Menő budapesti lakások - A miniatűr tér művészete

szucsadam 2017 november 16.

Komolyan mondom, Budapesten a rengeteg kicsi belvárosi lakás és az Airbnb együttes hatásaként elkezdett kifejlődni egy újfajta kollektív tudás.

Annak az ismerete, miként lehet egy aprócska térbe belepasszírozni egy lakás valamennyi funkcióját, méghozzá a modern elvárások szerint.

Legyen egy nappali, ahol ledőlsz, tévézel. Tudj fogadni vendéget, kitenni valami rágnivalót meg poharat elé. Tudj étkezni, akár valakivel kettesben. Tudj főzni. Elférjen egy nagy hűtő. Franciaágy. Egy külön dolgozósarok, asztallal. Tárolóhely a könyveknek, ruháknak, nyomtatónak. Mosógép, zuhanyzó, vécé. Kiülős rész a szabadban.

Huszonkét négyzetméteren.

Na jó, természetesen a történet úgy kezdődik, hogy kiütöd a falakat, vagyis elforgatod őket: galériát hozol létre, ami jelen esetben 13 négyzetméter pluszt adott, alatta 220, felette 204 centiméteres magasságot értek el. András az Én Menő Lakásom workshopján is tanult, így a képek alapján állíthatjuk, merészen és ügyesen vágott bele ebbe a projektbe. Egy csomó olyan részletet fedezhetünk fel, aminek köszönhetően ez lett a legszellősebb ilyen lakás, amit eddig láttam (pedig ennek szinte szakasztott alaprajzi mását korábban már bemutattuk).

Mutatom azokat a trükköket, amik nekem leginkább tetszettek.

1. A konyha logikai határai

20170729_20.jpg

Egy ekkora lakásnál nincs hely a konyha minimális elválasztására sem a nappali tértől, de a csempe és a járólap ügyes használatával elérhető, hogy a bent lakó fejében megtörténjen az elkülönítés. Így egyértelműbbek a funkciók, talán még a tér is nagyobbnak tűnik, kellemesebb az érzet.

2. A vendégfotel színei

20170729_22.jpg

Kiemelném a vendégfotel tarka színeit, ami elsőre elüt a lakás alapszíneitől, mégis nagyon feldobja, és központban állva összetartja az egész koncepciót. Ilyen merészségek miatt lesz egy lakás különleges.

3. Átlátszó étkező székek

20170729_21.jpg

Két szék a nappali közepén eléggé összenyomja az egyébként is kicsi teret. Ezzel a megoldással viszont - noha a szék ugyanott van - mégis tágasabb érzetet kapunk.

3. Kihúzható dohányzóasztal

20170729_08.jpg

Egy ilyen lakásban, amit lehet, kettős funkcióval kell ellátni. Jelen esetben a dohányzóasztal egy kisebb, második asztalkát is rejt.

4. Varrógép alap a csaptelep alatt

20170729_33.jpg

Nem egyedi ötlet, mégis a kis térben a kovácsoltvas láb kellemes, szellős hatást kelt, és jól is néz ki.

5. Egyedi méretű íróasztal

20170729_05.jpg

Érdemes a lábunkhoz igazítva éppen akkora asztalt gyártatni, amekkorára szükségünk van, a több teret használjuk inkább a könyveinknek, iratainknak, nyomtatónak. Ebben a lakásban a bútorok jó része mind egyedi tervezés, asztalos készítette.

6. Félig zárt galéria

20170729_01.jpg

Egy galéria szükségszerűen sokszor nagyon nyitott, platform érzetet kelt, noha egy hálószoba esetén szükség van némi intimitásra is. Jelen esetben ez megvalósul, félig zárt a felső tér.

7. Dupla “éjjeliszekrény”

20170729_10.jpg

Az ágy mindkét oldalán van pakolási lehetőség. Ahol a falhoz simul a fekhely, ott is megoldották egy süllyesztéssel a szekrénybe.

8. Mini Provence

20170729_40.jpg

A bejárati ajtó előtt egy kis műfüves placcot alakítottak ki, raklapokkal körbekerítve. Ez ugyan kicsit újraértelmezi a társasházi közös tér fogalmát, de amíg a lakók nem szólnak érte, szerintem bele kell férnie. Annyira jó hangulatot áraszt.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide.

Variációk egy témára, avagy a nyers tégla szokszínűsége

Horváth Patrik 2017 november 13.

