A metrócsempe reneszánsza

Annabella és Tamás 2017 július 01.

 

Manapság az egyik legkedveltebb burkolóanyag a metrócsempe, a "Menős" megrendelők is gyakran választják ezt a csempetípust a fürdőszoba és/vagy a konyha falának burkolására. Tervezőként – kissé öncélúan is, a saját munkánk változatosabbá tétele miatt – igyekszünk a divatos megoldásokat is egyénivé tenni, keressük azokat a lehetőségeket, melyekkel a lakás többi helyiségeinek hangulatához tudjuk igazítani az amúgy alapból ipari vagy rusztikus hatású burkolatot. Inspirációért természetesen mi is körbenézünk a neten.

Ennek a cikknek a megírása előtt is kutakodtam egy kicsit, és rá is akadtam két szuper blogbejegyzésre. Ahelyett, hogy ezek alapján írnék egy harmadik, már nem túl eredeti posztot, megosztom veletek a linkeket:

Metrócsempe méretek és típusok
Felrakási minták

A Pinteresten bolyongva azért találtam más érdekes, szép, illetve olykor egyéni burkolásokat is, ezekből meg is mutatok párat. Rendszereztem őket, hogy ne csak élvezettel vagy sóvárogva nézzétek őket, hanem lássátok is rajtuk a másságukat vagy karakterüket megmutató részleteket is.

Nagyon kedvelem a csempe eredetére utaló megoldásokat, azaz, amikor valamilyen részlet rezonál a földalattik világával: egy fekete lábazat, egy vonalszerű dekorelem vagy egy csempére ráfestett felirat:

 

A metrócsempe manapság szinte bármilyen színben kapható:

 

Rusztikus hatás érhető el vele, ha – kötésben rakás esetén – tapétával, fával vagy bordűrszerűen megjelenő, eltérő méretű csempesorral kombinálják:

 

Hálós felrakási módjával megtörhető klasszikussága és mint egy kaméleon, minimalista, modern, retró vagy etno külsőt is ölthet:

 

Manapság igen menőnek számít a halszálkás felrakás:

 

Izgalmasak a szövésminta-szerű, ismétlődő elemekből álló felrakások (akár más mérettel kombinálva), de találunk példát egyedi, a helyhez tervezett mintára is:

 

Nálunk nagy divat cement hatású padlólapokkal kombinálni, pedig más padlóburkolattal is harmonikusan tud együtt élni, például geometriai mintás, nyolcszögletű, beton vagy fa hatású kerámialappal:

 untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide És ha meg szeretnéd tanulni, hogyan alakíthatod át a saját lakásod, jelentkezz a workshopjainkra, Ha neked is van menő lakásod, és szerepelnél a sorozatban, vagy eladnád, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. Plusz csatlakozz hozzánk Facebookon.

süti beállítások módosítása