítési pontjain található fugaszín minták segítségével, de a cégnek létezik online fugaszín-választó alkalmazása is. A színen kívül azonban vannak más fontos tulajdonságai a fugázó anyagoknak, például fürdőszobába vízlepergető tulajdonságút érdemes választani, de létezik olyan is, amelyik antibakteriális és penészgátló hatású, ezt ott érdemes használni, ahol különös fontossága van a higiéniának.

Végső tanácsként ajánlott széles hidegburkolási termékkört gyártó márkát választani, ahol a hidegburkolás minden fázisára, minden megoldandó feladatára létezik termék, amelyeket sokszor egymás előnyös tulajdonságainak erősítésére fejlesztettek ki.

És ha még jobban el akarunk mélyedni ebben a témában, érdemes ellátogatni a Lasselsberger-Knauf nemrégiben megújult honlapjára, ahol a hidegburkolással kapcsolatban minden szükséges termék és tudnivaló megtalálható. Bónuszként egy hidegburkolás kalkulátort is találhatunk itt, ami javaslatot tesz az adott célnak leginkább megfelelő technológiára, rétegrendre és az alkalmazandó anyagok mennyiségére is.

Disclaimer: az LBKnauf az Én Menő Lakásom blog hirdetője

A csupasz Menő Lakás

Magyarósi Csaba 2017 szeptember 28.

Jó másfél éve kezdtük a Menő Lakás projektet és azóta több tucat lakást újítottunk fel, de persze nekünk is vannak elsők, és Attiláé ott van köztük: a Bocskai úti lakás annyira a kezdet kezdetén érkezett, hogy szuper építésszervezőnk, Misi, aki jelenleg is tucatnyi felújítást fog össze vasmarokkal, akkor még bőven ráért arra, hogy Attilával napokig együtt szerelgesse a konyhabútort barátságból a konyhában: ma már örül, ha napközben be tud kapni pár falatot.

Lényeg, hogy ez az első munkák egyike, amibe még csak nem is delegáltunk tervezőt, belsőépítészt, Misi és Attila közösen álmodta meg a lakást, aminek a sorsa hónapok óta döntésre vár, mert mikor elkészült, akkor szembesültek a tulajdonosok azzal, hogy alapvetően nekik ennél sokkal több négyzetméterre lenne szükségük. Szóval most egyébként kiadó, viszont pont ezért tök jó alapanyag nekünk a mai cikkhez.

Remekül látszik ugyanis rajta, hogy milyen alapot jelenthet egy felújított lakás, ahonnan el lehet indulni.

Nézzük először, hol dördült el a startpisztoly:

És nézzük a végeredményt:

Igen, ez tényleg elég üres. Szinte semmi sincs benne, csak egy tároló, a konyhabútor, a szaniterek, egy asztalka, és néhány apróságot leszámítva kábé ennyi.

Viszont minden elő van készítve: a teraszon már ott a menő burkolat, néhány cuccot már most is el lehet rakni, a vezetékek korszerűek és arra is minden elő van készítve, hogy az ember kábelmentesen aggasson fel egy tévét a falta: ide tényleg csak be kell költözni saját bútorokkal. És azokkal lehet megadni a személyes ízt egy ilyen mindenre felkészített lakásnak.

Ti milyen színű bútorokkal dobnátok fel a kéglit?

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, és szerepelnél a sorozatban, vagy eladnád, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. Plusz csatlakozz hozzánk Facebookon.

 

Amerikai konyhák némi csavarral

Horváth Patrik 2017 szeptember 18.

Az újépítésű lakások egy jelentős része már jó ideje amerikai konyhával készül, főleg ott, ahol helyszűke miatt teljesen különálló konyhára, esetleg főzőfülkére nincs lehetőség vagy túlságosan sok helyet venne el a nappaliból.

A legújabb trend ennél is tovább megy: egyenesen a nappaliba hozza a konyhát, legalábbis a főzőcskéző részét mindenképpen. Ízlés, illetve hely kérdése, van, ahol a szoba szélén, de van, ahol konkrétan a közepén kapnak helyet ezek a bútordarabok. Tény, hogy a körbejárhatóság miatt a közös főzések így sokkal nagyobb hangsúlyt kaphatnak, valamint, ha egyedül készítjük el a finom falatokat, akkor is egy légtérben maradhatunk a társaság többi tagjával.

Felmerülhet persze, hogy mennyire jó ötlet egy nem csak illatokkal, de olykor szagokkal is együtt járó tevékenységet egy nappaliban végezni, hiszen hiába a legjobb elszívó rendszer, nem véletlen, hogy az éttermek többségében a vendégek nem a konyha tőszomszédságában foglalnak helyet. Akárhogy is, az alábbi belső terek többsége valóban jó hangulatot áraszt és némelyiket elnézve nem is tűnik olyan ördögtől valónak ez a furcsa megoldás.

10_1.jpg

1_11.jpg

2_9.jpg

3_10.jpg

4_6.jpg

5_8.jpg

6_12.jpg

7_5.jpg

8_4.jpg

9_3.jpg

Képek forrása: 4betterhome.com

untitled.jpgHa te szeretnél olcsóbb szállításokat, és átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. 

Ennél drágább zuhanyzót nem tudnánk építeni

szucsadam 2017 szeptember 13.

Az Én Menő Lakásom csapatából valaki már olyat is látott, hogy egy budapesti fürdőszobába tömör márvány falakat és a padlót emeltetett be a tulajdonos egyben kifaragva, tömbökben, daruval. Természetesen - amennyiben ennek a megfelelő hányadát rászámítjuk a zuhanyzóra - EZ volt a legdrágább zuhanyzó pályafutásunk során, aminek szemtanúi voltunk.