Többször megénekeltük már a nyers téglát, mint végtelenül hangulatos építőelemet, mely képes a legunalmasabb lakásból is valami egészen menőt varázsolni. Bár a tél nem feltétlenül a felújítás ideje, mi viszont erre fittyet hányva ismét összeszedtünk pár kéglit, hogy megmutassuk, mennyi lehetőség rejlik a téglában, melyről a legtöbb embernek kizárólag a nagy belterű loft lakások jut eszébe. 

Van itt konyha, nappali, de hálószoba is, a fürdőket nemrég kiveséztük (itt és itt), így őket most kivételesen kihagytuk a felsorolásból. Ha a büdzsé nem engedi vagy egyszerűen nem szeretjük a hatalmas tégla felületeket, dönthetünk a részleges beépítés mellett is, erre is láthattok majd pár példát. Aki pedig kedveli a fát, az a nagyobb méretű téglákkal párosítva könnyedén kialakít magának egy fajta vintage stílust.

A szokásos barna és vörös árnyalaton kívül gondolkodhatunk fehérben, világos, illetve sötét szürkében, de akár tejeskávéban, valamint feketében is. Az igazán menő slusszpoént pedig a cikk végén láthatjátok.

brick-wall-interior-in-classic-and-modern-style-2.jpg

brick-wall-interior-in-classic-and-modern-style-3.jpg

brick-wall-interior-in-classic-and-modern-style-30.jpg

brick-wall-interior-in-classic-and-modern-style-43.jpg

brick-wall-interior-in-classic-and-modern-style-44.jpg

brick-wall-interior-in-classic-and-modern-style-5.jpg

brick-wall-interior-in-classic-and-modern-style-6.jpg

brick-wall-interior-in-classic-and-modern-style-8.jpg

brick-wall-interior-in-classic-and-modern-style-14.jpg

brick-wall-interior-in-classic-and-modern-style-7.jpg

brick-wall-interior-in-classic-and-modern-style-18.jpg

brick-wall-interior-in-classic-and-modern-style-11.jpg

brick-wall-interior-in-classic-and-modern-style-4.jpg

brick-wall-interior-in-classic-and-modern-style-22.jpg

brick-wall-interior-in-classic-and-modern-style-24.jpg

brick-wall-interior-in-classic-and-modern-style-34.jpg

brick-wall-interior-in-classic-and-modern-style-23.jpg

brick-wall-interior-in-classic-and-modern-style-49.jpg

Képek forrása: 4betterhome.com

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, és szerepelnél a sorozatban, vagy eladnád, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. Plusz csatlakozz hozzánk Facebookon.

 

Otthonok, amik elsőre egészen másnak tűnnek

szucsadam 2017 november 09.

 

Van olyan, hogy egy ház pontosan annak látszik, ami. Háznak.

Az esetek nagyon kis százalékában azonban egy ház egyáltalán nem tűnik háznak. Minek tűnik akkor? Lássuk, minek álcázhatja magát egy otthon:

Földkupacnak

 

A tájképbe illesztett építészeti megoldások csúcsa, amikor a házunk nem is látszik, csupán egy füves dombba megyünk be aludni, vagy hajtunk be az autónkkal. Ne feledjük: a föld nagyon jó szigetelő, ahogy azt sem, hogy a vízszigetelést nagyon gondosan és alaposan kivitelezzük, mert a hibakeresés egy fokkal bonyolultabb itt, mint mondjuk egy cserép- vagy bádogtetőn.

Madárfészeknek

 

Ne lepődjünk meg, ha reggelre sárkányok foglalják el a tetőt, és tojást keltenek ki rajta.

Sziklának

 

A sziklába vájt házak előnye, hogy a falak egy részét maga a természet adja, méghozzá igen ellenálló és vastag kivitelben. Dryvit réteg ide sem kell, vakolni sem nagyon, és odabent az ősember ösztöneit keverhetjük a high-tech otthonok érzésével, ami nagyon Batman.

Hajónak

 

Aki utazott már kisméretű vitorláson huzamosabb ideig, az tudja, hogy nem a legkényelmesebb otthon ez a jármű. Ennél egy fokkal rosszabb, ha az egészet elforgatod 90 fokkal, és nem csak azért, mert akkor süllyed.

Cipőnek

 

Az építészet és a szobrászat találkozása a népművészettel és a hagyományokkal.

