Amerikai konyhák némi csavarral

Horváth Patrik 2017 szeptember 18.

Az újépítésű lakások egy jelentős része már jó ideje amerikai konyhával készül, főleg ott, ahol helyszűke miatt teljesen különálló konyhára, esetleg főzőfülkére nincs lehetőség vagy túlságosan sok helyet venne el a nappaliból.

A legújabb trend ennél is tovább megy: egyenesen a nappaliba hozza a konyhát, legalábbis a főzőcskéző részét mindenképpen. Ízlés, illetve hely kérdése, van, ahol a szoba szélén, de van, ahol konkrétan a közepén kapnak helyet ezek a bútordarabok. Tény, hogy a körbejárhatóság miatt a közös főzések így sokkal nagyobb hangsúlyt kaphatnak, valamint, ha egyedül készítjük el a finom falatokat, akkor is egy légtérben maradhatunk a társaság többi tagjával.

Felmerülhet persze, hogy mennyire jó ötlet egy nem csak illatokkal, de olykor szagokkal is együtt járó tevékenységet egy nappaliban végezni, hiszen hiába a legjobb elszívó rendszer, nem véletlen, hogy az éttermek többségében a vendégek nem a konyha tőszomszédságában foglalnak helyet. Akárhogy is, az alábbi belső terek többsége valóban jó hangulatot áraszt és némelyiket elnézve nem is tűnik olyan ördögtől valónak ez a furcsa megoldás.

10_1.jpg

1_11.jpg

2_9.jpg

3_10.jpg

4_6.jpg

5_8.jpg

6_12.jpg

7_5.jpg

8_4.jpg

9_3.jpg

Képek forrása: 4betterhome.com

untitled.jpgHa te szeretnél olcsóbb szállításokat, és átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. 

Ennél drágább zuhanyzót nem tudnánk építeni

szucsadam 2017 szeptember 13.

Az Én Menő Lakásom csapatából valaki már olyat is látott, hogy egy budapesti fürdőszobába tömör márvány falakat és a padlót emeltetett be a tulajdonos egyben kifaragva, tömbökben, daruval. Természetesen - amennyiben ennek a megfelelő hányadát rászámítjuk a zuhanyzóra - EZ volt a legdrágább zuhanyzó pályafutásunk során, aminek szemtanúi voltunk.

De nem kell ennyire messze menni ahhoz, hogy borsos árú legyen a tusolás.

Szembejött velünk ugyanis egy fotó Pinteresten, mégpedig ez:

A meleg víztől megváltozott színű csempe, ráadásul gyönyörű. Hőre színváltós kerámiának legfeljebb a kandallók esetében volt eddig jelentősége, annak sem annyira esztétikai, mint inkább gyakorlati okokból. Viszont ez a zuhanyzó

gyönyörű.

Mármint én ezt gondoltam. Azonnal utánanéztem, hol lehetne beszerezni (ha esetleg a megrendelőinknek is megtetszik). Rögtön eljutottam a San Francisco közelében található Moving Color oldalára, bár itt már erősen jajgattam halkan. Beléptem a webshopba, kikerestem a darabonként (10-szer 10 centis csempénként) 33 dollárba, 8400 forintba kerülő csempét, amit csupán mintadarabonként lehet megrendelni ennyiért. Mindegy, azért kiszámoltam, hogy egy kisebb zuhanyzóba elég lehet nyolc négyzetméter, 800 darab, így betettem a kosárba a kicsikéket.

Nem lepődtem meg nagyon, amikor a szállítási költség az eleinte szerény 75 dolláros, vagyis 19 forintos árszintről hamar felugrott 15,352 dollárra, vagyis csaknem négymillió forintra.

Így a csempéket majdnem 11 millió forintért rendelhetnénk meg, a burkoló munkájára kötött felelősségbiztosítással együtt a zuhanyzó ára még ennél is valamivel több lenne. Persze ilyen csempeár mellett a ragasztó meg a folyóka ára elhanyagolható, hacsak nem 24 karátos aranyból választanánk rácsot.

Megkérdeztünk egy hazai, minőségi csempéket árusító kereskedőt, be tud-e szerezni ilyen csempét nekünk, amint jön válasz, frissítjük a posztot.

untitled.jpgHa te szeretnél olcsóbb szállításokat, és átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. 

Végre mobilon is kiélhetjük lakberendezős vágyainkat

szucsadam 2017 szeptember 05.

Egy otthon berendezése bútorokkal mindig izgalmas feladat, hiszen hihetetlen jó érzéssel tölt el minket, aminkor a szinte végtelennek tűnő bútor- és kiegészítőfelhozatalból kiválasztjuk a tökéleteset. Vagy legalábbis azt, amelyiket mi annak látunk.

Az Én Menő Lakásom tervezői ugyan elég sokszor megtapasztalják ezt az érzést, de egy átlagember mindössze néhány alkalommal fut neki ilyen projektnek élete során, pedig tényleg jó endorfinbomba lehet a válogatás (annak, aki szeret dönteni, és van érzéke az ilyesmihez).

Nekik szól egy játék okostelefonra, amiben épp ezt kell tennünk. A Design Home appban egy megadott stílusú és hangulatú szobába kiválasztani a megfelelő enteriőröket.

lakb1.jpg

lakb12.jpg

Ezt persze még elég nehezen lehetne játéknak nevezni, így készítők kitalálták, hogy naponta több versenyt szerveznek: egy rakás különféle stílusú lakásban kaphatunk feladatot, és a cél az, hogy minél jobb enteriőröket pakoljunk be, a megfelelő színben, formában, ne túl sokat, ne túl keveset. Csak olyan bútorokat használhatunk fel, amiket játékpénzzel megvásároltunk, ha pedig elfogy az indulásra kapott alapkeret, akkor vagy gyűjtögetésbe kezdünk, vagy vásárolunk játékpénzt igazi pénzzel. 

A program egy-egy ilyen próbálkozásunkat bizonyos mennyiségű játékpénzzel honorálja, akár igazán értékes gyémántokat is begyűjthetünk. Ha nincs kedvünk ép alkotni, van lehetőségünk értékelni is mások munkáit: az alkalmazás felmutat két dizájnt, nekünk pedig ki kell választanunk, melyik tetszik jobban. Ezzel a tevékenységünkkel kulcs-pontokat szerezhetünk, amikkel még több dizájn-megmérettetésen vehetünk részt.

lakb3.jpg

A játék ingyenes, de az addikciónkon múlik, cégül mennyibe kerül majd nekünk. Ha keveselljük a program által felajánlott fejlődési ütemet, néhány ezer forintért gyémántokat, pénzt és kulcsokat vásárolhatunk, amikkel még több bútort vehetünk, amikkel még trendibb otthonokat rendezhetünk be. Ezekkel több szavazatot kapunk, több versenyt nyerünk.

A program már egy ideje elérhető, de én csak most fedeztem fel, és azt mondom: megérte.

A belsőépítészet, és a dizájn persze ennél többről szól. Ott egyrészt a terekkel, falakkal is dolgozni kell, hogy az otthon elrendezése ideális legyen, egészen odáig, hogy a megfelelő villanykapcsoló a megfelelő lámpát kapcsolja a megfelelő helyről. Ha úgy érezzük, folyton belebotlunk valamibe, vagy frusztráltak leszünk, amiért valami nem áll kézre: az a rossz dizájn eredménye.

Ez a program akkor érvényes, amikor már mindennek megvan a helye. Valódi, forgalomban is kapható bútorokat választottak be, gy tényleg olyan, mintha eljátszanánk a gondolattal: milyen lenne egy európai kúria gyerekszobáját, vagy egy hollywoodi tetőteraszt berendezni. 

A Design Home alkalmazás letölthető iOS-re és Androidra.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. 

Menő home office-ok a világ minden tájáról

Horváth Patrik 2017 augusztus 28.

Nem is annyira rég írtunk az otthoni munkavégzésről, most viszont olyan lakásokat mutatunk meg Nektek, melyek kialakításánál fontos szempont volt az, hogy a mindennapok során ne csak a szórakozásé, hanem a munkáé is lehessen a főszerep.

2-vilag.jpg

Szinte csak a szivar hiányzik erről a képről. A rengeteg fa felhasználása mellett külön érdekesség, hogy bár úgy tűnhet, valójában nincsen elhúzható ajtó és ez a már-már hivalkodó szoba valójában a houstoni lakás legsötétebb része is egyben.

3-vina.jpg

Az előbb látott helyiség szinte teljes ellentéte ez a kertre néző pici szoba. Bár a ház, melynek része igencsak nagy, maga az iroda benne meglepően kicsi. Bár az asztal fölött található vasdarabon aligha húzódzkodnak, az ágynak szinte biztosan hasznát veszik egy-egy sziesztánál.

4-bold.jpg

Mintha a hetvenes évek hangulata keveredne a maival. A bútorok nagy része egyértelműen retró hatást kelt, a padló, az éppen csak látható nyers tégla, valamint a hatalmas ablak viszont abszolút a XXI. századot idézi - a szőnyegről már nem is beszélve.

6-ew.jpg

Ilyen az, amikor valaki halálosan komolyan veszi a home office-ból az office szót. Tény, hogy irodának kiváló, viszont, ha az ablakkal tarkított falak nem árulkodnának róla, azt hihetnénk, hogy egy cég legfelső emeletén járunk. A polcrendszer csak a legszükségesebbeket tartalmazza, ami egy elnöki irodához kell: könyvek és dísztárgyak.

7-sonya.jpg

Végtelenül egyszerű lakás Brooklyn-ból, mely simán Pesten is lehetne. A dizájn nem kiemelkedő, a praktikus kialakítás viszont figyelemre méltó. Tulajdonosa vélhetően csak ritkán dolgozik otthonról, így jó szolgálatot tehet a szekrénybe rejtett mini iroda, melyet egy szempillantás alatt el lehet tüntetni, így a lakás sokkal inkább érződik egy otthonnak.

11-harlem.jpg

Micsoda színek! Van itt minden a vitrintől kezdve az öreg vezetékes telefonon át az üvegből készült dohányzóasztalig minden. A kék színekkel operáló lakás egyébként New York egy másik kerületében, Harlemben található.

17-ninewells.jpg

A fehér, fekete, ezüst és zöld színek kombinálásával - minimális jó ízlést feltételezve - szinte képtelenség mellé lőni. A kotyogós kávéfőzőt látva itt bizony kemény munka folyhat.

20-italy.jpg

Ez a lakás szintén New Yorkban található. Több részlet önmagában is érdekes, de egymás mellett látva a padlót, az asztali lámpát és a falba vert szobrokat kifejezetten izgalmas összképet eredményez.

Képek forrása: homedesignlover.com

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. 

Lakás a patakparton, tíz percre a budapesti belvárostól!

Magyarósi Csaba 2017 augusztus 25.

Biztos, mert Pesten lakom, de mégis mindig megdöbbenek, amikor autózom a Dunától 10-15 percet Budán, ami mondjuk átlagos forgalommal számolva pesti viszonylatban talán a Blahához lenne elég, szóval csak egy kicsit utazom, és olyan házban találom magam, ami mellett erdő van, meg patak, meg hasonlók.

Merthogy ezzel a Hűvösvölgyi úti lakással pontosan ez a helyzet: a villamos-, és buszmegállótól egy percnyire található ingatlan egy társasházban van, elektromos kapuval, 24 órás portaszolgálattal, szóval nemcsak úgy bemész, hanem beengednek és nem jut ide csak úgy be akárki, kizárólag akinek leadták a nevét. Odabent aztán védett parkoló, bár ehhez a lakáshoz tartozik egy mélygarázs is a két szabadtéri parkolóhely mellett.

Szóval: park, játszótér, a kerítés túloldalán fák, patak, Ördögárok, ahol időnként vaddisznók rohangálnak, de tényleg.

p8240351.JPG

Nóráék egyből beleszerettek a lakásba, amikor megvették, mert jó az átjárás a helyiségek között, a gyerekek körbe tudják szaladni a lakást. Aztán másfél évvel ezelőtt rájöttek, hogy bármennyire is jó az elosztás, nem tetszik nekik a berendezés és a kialakítás, amivel átvették a lakást, szóval szétverték és felújították lényegében nulláról az egészet.

És ezt a felújítást már úgy végezték, hogy egy több gyerekes család is jól érezze magát, mert Nóráé épp egy több gyerekes család.

A padlón például vastag szigetelés van a fapadló alatt, hogy meztelen gyereklábakkal is lehessen rohangálni rajta, plusz három réteg lakk, hogy bírja a gyűrődést.

p8240275.JPG

p8240293.JPG

p8240300.JPG

A nappaliban található egyik ablak úgy van kialakítva, hogy Nóra kislánya bármikor ücsöröghessen ott, mert ő szeret az ablakban ücsörögni.

p8240324.JPG

A gyerekszoba meg középen kettéosztva, jópofa határral a fiús és a csajos rész között.

p8240281.JPG

p8240317.JPG

p8240321.JPG

A kamrából meg mosókonyhát csináltak, szépen elrendezett mosógéppel, szárítógéppel, mindennek ki van alakítva a hely, ami a ruhákhoz kell.

A lakás egyébként abban az írországi letisztult stílusban lett kialakítva, amit Nóra annyira szeret, meg a jelek szerint a madarak is, amik rendszeresen berepülnek a hálószobába csicseregni (tudom, ez már giccs, de ez a helyzet).

p8240302.JPG

p8240303.JPG

A konyha mindennel fel van szerelve:

p8240278.JPG

p8240296.JPG

p8240297.JPG

A mosdókban, fürdőben meg hangulatvilágítás van:

p8240310.JPG

p8240313.JPG

p8240341.JPG

p8240328.JPG

Nóráék most továbbállnak, hogy mindkét gyereknek saját szobája lehessen, így a nemrég felújított, 90 négyzetméteres, három szobás lakás most 65,9 millió forintért eladó, itt lehet érdeklődni.

Galériában még több kép:

 

Hangulatos nappalik fehér téglákkal

Horváth Patrik 2017 augusztus 21.

Nem tudunk betelni a téglákkal, ez az igazság. Van valami különös bennük, nem véletlen, hogy szinte bármelyik lakás hangulatát fel tudják dobni, még, ha csupán egyetlen helyiségben is találkozunk velük. Többször is mutattunk már be nyers, tehát barna színű téglákból épített lakásokat, most viszont a fehér színűeken van a sor. Íme, pár nappali, amely beindíthatja a fantáziánkat, ha lakásvásárlás, netalán felújítás előtt állunk.

17-mendani.jpg

10-imagine.jpg

A fehér színű tégláknak megvan az az előnye, hogy színüknél fogva optikailag tágítják a teret, illetve - ahogy látni fogjuk - dekorálni is egy fokkal egyszerűbb és menőbb.

3-colors.jpg

14-leanna.jpg

A minimalista lakásokkal legtöbbször az a baj, hogy a sima, egyszínű felületek miatt túlságosan monoton, rideg vagy unalmas lesz a végeredmény és inkább hasonlít a kégli egy hotelszobára, mintsem otthonra a felújítás után. A téglának (és ebben a tekintetben mindegy, hogy fehérről vagy barnáról beszélünk) megvan az az előnye, hogy rendelkezik textúrával és ez már önmagában elegendő ahhoz, hogy megtörje az előbb említett unalmat.

5-indus.jpg

11-huniford.jpg

2-in.jpg

A fehér egyaránt jól megy a színes felületekhez, a fémhez, illetve a különböző típusú fákhoz is, így az indusztriális stílustól kezdve a bohémon át a vintage-ig bárhol hasznát vehetjük.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. 

Menő budapesti lakások: Miért tegyük a hálószobát a konyha helyére? 

szucsadam 2017 augusztus 17.

Lilla lakása tökéletesen megmutatja, hogyan alakulnak az évek során a kisméretű budapesti lakások, az ízlések és a trendek változásával. Mondjuk nehéz lenne azt mondani, hogy nem előnyükre szolgál ez a változás: a tágas, nagy terek, az egységes, lakberendezők által kitalált színösszeállítás és a falakról levakart hat réteg festék mind olyan tényező, amik egy modern lakásnál jelen vannak. És jó, hogy jelen vannak.

De hogy lesz konyhából háló?

Lássuk csak, milyen alaprajzból indult ki Lilla. A lakás pici, mindössze 37 négyzetméter, ami állt egy 9 négyzetméteres hallból, egy 12 négyzetméteres hálóból és 7-8 négyzetméteres konyhából, ami a vécé mellett, a lakás másik felében foglalt helyet.

fullsizerender-1.jpg

Ebből lett ez:

fullsizerender.jpg

A konyha helyére jött a háló, ami logikus, mert ilyen kis lakásnál bűn 12 négyzetmétert az alvásra szánni, miközben 7 négyzetméteren is elfér egy franciaágy. Így viszont, nyitott konyhai megoldással mindjárt kapunk egy több mint 28 négyzetméteres, élhető teret. Szerencsére a régi háló és a hall között alig volt fal, inkább csak egy üvegajtót kellett elbontani.

Lássuk az előtte-utána képeket:

Látszódhatnak-e a villanyvezetékek a lakásban?

Annabella és Tamás 2017 augusztus 15.

Napjainkban már nemcsak az ipari dizájn elmaradhatatlan eleme a látszó villanyvezeték. Sokan idegenkednek még tőle, talán mert nekik is a korai panellakások mennyezet alatti konnektorba csatlakoztatott, karakter nélküli lámpái jutnak az eszükbe.

Pedig ez a megoldás nagy segítségünkre lehet például akkor, amikor a lakás felújítása közben változott a térelrendezési koncepciónk, de mi elfelejtettük ehhez hozzáigazítani a mennyezeti lámpakiállásokat; vagy ha a korábbi, kevés fényt adó egy vagy több karú lámpánkat játékosabbra szeretnénk cserélni; vagy ha eleve nincs mennyezeti villanykiállásunk, de konnektorunk van. (A napokban futottam bele egy ilyen kislakásba, ahol a kiadás előtt már nem akarták szétverni a lakást, csak a bútorozását szerették volna vonzóbbá tenni.)

A látszó vezetékes lámpák legegyszerűbb és készen kapható formája a póklámpa.

 

Mint a képeken is láthatjuk, a póklámpa lehet csak izzó plusz zsinór kombinációja, de lehet, hogy a csápok végein lámpabúrát is találunk. Izgalmas lámpatípus, de látszólagos egyszerűsége ellenére sok a buktatója: például ha a szoba méretéhez képest a csápokból túl sok van, vagy ha a csápok túl közel kerülnek egymáshoz, esetleg a belógatott kábelek lebegése túl hosszú - vagy túl rövid. De még az égők nem jó arányban megválasztott magassága is agyoncsaphatja az összképet. Az alábbi, ellenpéldaként szereplő képen a stílusok összehangolásával is van egy kis gond:

Ha megdobnak kővel: konyhák és étkezők rengeteg téglával

Horváth Patrik 2017 augusztus 07.

