Menő budapesti lakások: világos budai a nagymamától

Magyarósi Csaba 2014 április 14.

Stefi családja több mint hatvan éve költözött be ebbe a budai ingatlanba. Azelőtt egy hatalmas nagypolgári lakás volt itt, amit a második világháború után feldaraboltak, és ezt az alig valamivel több mint ötven négyzetmétert kiutalták Stefi nagyszüleinek. Összesen nyolcan éltek a nem túl jó elosztású lakásban, voltak itt állatok, sőt, még gyerek is született ide, ami bizonyítja, hogy nem tud olyan kis helyen élni egy család, hogy ne maradjon elég tér a szexre.

Aztán eltelt jó néhány évtized és megörökölte a lakást néhány unoka. Végül Stefié lett, aki egyből belekezdett az átalakításba. Megszüntette az apró konyhafülkét és egybenyitotta azt az apró mosdóval, így a lakás méreteihez képest lett egy tág fürdő, tele zseniális ötletekkel. A biciklire pakolt mosdótáltól például komoly izgalmi állapotba kerültem és az is nagyon tetszett, hogy a légudvarra néző ablakot beépítették, raktak mögé spéci világítást, így olyan, mintha egy hatalmas felületen át törne be a természetes fény.

DSC00560.JPG

A konyhát aztán Stegi átvitte a nappaliba, ő maga tervezte a szekrényeket, amik a nagypolgári ajtók mintázatát követik.

DSC00562.JPG

Fogta az öreg írószekrényt, az IKEA-ban vásárolt székeket és átfestette őket szép, világos színre és ugyanez történt a létrával is, amiből szuper polcrendszert alakított ki. A hálószoba ezek után adta magát, itt már csak annyi volt a cél, hogy az ágy nagy legyen, hogy akárki alszik majd benne, kipihenten ébredhessen.

DSC00540.JPG

A lakást sok szerethető részlet teszi otthonossá. A megtartott, átalakított régi tárgyak mellett ott vannak a családi fotók a falon, a régi ládika, szintén tele családi dokumentumokkal, mind melegséget árasztanak. És mégsem fizettek ki egy vagyont a felújításra: hiába alakítottak át mindent, toltak odébb falakat, rendeztek be gyakorlatilag a nulláról ötven négyzetmétert, az egész projekt nem került többe 3 millió forintnál.

Ha te is szeretnél átverések nélkül, a legmegbízhatóbb, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak úgy, hogy nem merülnek fel felesleges költségek, nézd meg az Egy nap a városban blog új szolgáltatását, az Én menő lakásomat, ahol közvetlenül is elérheted a legmegbízhatóbb kivitelezőket és legötletesebb belsőépítészeket. 

süti beállítások módosítása