Bevásárlókosárnak

 

Igaz, hogy ebben elférne néhány vásárcsarnok teljes éves árukészlete.

Áfonyás sütinek

 

Frodo véletlenül rosszul keverte ki a boltban vásárolt festéket, ez lett belőle.

Felborított háznak

 

Oké, ez nem unikális ötlet, bármennyire bárgyú is, de azért értékeljük az igyekezetet, amivel még egy autót is beállítottak a díszbe, fejjel lefelé.

A tél legmenőbb kelléke: a kandalló

Horváth Patrik 2017 október 30.

Szomorú vagy sem, de lassan beköszönt a tél, igaz, még javában fent vannak a fán a színes levelek. Bár havat az elmúlt években nem sűrűn láttunk, azért valószínűleg mindenki fantáziájában ott élnek a klasszikus amerikai nagy házak benne egy gyönyörű kandallóval, felaprított fadarabokkal és a tőlük nem túl messze elhelyezett zoknikkal, amik arra várnak, hogy mindenféle édességgel megtöltsék őket.

Bár tény, hogy itthon nem jellemzők a 2-300 négyzetméteres, nagy belmagasságú lakások, egy ízlésesen megtervezett és jól megépített kandalló ugyanúgy jól mutat egy fele vagy harmad akkora területen is, ráadásul legfontosabb szerepét, nevezetesen, hogy összehozza a köré gyűlő embereket maradéktalanul betölti így is. Lakása válogatja, hol milyen formát ölthet, íme pár példa a teljesség igénye nélkül az ötletelés elindításához.

kandallo01.jpeg

kandallo02.jpg

kandallo03.jpg

kandallo04.jpg

kandallo05.jpg

kandallo06.jpg

kandallo07.jpg

kandallo08.jpg

kandallo09.jpg

kandallo10.jpg

Képek forrása: craftivitydesigns.com, bethanymichellhomes.com, bhg.com, houseofturquoise.com, decoist.com

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, és szerepelnél a sorozatban, vagy eladnád, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. Plusz csatlakozz hozzánk Facebookon.

 

Menő budapesti lakások - Csúf lakásból gyönyörűt

szucsadam 2017 október 26.

Lakásvásárláskor kétféle út áll előttünk: vagy egy lepukkant, felújítandó lakást vásárolunk, vagy egy felújítottat, amivel már csak a bútorválasztás a munkánk. Utóbbi esetben mi is kínálunk kézzel válogatott, különlegesen jó minőségű lakásokat, de azoknak is tudunk segíteni, akik az előbbi megoldás mellett teszik le a voksukat.

Tamás, a tulajdonos így döntött, és minket bízott meg a felújítással. A lakás azonban nem egyszerűen lepukkant volt, hanem már-már ijesztő. Csak a leggyakorlottabbak, és a legjobb fantáziával ellátottak látják meg egy ilyen alapanyagban álmaik lakását:

brody8eu_2.jpg

Pedig hát:

brody8eu_3.jpg

Tamás ugyanabból a szögekből befotózta a lakást, a felújítás előtt és után. Ezzel pedig igazi ritkaságnak lehetünk szemtanúi, ugyanis míg a kész lakásokat sokszor profi fotósok, gondosan beállított helyzetből örökítik meg, a kiindulási állapotot legtöbbször mobiltelefonokkal fényképezik a tulajdonosok, ahogy esik, úgy puffan alapon.

brody2eu.jpg

Rabul ejtő konyhák

Horváth Patrik 2017 október 19.

Bár a lakás leginkább frekventált helye jellemzően a nappali, a legtöbben a konyhában is igencsak sok időt töltenek el. Itt készülnek a finom falatok, itt reggelizünk, itt próbálunk magunkhoz térni a nap első kávéjával és bizony gyakran zajlanak itt olyan beszélgetések, melyeknek témáját nem szeretnénk a nappaliban megvitatni. Egy szóval: a konyha egy nagyon fontos helyszín.

Egy szép konyha valószínűleg minden lakásra vágyó ember listáján szerepel és figyelembe véve, hogy nem ritkán ez a lakás legdrágábban berendezett része, nem mindegy, mennyire vagyunk elégedettek a végeredménnyel. A mostani listán olyan konyhák szerepelnek, melyek a sokak által kedvel U alakú kialakítást követik, legyen szó hatalmas vagy egészen pici helységekről. Kellemes inspirálódást!

