Így válaszd el a teret a lakásodban!

Nilla N. 2016 szeptember 27.

Mindegy, hogy egy teljesen nyitott terünk van, vagy sokkal inkább egy privát teret szeretnénk megalkotni, megfelelő térelválasztókkal óriási eredményeket lehet elérni.

Használhatunk növényfalakat is, hogy részben elválasszuk a szobánkat. A kúszónövényeket kötélre is felfuttathatunk.

Persze minden élőnövényes elválasztás házimunkával jár. Nem vészes mennyiségűvel, de azért érdemes számolni vele.

Hogy megfelelő formában tartsuk a folyton növekvő térelválasztónkat, időnként rendezni kell az elkóborló, elszáradt leveleket és a rendszeres locsolást se feledjük.A növényfal lényege az, hogy a fal maga az épített virágcserép, ami elválasztja a szobarészeket. A virágcserepeket függönyként is lelógathatjuk. Nagyon egyszerű felfüggeszteni hasonló módon növényeket egy naposabb helyre. Akár különböző gyógynövényekkel, vagy fűszernövényekkel is fel lehet tölteni a teret. Ezzel nemcsak szép, hanem finom és illatos is lehet a térelválasztónk.

01.jpeg

02.jpeg

03.jpeg

A túl sok fal könnyen szűkké teheti a szobákat és bezárva érezhetjük magunkat. Egy jó arányú térdfal, vagy lyukacsosan áttört fal átengedi a levegőt és a fényt, de mégis elválasztja a tereket egymástól.

04.jpeg

Egy kicsit kevesebb magánéletünk lehet ilyen típusú faléc tolóajtós elválasztás mellett, de mindképp elegáns megoldása a terek szétválasztásának:


05.jpeg

06.jpg

Egy hatalmas könyvespolc is praktikus térelem lehet, hiszen minél több könyvet és aprósággal töltjük fel a tárolót, annál inkább privát teret teremthetünk:

09.jpeg

010.jpg

Alacsonyabb médiafal jól elkülönített kis dolgozószobát varázsol a nappaliba. Egy tér, mégis kettőnek érezzük:

Lehetséges, h egy fehér függöny nem túl sok hangot fog fel, de sok esetben ennyi is elég, hogy hangulatos, intim hálószobánk legyen.:

013.jpeg

014.jpg

Valamikor egy teljes fal felhúzása nem lehet opció, ilyenkor segíthet egy néhány ponton rögzített, könnyen visszabontható fal, amit utána kedvünkre díszíthetünk.


015.jpeg

Természetesen van olyan alkalom, amikor nem az egyszerűséget részesítjük előnyben, hanem egy aprólékosan megmunkált térelemet. Ez a térelválasztó is szinte elpixelesíti a mögötte látható teret, és könnyen vegyítettük az indusztriális desingt a városias, nagy penthouse terekkel.

Modern és elég vagány térelválasztót lehet csinálni kötelekből is. Ez az ami a legkönnyebben elkészíthető akár házilag is:

Akár egy lépcső is lehet térelválasztó a megfelelő átláthatósággal. A jó arányú geometrikus formák játéka üdítő színfoltja lehet a lakás tereinek:

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide És ha meg szeretnéd tanulni, hogyan alakíthatod át a saját lakásod, jelentkezz a workshopjainkra, Ha neked is van menő lakásod, és szerepelnél a sorozatban, vagy eladnád, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. Plusz csatlakozz hozzánk Facebookon.