A DIY-lakás archetípusa

Magyarósi Csaba 2018 február 08.

Na ilyen sem volt még, annál izgalmasabb a sztori: eladtunk már egy rakás olyan lakást, aminek a tulajdonosa a felhívásunkra jelentkezett és gondos előválogatás után megfelelő minőségűnek találtuk, hogy felvegyük a Menő lakásom kínálatába, de olyan még nem volt hogy egy, a sorozatban korábban már bemutatott kégli kerüljön fel az adatbázisba.

Pedig most pont erről van szó. És nem úgy, hogy két hete írtunk Vera lakásáról, most meg el lehet vinni, hanem sok-sok éve, a sorozat kezdetén döbbentünk rá, hogy mennyire jól néz ki ez a DIY kégli, aminek minden szeglete eredetibb, mint a legtöbb óriásátalakításon átesett Airbnb-s konfekció.

Vera ugyanis minden négyzetmétert maga tervezett meg saját magának egy olyan helyszínen, amire eredetileg nem is vágyott, egyszerűen csak megörökölte ezt a lakást, aztán a felújítás alatt rájött, hogy fantasztikusak az adottságok és szépen lassan beleszeretett.

nappali2.jpg

nappali4.JPG

nappali5.JPG

Nem egyedül állt neki a munkának, hanem a lakberendező végzettségű Tóth Gergely Mátéval, akinek jól jött egy pilot-projekt. Felajánlotta hát az épp az átalakítással küzdő Verának, hogy szívesen segít neki ingyen, ha cserébe referenciaként bemutathatja majd az elkészült lakást.

És a munkák során nemcsak annyi történt, hogy mindent átalakítottak, de lényegében mindent újraértelmeztek és felhasználtak. A húsdarálókból lámpatartó lett, a mosdóból kiemelt ajtófélfából ékszertartó:, a zöld-fehér konyhaszekrényből ruhásszekrény, a hokedliből éjjeliszekrény, a hivatalosan is javíthatatlannak nyilvánított zongorából könyvszekrény, és így tovább.

Ezt a lakást nem a különösen drága alapanyagok, vagy a minden elemében otthonosságra törekvés teszi szerethetővé, hanem a nagyon ügyesen kitalált és jó arányban elszórt, olcsón megvalósítható ötletek.

És ez a kégli most eladó, szuper adottságokkal: ott van Budán, lényegében a Margit híd mellett, a környéken minden fellelhető, óvoda, iskola, boltok, kávézók, gyógyszertár, bank, posta, szombaton piac, uszodák, fürdők, bevásárlóközpont és a Margit-sziget, itt áll meg a szentendrei HÉV, 4-es 6-os, 17-es, 41-es, 19-es villamos, 11-es, 9-es, 26-os, 109-es, 91-es, 191-es, 291-es busz és éjszakai buszok, a rezsi - közös költséggel együtt - havi 23ezer forint és Airbnb-s lakásnak is kiváló ez a 68 négyzetméteres, második emeleti kétszobás lakás 45,9 millió forintért, szóval négyzetméterenként 675 ezer forintért, ami ezen a környéken elég jó árnak számít. Az árban a berendezés nagy része is benne van. Ha érdekel, itt tudod megnézni a hirdetést.

süti beállítások módosítása