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-11.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-12.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-16.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-18.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-2.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-20.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-22.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-23.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-26.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-27.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-28.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-4.jpg

u-shaped-kitchen-designs-30-modern-classic-interiors-6.jpg

Képek forrása: 4betterhome.com

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, és szerepelnél a sorozatban, vagy eladnád, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. Plusz csatlakozz hozzánk Facebookon.

 

Menő budapesti lakások - Egy sarok, ahol eltöltenéd az életed

szucsadam 2017 október 16.

Nem tudom, kinek mit mond az a szó, hogy shabby chic. Ez a stílus már itthon is hódít pár éve, a lényege, hogy az angol vidéki otthonok romantikáját próbálják becsempészni lakásokba, megpróbálva a giccs innenső oldalán maradni. Dia és Lilla, a lakás tulajdonos-testvérpárja pedig épp ezt lőtték be célnak az újlipótvárosi, Tisza utcai lakásuknál, vegyítve némi vegytiszta csajossággal. Az eredmény néha meghökkentő, de mindenképp nagyon egyedi.

 

A képekről nem nagyon jön le, de a helyszínen tényleg a megfelelő helyen a megfelelő árnyalatban és mennyiségben alkalmazott rózsaszín egy férfit kissé kényelmetlen helyzetbe hozhat, mintha egy női lélekben sétálgatna, ahol egyébként semmi keresnivalója.

A lakás egy tágas, a napfény által bőven körbenyalogatott épületegyüttes belső udvarából nyílik. Érdemes egy pillantást vetni a függőfolyosó felőli borításra, már ez is nagyon hangulatos, a belső udvar méretei szintén eltérnek a szokásostól:

11tisza.jpg

A 94 négyzetméteres lakás alaprajza különleges, Dia és Lilla “hal-alaprajzúnak” mondják, és van benne valami. A farokuszony felől érkezünk, itt jobbra a konyha, balra egy gardrób jelenti az uszony két szárát (vagy mit),előbbi egy picit szűkös konyhának, utóbbi azonban gardróbnak remek, és tele van cipővel, aminek a mennyisége mindig egyenes arányban áll a női boldogsággal, mint tudjuk. (Lilla egyébként is stylist, így ez foglalkozási mellékhatás is lehet).

10tisza.jpg

A hal feje felé haladva a lakás teste leszűkül, egy olyan előszobába kerülünk, ahonnan többfelé is nyílik leágazás, és ami egy körbejárható szobaegyüttes és a fürdőszoba központi eleme.

15tisza.jpg

A régi parkettát felcsiszolták, és fehérre festették. A régi ajtókat - hála a jó égnek - megtartották és felújították, az ablakokat pedig műanyagra cserélték. A felújítás érintette a falakban haladó csöveket és vezetékeket is öt évvel ezelőtt, és a felújítás minősége elég jóra sikerült. 

A hal fejrészéhez vezető utat képező két hálószoba között találjuk a lakás központi részét, a nappalig, amit - a hálókkal együtt - körbevilágít a délkeleti tájolás miatt a napfény, de a non plus ultra a kép közepén látható olvasósarok-ágy-kuckó, ahol úgy tudunk elvonulni a lakás többi részétől, hogy egyetlen ajtót sem csukunk magunkra. Az egy külön birodalom.

A lakásban egyébként divatfotózások is voltak már, ha hiszitek, ha nem, ez a szimpatikus úriember épp ezen az ágyon nyújtózkodja le magáról az utolsó ruhadarabját. 

img-0796.JPG

Akit megfogott a lakás, akár a különleges alaprajzi elrendezés, akár a napfényes szobahálózat, annak jó hírem van: eladó. Akinek tetszik a shabby chic, a bútorokra is meg tud állapodni, de egészen más hangulatú helyet is ki lehet alakítani itt, tökéletesen alkalmas hely ez a kreativitás kibontakoztatására.

További részletek a lakásról itt találhatóak, személyes körbenézésre is ott tudtok jelentkezni.

modelles kép: Zsólyomi Norbert

lakás fotók: Máth Szilvai

untitled.jpgHa te szeretnél olcsóbb szállításokat, és átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. 

Menő budapesti lakások: a nagyvonalú pesti

szucsadam 2017 október 10.

