Ennél kisebb nem is lehet valami, ami elegáns, tágas és praktikus

Magyarósi Csaba 2016 november 03.

A kicsi otthonokkal mindig az a probléma, hogy szűkösek, kényelmetlenek, a praktikum miatt tele kell pakolni őket, aminek a vége meg az, hogy lesz egy sötét lukunk.

A Britespace előre csomagolt, alig 25 négyzetméteres háza viszont nem ilyen, nyilván két dolognak köszönhetően:

  • nem lakik benne senki, ez egyelőre még csak egy reklámfotó, szóval a képeken nem kell sáros cipőket, felhalmozott WC-papír hegyeket és mosatlan edényeket kerülgetnünk
  • a készítők iszonyú nagy hangsúlyt fektettek a szellősség érzetére, szóval belakva is jobb lesz a hangulata, mint egy átlag fészernek - mert ez azért a fészerméret

De legalább ilyen fontos az anyaghasználat: a sok természetes, elegánsan sötét, de a teret még mégsem szűkítően sötét fa, amivel a padlótól a mennyezetig mindenhol találkozol, szerintem számítógép számolta ki a minden elvárásnak megfelelő tökéletes árnyalatot.

És azt se felejtsük el, hogy miközben kicsi a lakás, azért csak van benne fürdő, háló, étkező és egy egészen használható konyha. Oké, tárolórekesz az nincs nagyon, van viszont elég komoly környezettudatosság: napenergia adja az elektromosság és a vízmelegítéshez szükséges energia egy részét, van vízgyűjtő és elég komoly szintű szigetelés is, hogy ne kelljen sok kraft a ház hűtéséhez/fűtéséhez.

Ja, és opcionálisan Powewall is, mert egy ilyen házhoz illik Teslával megérkezni, főleg, hogy az ára 32 és 61 millió forint közt mozog attól függően, hogy milyen extrákkal kéred.

Ami elég sok.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide És ha meg szeretnéd tanulni, hogyan alakíthatod át a saját lakásod, jelentkezz a workshopjainkra, Ha neked is van menő lakásod, és szerepelnél a sorozatban, vagy eladnád, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. Plusz csatlakozz hozzánk Facebookon.

süti beállítások módosítása