De nem kell ennyire messze menni ahhoz, hogy borsos árú legyen a tusolás.

Szembejött velünk ugyanis egy fotó Pinteresten, mégpedig ez:

A meleg víztől megváltozott színű csempe, ráadásul gyönyörű. Hőre színváltós kerámiának legfeljebb a kandallók esetében volt eddig jelentősége, annak sem annyira esztétikai, mint inkább gyakorlati okokból. Viszont ez a zuhanyzó

gyönyörű.

Mármint én ezt gondoltam. Azonnal utánanéztem, hol lehetne beszerezni (ha esetleg a megrendelőinknek is megtetszik). Rögtön eljutottam a San Francisco közelében található Moving Color oldalára, bár itt már erősen jajgattam halkan. Beléptem a webshopba, kikerestem a darabonként (10-szer 10 centis csempénként) 33 dollárba, 8400 forintba kerülő csempét, amit csupán mintadarabonként lehet megrendelni ennyiért. Mindegy, azért kiszámoltam, hogy egy kisebb zuhanyzóba elég lehet nyolc négyzetméter, 800 darab, így betettem a kosárba a kicsikéket.

Nem lepődtem meg nagyon, amikor a szállítási költség az eleinte szerény 75 dolláros, vagyis 19 forintos árszintről hamar felugrott 15,352 dollárra, vagyis csaknem négymillió forintra.

Így a csempéket majdnem 11 millió forintért rendelhetnénk meg, a burkoló munkájára kötött felelősségbiztosítással együtt a zuhanyzó ára még ennél is valamivel több lenne. Persze ilyen csempeár mellett a ragasztó meg a folyóka ára elhanyagolható, hacsak nem 24 karátos aranyból választanánk rácsot.

Megkérdeztünk egy hazai, minőségi csempéket árusító kereskedőt, be tud-e szerezni ilyen csempét nekünk, amint jön válasz, frissítjük a posztot.

untitled.jpgHa te szeretnél olcsóbb szállításokat, és átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. 

Végre mobilon is kiélhetjük lakberendezős vágyainkat

szucsadam 2017 szeptember 05.

Egy otthon berendezése bútorokkal mindig izgalmas feladat, hiszen hihetetlen jó érzéssel tölt el minket, aminkor a szinte végtelennek tűnő bútor- és kiegészítőfelhozatalból kiválasztjuk a tökéleteset. Vagy legalábbis azt, amelyiket mi annak látunk.

Az Én Menő Lakásom tervezői ugyan elég sokszor megtapasztalják ezt az érzést, de egy átlagember mindössze néhány alkalommal fut neki ilyen projektnek élete során, pedig tényleg jó endorfinbomba lehet a válogatás (annak, aki szeret dönteni, és van érzéke az ilyesmihez).

Nekik szól egy játék okostelefonra, amiben épp ezt kell tennünk. A Design Home appban egy megadott stílusú és hangulatú szobába kiválasztani a megfelelő enteriőröket.

lakb1.jpg

lakb12.jpg

Ezt persze még elég nehezen lehetne játéknak nevezni, így készítők kitalálták, hogy naponta több versenyt szerveznek: egy rakás különféle stílusú lakásban kaphatunk feladatot, és a cél az, hogy minél jobb enteriőröket pakoljunk be, a megfelelő színben, formában, ne túl sokat, ne túl keveset. Csak olyan bútorokat használhatunk fel, amiket játékpénzzel megvásároltunk, ha pedig elfogy az indulásra kapott alapkeret, akkor vagy gyűjtögetésbe kezdünk, vagy vásárolunk játékpénzt igazi pénzzel. 

A program egy-egy ilyen próbálkozásunkat bizonyos mennyiségű játékpénzzel honorálja, akár igazán értékes gyémántokat is begyűjthetünk. Ha nincs kedvünk ép alkotni, van lehetőségünk értékelni is mások munkáit: az alkalmazás felmutat két dizájnt, nekünk pedig ki kell választanunk, melyik tetszik jobban. Ezzel a tevékenységünkkel kulcs-pontokat szerezhetünk, amikkel még több dizájn-megmérettetésen vehetünk részt.

lakb3.jpg

A játék ingyenes, de az addikciónkon múlik, cégül mennyibe kerül majd nekünk. Ha keveselljük a program által felajánlott fejlődési ütemet, néhány ezer forintért gyémántokat, pénzt és kulcsokat vásárolhatunk, amikkel még több bútort vehetünk, amikkel még trendibb otthonokat rendezhetünk be. Ezekkel több szavazatot kapunk, több versenyt nyerünk.

A program már egy ideje elérhető, de én csak most fedeztem fel, és azt mondom: megérte.

A belsőépítészet, és a dizájn persze ennél többről szól. Ott egyrészt a terekkel, falakkal is dolgozni kell, hogy az otthon elrendezése ideális legyen, egészen odáig, hogy a megfelelő villanykapcsoló a megfelelő lámpát kapcsolja a megfelelő helyről. Ha úgy érezzük, folyton belebotlunk valamibe, vagy frusztráltak leszünk, amiért valami nem áll kézre: az a rossz dizájn eredménye.

Ez a program akkor érvényes, amikor már mindennek megvan a helye. Valódi, forgalomban is kapható bútorokat választottak be, gy tényleg olyan, mintha eljátszanánk a gondolattal: milyen lenne egy európai kúria gyerekszobáját, vagy egy hollywoodi tetőteraszt berendezni. 

A Design Home alkalmazás letölthető iOS-re és Androidra.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide.