Menő Budapesti lakások: álomkégli az Andrássyn!

Magyarósi Csaba 2018 március 06.

Kétféle belsőépítész van. Oké, valójában rengeteg féle akad, de abszolút lehet annak mentén is differenciálni, hogy miként áll a lakáshoz: saját magának rendezi be, vagy a megrendelőjének.

Tényleg, van egy rakás olyan szakember, aki csak egyféleképpen tud gondolkozni, kizárólag olyan lakásokat tud tervezni, amikben ő szívesen élne és ha az ügyfél jelezné, hogy ő nem annyira steampunk, mint inkább vintage, akkor rak egy korhadt fadarabot a gőzgép-alapú hűtőgép tetejére (ott úgysem látja senki).

Eszter tök más, neki nagyon erős, szerethető, otthonos saját stílusa van, remekül felismerhető stílusjegyekkel, de ő nemcsak lakberendező, hanem "pszichológus" is egyben, aki hosszasan beszélget a családdal, megrendelővel a munka előtt és megpróbálja minél alaposabban megismerni őket. Hogyan élnek, mi a hobbijuk, hogyan viszonyulnak egymáshoz, miként látják a világot és milyen tárgyakat szeretnek. És ha ez megvan, akkor megálmodja a koncepciót, de nem magának, hanem a megrendelőnek, és ezen módszer mentén haladva képes alaposan elszakadni a saját stílusától, ha kell, mint ennél a lakásnál is.

img_20180211_172428.jpg

Persze az egész tök könnyen megy, ha a megrendelő is bízik a csapatban és most pont ez történt, elhitték Eszternek és az építésszervező Misinek, hogy elkészítik álmaik lakását, ehhez minden támogatást meg is adtak és végül tényleg elkészült minden, úgy, ahogy megbeszélték.

És nézzétek csak, honnan indultak:

img_0024.JPG

img_0237.JPG

És meddig jutottak:

dsc_0086e.jpg

És kábé minden megváltozott. A redőnyös ablakból ajtó lett, ami a korábban sötét, nyomasztó, most már hangulatos lichhofra néz (igen, az ott az asztal mögött egy tipikus, rettenet sötét, nyomasztó lichthof volt).

dsc_0106.jpg

A nappaliban egy rakás fadoboz és konzol teszi lehetővé a kütyük össze-vissza pakolását:

dsc_0021.jpg

img_20180211_122451.jpg

A falakra Klösz György fotói kerültek a Fortepanról, a lakásban található fémgerenda meg régi Andrássy úti öntvény.

img_20180211_122749e.jpg

Az étkezőlapfő takarja a konyhapultot és a mosogatót, egyébként minden tele van rejtett tárolókkal, a faltól kezdve a lépcső alatti blokkig:

img_20180211_145842e2.jpg

A hangulatos hálószoba a belső emeleten van, kilátással a nappalira:

dsc_0055.jpg

És a fürdőben is a lichthof adja az egyik hangulatvilágítást:

dsc_0154.jpg

További képek a galériában:

 

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre.

süti beállítások módosítása