Enikő férjével, Balázzsal tervezte, és alvállalkozókkal újíttatta fel ezt az újlipótvárosi negyedik emeleti lakást. Nem, ők egyébként nem foglalkoznak lakberendezéssel, és nem, semmi közük az építőiparhoz. Mégis, ahogy ott jártam a lakásban, látva a felújítás minőségét, és a berendezés határozott dizájnt követő kiválasztását, leesett az állam.

Az én menő lakásom tervezői csapatánál ugyan egyáltalán nem ritka a pályaelhagyó, újrakezdő tervező, akik lelkesek és odaadóak a megbízókkal szemben, így nem csodálkoztam azon, hogy ez a lakás is nagyon alaposan ki lett találva. Az elrendezése pedig nekem nagyon bejött.

De maradjunk picit az épületnél. A Vígszínház mellett járunk, a Szent István körúttól egy köpésre, a zajnak mégis útját állja a 120 éves színházépület - a fénynek épphogy nem, lévén a negyedik emeleten járunk, többnyire déli-délnyugati fekvésű ablakokkal.

vigszinhaz-370.jpg

A negyedik emelet a felújítás előtt egy romhalmaz volt - a korábbi építtető nem fejezte be a szintet -, így aztán nem nagyon kellett bajlódni a bontással. Enikőék elvitették a sittet, és gyakorlatilag egy csupasz, szűz területen kezdhették meg az építkezést, minden vezetéket úgy beépítve, mintha a nulláról építenének egy házat (ma már a negyedik emelet fölé egy ötödiket is emelnek épp). 

A lakásba belépve egy előszobába jutunk, ahonnan jobbra egy kis dolgozószoba rejtőzik, keletre nyíló ablakkal. Én pont délelőtt néztem meg a lakást, és nem tudnék elképzelni jobb munkakezdést, mint beülni a fényre, ami mégis kicsit különválik a lakás többi részétől. E mellett a lakás nagyobbik fürdőszobája található.

vigszinhaz-308.jpg

Ha azonban nem jobbra, hanem balra kanyarodunk, a külön helyiségben található, mégis nyitott, nagy konyha (és szemben a tárolóhelyiség) mellett elhaladva a nappali-étkezőbe jutunk. Ez a szoba hatalmas, a lakás központi “lelke”, amit az elhelyezkedése is alátámaszt. A hálószobák és a fürdőszoba ebből a helyiségből nyílik egy hurokra kötve, vagyis körbejárható módon. Annyira praktikus az elrendezés, annyira kézre áll minden, amilyen ritka a százéves épületek lakásainak felhozatalában.

A nagyobbik hálószobában pedig ott van az a plusz, amiről titkon mindenki álmodozik: az épület síkjából kiugró rizalit lehetőséget adott arra, hogy az ablakok alá egy kis kádat helyezzenek, ezzel pedig lehetőséget arra, hogy télen egy forró fürdőben könyvet olvassunk a város felett, miközben az ágyunk csak néhány lépésre vár minket (a kettő között ne felejtsünk el megtörölközni).

vigszinhaz-159.jpg

A felújítás minősége magas - erről ritkán esik szó, pedig van olyan felújítás is, ami után legjobb, ha újra nekiállunk inkább a bontásnak -, a dizájnt pedig mindenki láthatja. A lakás eladó, az alapár tartalmazza a konyhai bútorokat, gépeket és beépített bútorokat, amik közül kiemelném a falba épített bioetanol tüzelésű látványkandallót, amit kémény és minden járulékos probléma (fa, korom, füst) nélkül begyújthatunk. Minden más bútor megegyezés kérdése: akinek tetszik a dizájn, viheti egyben az egészet, ha nem, kipakolják az új tulajdonosnak. Nekem mondjuk nagyon fájna a szívem a kristálycsillárok és a fürdőszobai kád miatt, ha így történne, olyan jól passzolnak ide, a Nagyvonalú Pesti lakásképbe - ahogy egyébként minden, az egységes koncepciót nehezen lehetne megtörni egy ponton. 

Szóval akit érdekel, az itt tájékozódhat bővebben a lakásról, és tud időpontot lebeszélni a megtekintésre is. 

Hatásos belépők, avagy menő zuhanyzók nyomában

Horváth Patrik 2017 október 07.

Bár az igazi kényeztetésről jellemzően mindenkinek a különböző jakuzzi-k ugranak be elsőre, egyre többen kezdik felfedezni a zuhanyzók szépségeit és nem csak praktikussági okokból. A fürdőszoba négyzetméterre vetítve a lakás egyik legdrágább pontja (a konyha általában mindent visz), viszont kulcsfontosságú szerepet tölt be a mindennapos kikapcsolódásban, amit a fürdés öröme okoz.

