Így varázsold menővé az öreg retró bútoraidat!

Eszter M. 2017 március 05.

A retró bútorok körülöttünk élnek. Itt nyüzsögnek, szinte mindenki örököl néhányat élete során, vagy ha mást nem, ajándéknak felajánlja neki egy ismerős, aki épp felújítja a lakását. A szokásos reakció ilyenkor a "nem, kösz", hiszen sokan sem akarnak olyan lakásban élni, amilyenben sok évtizeddel ezelőtt éltek az emberek.

Pedig ezek a bútorok értéket képviselnek. Az akkori asztalosok még garantáltan valódi fával dolgoztak, nem használtak dekor lemezeket műanyagból​, a furnér​ is igazi fából van, ​ami ​finoman csiszolható, ápolható, pácolható, festhető.

És van néhány fogás, aminek a segítségével egy-egy ilyen régi darab beilleszthető a modern lakásba.

A mai sorozatgyártott bútorok között egy-egy retró komód vagy fotel így meg is töri a ​sztereotíp hangulatot, és személyessé teszi a környezetet. Ráadásul így a múlt egy szép lenyomatát tarthatjuk meg a jelenben, egy-egy gyermekkori emlék is megőrizhető így akár az újonnan felújított lakásunkban.

retro_fal_c.jpg

Végigjátszottuk, hogyan lehet egy öreg bútor körül pusztán a falak és képek játékával új világot teremteni. Ha a képek láttán valaki kedvet kapna, ne izguljon: lomtalanítások, garázsvásárok és a bolhapiacok kifogyhatatlan elemei ezek a bútorok, amikhez könnyedén hozzájuthatunk. Abban pedig, hogy a meglévő lakásunkban miként illeszthető legjobban egy-egy ilyen bútor, az Én Menő Lakásom csapata tud segíteni.

 

retro_kep_c.jpg

retro_kep_b.jpg

retro_kep_a.jpg

Itt megtekinthető az összes montázs egyetlen galériában:

A posztban látható montázsok Eszter munkái.

untitled.jpgHa te is szeretnéd, hogy a régi bútoraidat ilyen ötletekkel illesszük be a lakásodba, és egy olyan stáb segítségével akarsz menő lakást magadnak Budapesten, akik tényleg az egyéniségedet szeretnék megmutatni a lakásodban, kattints ide. Ha neked is van szép, eladó vagy éppen felújításra váró menő lakásod, és szerepelnél a blogon. írj nekünk egy levelet erre a mailcímre.

süti beállítások módosítása