Úgy tartja a mondás, hogyha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel és hol máshol lehetne kenyeret sütni, mint egy csodás konyhában. Összeszedtünk hát ezért pár igencsak menő konyhát szerte a világról, melyek bár stílusukban különbözőek, egy valami közös bennük: mindegyiket egy rakás nyers tégla veszi körül.

beautiful-curved-exposed-brick-wall-in-this-small-modern-kitchen.jpg

chic-and-trendy-designed-kitchen-with-sleek-appliances-and-exposed-brick-wall-.jpg

colorful-and-eclectic-kitchen-with-exposed-brick-walls.jpg

cozy-little-kitchen-with-exposed-brick-wall-and-cute-pantry.jpg

exposed-brick-walls-in-chic-industrial-kitchen.jpg

Nincs konyha étkező nélkül, de ez fordítva is igaz. Íme pár ötlet, ha a fenti konyhák megmozdítottak bennünk valamit.

brick-wall-in-the-kitchen-becomes-a-part-of-the-dining-room-visual.jpg

bright-and-airy-appartment-with-exposed-brick-wall-and-cute-dining-space.jpg

drapes-with-chevron-pattern-for-the-small-industrial-dining-space.jpg

eclectically-vintage-dining-room-with-brick-wall-and-a-splash-of-color.jpg

ladder-shelf-and-snazzy-pendants-for-the-contemporary-dining-room-with-brick-walls.jpg

small-dining-room-makes-elegant-use-of-available-space.jpg

stunning-dining-room-with-green-wall-on-one-side-and-a-brick-wall-on-the-other.jpg

use-of-mirror-in-the-dining-room-gives-it-a-more-spacious-feel.jpg

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, és szerepelnél a sorozatban, vagy eladnád, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. Plusz csatlakozz hozzánk Facebookon.


Hogyan használjuk a kék színt és a növényeket a fürdőszobában?

Andris és Ildi 2017 augusztus 04.

Mutatunk nektek egy válogatást, amiből elleshettek pár egyszerű, de annál mutatósabb trükköt, hogyan legyen otthon mindig nyár. A recept: kell hozzá jó sok fehér szín, na meg a kéknek egy gyönyörű, friss, élettel teli árnyalata.

Ha megtetszenek a képek, és ti is belevágnátok, néhány tipp tőlünk:

  • Jó ha figyelünk arra, hogy a mintás, erős szín ne uralkodjon minden felületen, tartsuk szem előtt a kevesebb, több elvét itt is.
  • Válasszunk ki egy fókuszfalat, oda vigyük csak fel a mintás csempét, például a kád felé vagy a tusolóban. A többi falat hagyjuk semlegesen. 
  • Kiegészítőnek használjunk sok természetes anyagot, fát, de extrázhatunk egy kis márvánnyal is.
  • Illetve már korábban is írtunk róla: ne féljünk a növényektől. A lakás arculatának, ha jól ügyeskedünk, nemhogy kárára válik, de az otthon dísze is lehet a sok zöld. És ahogy látjuk, ez érvényes a fürdőszobára is.

 

apartmenttheory_com.jpg

buzzfeed_com.jpg

costume_dk.jpg

cybball_com.jpg

decorpad_com.jpg

decorpad_com_1.jpg

designsponge_com.jpg

designsponge_com_1.jpg

leannefordinteriors_com.jpg

pinterest.jpg

pinterest_com.jpg

pinterest_com_1.jpg

pinterest_com_2.jpg

refinery29_com.jpg

younghouselove_com.jpg

Ha hasonlót szeretnétek Ti is, itt van néhány itthon is elérhető példa:

 

 

untitled.jpg 

 Ha te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. 

 

 

Képek forrása: apartmenttherapy.com, buzzfeed.com, costume.dk, cybball.com, decorpad.com, designsponge.com, leannefordinteriors.com, pinterest.com, refinery29.com, younghouselove.com, rokfort.hu, marrakeshcementlap.hu, moza.hu, csempebox.hu, falburkolat.com