Tipikus romantikus filmekbe illő jelent, ahogy meggyújtjuk a kád négy sarkában elhelyezett egy-egy illatgyertyát, esetleg mécsest, majd kezdetét veszi a végtelen hosszúságúnak tűnő stresszoldó lubickolás. Ki ne vágyna ilyesmire minden nap, nem igaz? Nos, vannak, akiket annyira nem hoz lázba ez a fajta relaxálás, viszont azonnal lázba jönnek egy hangulatos tusoló látványától.

A zuhanyzókhoz mindössze egy vízforrás szükséges az ember feje fölé, illetve egy vízálló burkolat a talpunk alá, nagyon leegyszerüsítve ennyi az egész. A remek térkihasználás miatt sokkal szabadabban lehet játszadozni egy zuhanyzó megálmodása során és voltak, akik nem csak elképzelték, de meg is valósították mindazt, ami a fejükben volt. Összeszedtünk pár spa-t megszégyenítő fürdőszoba dizájnt, ahol minden a zuhanyzás öröméről szól.

asian-style-walk-in-shower.jpg

beach-style-bathroom-walk-in-shower.jpg

craftsman-bathroom-walk-in-shower.jpg

industrial-bathroom-walk-in-shower.jpg

modern-bathroom-open-shower.jpg

rustic-bathroom-walk-in-shower.jpg

tropical-bathroom-walk-in-shower.jpg

walk-in-showers-for-small-bathroom.jpg

Képek forrása: dwellingdecor.com 

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, és szerepelnél a sorozatban, vagy eladnád, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. Plusz csatlakozz hozzánk Facebookon.

 

Budapesti menő lakások: Udvari, földszintiből menő lakást!

Magyarósi Csaba 2017 október 04.

Azért is szeretem ezt a sorozatot írni, mert folyton olyan lakásokba botlok, amik képesek felülírni a legalapvetőbb szabályokat is. Mondok egyet. Nem, kettőt!

  • belsőudvari
  • földszinti

lakást nem veszünk. Oké, ez eleve előnyből indul, ugyanis a Belgrád rakparton van, és mielőtt belépsz a lépcsőházba, vagy amikor kilépsz, mindig pont ezt látod, ami elég menő.

p9281493.jpg

p9281494.jpg

És a belső udvar is fantasztikusan jó állapotú, amire ennél a lakásnál még rá is játszottak: kicsit átfestették a bejárat melletti téglát, kiraktak két széket meg egy asztalt és máris lett egy kvázi terasza a kéglinek.

p9281488.JPG

A lakás egyébként 52 négyzetméteres és van benne két szoba, plusz egy fél, bár már hajlik a háromba. Van nappali és két háló, meg minden egyéb, amire szükség van.

Az én kedvencem a nappaliból nyíló háló: őrült jó barátságos hangulatot kapott annak ellenére, hogy egyértelműen modern és többnyire ez is hideg fényekkel van megvilágítva, mint a lakás többi része. Kész ellentmondás. Valószínűleg a spéci, direkt ide készült kép dobott rajta nagyon sokat, meg az udvar közelsége és persze a sok tükör, ami egy hálóban eleve nem hátrány.

Innen megyünk a nappaliba, ami bárpultos étkező és konyha is egyben: a konyhát remekül sikerült a csillogó bútorba rejteni, elsőre nem is gondolnád, hogy ebben:

p9281457.JPG

Ennyi minden van:

p9281467.JPG

Amúgy ez az egész nappali:

Az első fürdőben visszaköszönnek a hálószoba színei, de alapvetően persze ez is modern, kicsit hideg:

p9281468_1.JPG

És itt a második háló, ahol meg úgy tobzódik a textil, hogy az ágy mögötti falat is bevonták vele, nagyon kellemes:

p9281474.JPG

p9281475_1.JPG

Persze innét is nyílik egy fürdőszoba a festett üvegajtón keresztül, nekem voltak elképzeléseim, hogy mit ábrázol a kép, de állítólag nem azt:

p9281480.JPG

p9281482_1.JPG

Rakodni lehet, a második hálóból még nyílik egy kisebb pakoló, a lakás amúgy 46,49 millió forintért eladó, itt lehet megnézni a részleteket.