Ahogy ezek a srácok bontanak, úgy nem bont senki a világon

szucsadam 2018 május 02.

Ilyen képet küldött nemrég Misi, a csapatunk építésszervezője:

Gyakorlott lakásfelújítók most úgy néznek a fotókra, mintha a Szfinxet mutattam volna meg, krumpliorral. Miszerint nagy ügy, visszanőtt.

A fotókon a teljes mennyiség nagyjából kétharmada látható. Ez itt kábé 900 zsák, azaz közel 40 köbméter. Hosszú és Zoli a két legkeményebb ember akit a föld valaha a hátán hordott.

- kommentálta a fotókat Misi.

Oké, tehát mi a különleges a képeken? Egyrészt hogy a 900 sittes zsák mindegyike sérülésmentes és tiszta, valamint hogy úgy oszlanak szét az építményben, hogy az maximálisan stabil legyen, amíg megérkeznek a konténerek. Rend van, bontásnál, totális paradoxon.

Egy nyolc köbméteres konténert a világ legkeményebb bontóbrigádja - két főről beszélünk - általában 30, szükség esetén 15 perc alatt pakolja meg, az udvarról a ház elé kihordással együtt. A hatékony munka titka, hogy csak félig pakolják meg a nyolcvan literes zsákokat, valamint hogy olyan erősek a srácok, hogy a tekintetükkel eltörnek egy kilincset.

Azt is érdemes megemlíteni, hogyan pakolják meg a konténert: egy borsószemet nem lehet bedobni, a sofőr izzad, "túlpakoljátok", motyogja maga elé, pedig térfogatra nem pakolják túl, de a súlyt elég nehezen emeli meg a kocsi.

20170707_143847.jpg

Ha végeztek, kitakarítják a lépcsőházat, patyolattisztán otthagyva a lakást és a környezetét is az őket követő mesterembereknek. Akik egyébként sokszor kevesebb igényességgel vannak a saját szakmunkájuk iránt.

A bontás ugyanis segédmunka, nagyon nehéz partiképes arcokat találni a feladatra. Nem tudom, a világon van-e még egy ilyen csapat, de mi boldogok vagyunk, hogy rájuk találtunk.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre.

süti beállítások módosítása