Hogyan lehet fillérekből gyönyörű, színes bútorunk?

szucsadam 2016 július 20.

Van egy ún. csokiskeksz-elméletem. Ez arról szól, hogy ha szereted a csokis kekszet, és szeretnéd a létező legjobb csokis kekszet megtalálni, akkor kétféle dolgot tehetsz.

  1. Megkeresed a világ legjobb csokis kekszét. Kényelmes megoldás, és lehet, hogy szerencséd is lesz.
  2. Megkeresed a legjobb kekszet, és a legjobb csokit. Egymásra helyezed őket. Voila.

Utóbbi azért is jó, mert az egyéni ízlésedet maximálisan figyelembe veheted, amikor kiválasztod az összetevőket. Nem kell egy előre kiválasztott mintához alkalmazkodni.

Amikor feleségem, Évi a gyerekszobát tervezte, a kettes pontot választotta. Megvásárolta a legegyszerűbb, fehér színű bútort, majd elment egy textilboltba, és kiválasztotta a szoba kívánt hangulatához illő legszebb textíliákat. Na nem macist, meg nyuszist, az ilyen cukiságbombákat csak egy egészséges szintig tudjuk elviselni - bútorokon például egyáltalán nem. Olyan textileket, amik mesébe illő szobát varázsolnak a gyerek köré, nem magát a mesét.

Nagy különbség.

Mi kell hozzá? Alapvetően bármilyen visszafogott bútor, amire lehet ragasztani. Számunkra ideális volt ez a komód és szekrény, összesen kábé 50 ezer forintért:

screen_shot_2016-07-19_at_12_48_18.png

screen_shot_2016-07-19_at_12_47_28.png

Ha ez megvan, válasszunk megfelelő textilt. Mi a Szent István körúton mentünk el ebbe a méteráru-boltba, de természetesen mindenki kiválaszthatja azt, ahol a számára megfelelőt találja.

img_0660.JPG

Kell még ragasztó, és mivel gyerekszobába lesz, mindenképpen egészségre ártalmatlanra lesz szükség, hogy ha valamiért a pici szájába kerül, ne legyen gond. Mi próbáltunk csirizt keverni, ami nem ragasztotta a textilt megfelelően a fához, ezért végül ezt használtuk:

img_0895.JPG

Így:

img_0672.JPG

Szikével még a ragasztás után kissé megnyúlt, kiálló szélek szépíthetők.

Ez a végeredmény:

Meglévő, régi, fal felé nyitott polcainkat (nagyjából ilyenek) először lefestettük fehérre, hogy passzoljon a fehér szekrényhez. Ezt megteheted úgy, hogy lecsiszolod a lakkozást, és utána bármilyen fafestékkel nekiállsz, vagy a lakkot fennhagyva krétafestékkel kened le, kétszer. Ez utóbbi elég drága festéket feltételez, mi Annie Sloan termékét használtuk. 

Hogy a polc hátsó felére felerősítsük a textilt, szükségünk lesz még egy takkerre is (tűzőgép, ami a fához is képes rögzíteni):

img_0876.JPG

Először rögzítsünk két sarkot, majd az anyagot szépen kétfelé feszítve, a szélein visszahajtva haladjunk a polc ellenkező oldala felé. A végeredmény:

Így a gyerekszoba bebútorozása egymással teljesen összhangban lévő, egyedi bútorokkal bőven 100 ezer forint alatt megállt. A gyerekágyat nem számoltam, azt ajándékba kaptuk:)

süti beállítások módosítása