Menő lakás (most épp nem Budapesten) - Amikor az otthonod a nyaralód

szucsadam 2018 május 11.

Nemrég ért véget játékunk, amiben új csapattagot kerestünk. Az egy hónapig tartó játék döntőjében végül a tervező tagjainkból álló zsűri Andrást hozta ki győztesnek. Úgyhogy hölgyeim és uraim, bemutatkozik András egy frissen elkészült balatoni nyaralóval, fogadjátok szeretettel. Ráadásul egy olyan lakással, ami hangulatában visszahozza a balatoni nyaralókat, úgyhogy a munka különösen izgalmas volt.

xpr29077.jpg

Egy balatonparti újépítésű társasház egyik 75 négyzetméteres lakására kért fel 2017 őszén a megrendelőm, akivel már ez a negyedik közös projektünk. A lakás berendezésének tervezését szerkezetkész állapotban kezdtük el, ezért nem akartunk már változtatni falakon, funkciókon, elektromos kiállásokon. A tervezés részét a stílus meghatározása jelentette, látványterveken bemutatva, a burkolatok kiválasztása, egyedi bútorok megtervezése, lámpák és mobília bútorok kiválasztása, tanácsadás volt.

A lakás stílusának kialakításakor figyelembe kellett venni, hogy nyaralóövezetben van az ingatlan, mégsem nyaralóként, hanem teljes értékű lakásként funkcionál. Végeredményben viszont teljes mértékben balatoni hangulatot sugároz a lakás az okkersárga színnel ami visszaköszön az egyedi bútorokon az előtértől a konyháig. A sötétkék hálószobafal és ez a két szín a nappali kanapéjának díszpárnáin köszönnek vissza.

A lakásban egy előszoba, egy dolgozóként is funkcionáló vendégszoba, fürdőszoba, wc, mosókonyha, konyha-étkező-nappali, hálószoba és egy nagy, balatoni panorámás erkély található.

015.jpg

A korábbi stílushoz hozzátartozott egy nagyon határozott, sűrűn lécezett térelválasztó elem ami felfutott a mennyezetre a nappali és a vendégszoba területén is. Az asztalos árajánlat után át kellett gondolni ezeknek az elemeknek a fontosságát, és a mérleg nyelve a funkcionalitás felé dőlt. Ezeket az elemeket a nappaliban térelválasztó polcos szekrénnyé kellett áttervezni, a vendégszobában pedig a dolgozóasztalt kellett leegyszerűsíteni. Mindent összevetve a végleges összhatásában a dizájn így is megmaradt, így ez egy sikeres problémamegoldás lett.

A konyháról az első tervezési körben három verzió készült, figyelembe véve a kivitelezés során már megvalósult áram- és vízkiállásokat. Végül erre a trendi, keretes szerkezetű konyhára esett a választás a konyhaszigettel. A színes, mintás csempés hátfal, az okkersárga felsőszekrény és a hűtőt eltakaró okkersárga szekrény a fahatású pulttal egy játékosságot ad az egész konyhának.

A megrendelőm erőssége a tudatos tervezés, aminek hatására a legapróbb részleteket is közösen terveztünk meg. A nappaliban a már meglévő szekrénysor összeállításának betervezése az enteriőrbe, a régi színházi szék elhelyezése, az antik órák és mázas szobrok elhelyezése mind-mind fontos szempont volt, és sikerült megvalósítani.

András saját bemutatkozó oldalát az Én Menő Lakásom oldalán itt találod.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre. (fotók: Szentendrei Antal, szentendreifoto.hu)

süti beállítások módosítása