Menő budapesti lakások: 28 négyzetméterből laza főúri menedék

szucsadam 2019 április 08.

Akik olvasták Andris és Ildi eddig megjelent Kipofozzuk posztjait, tudják, honnan indult ez a lakás: egy 28 négyzetméteres, négyzetes alaprajzból, amiben egy pici konyha, egy pici fürdő és egy szoba volt. Itt a tervezőink csaltak picit, a konyhát kihozták a bejárat mellé, az így kapott teret pedig, egybenyitva a szobával, egy hálófülkévé alakították. Így a nappali (a lehetőségekhez képest) nappali maradt.

eredeti_es_tervezett_alaprajz.jpg

Végül ezt tervezték megvalósítani:

osszkep_sematikus.jpg

A konyhába befért főzőlap, hűtő és mikró, de minden miniatűrben - ezt a lakást két főre, rövid ott-tartózkodásra tervezték.

A fürdőszobát korábban elfoglalta a fürdőkád, ők azonban inkább egy tágas zuhanyzót terveztek be.

furdo.jpg

Maga a lakás megépítése rengeteg időt vett el, mert sok mindent maguk szerettek volna megvalósítani. Így például az asztalosmunkákat, a svédpadló lerakását is - ezekről, és a felmerülő nehézségekről hamarosan egy külön posztban emlékezünk majd meg. A lényeg, hogy munka mellett egy lakást felépíteni nem tart örökké, de majdnem. A végeredmény azonban mindenért kárpótol:

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04k.jpg

08.jpg

A lakás szerintem fantasztikus lett, a fotókon egyáltalán nem érezhető a helyszűke, legalábbis nem a 28 négyzetméteres értelemben. Ez köszönhető a logikailag elválasztott, érzetben pedig mégis a térhez hozzáadó hálófülkének, a konyhai tükrös szekrénynek, ami csodálatosan veri vissza a szobát a végtelenbe (de legalábbis a 2x28 négyzetméteres érzéki csalódásba):

21.jpg

És persze köszönhető a légies székeknek, asztaloknak, és a szintén könnyed kanapénak. Ahol pedig lehetett, a tér felfelé irányuló lehetőségeit emelték inkább ki, a hatalmas, szinte lombkoronás szobanövénnyel és a dísztapétával.

14.jpg

13.jpg

16.jpg

17.jpg

22.jpg

Andris és Ildi a tőlük megszokott módon nagyon ügyesen bánt a fehér-zöld egyensúllyal, amit helyenként markáns sötét elemekkel és körben díszléces kiemelésekkel dobtak fel. Nem tudom, ki lehet-e hozni ennél többet egy ekkora térből, beszéljünk itt akár a funkciókról, akár a dizájn laza eleganciájáról.

Az összes képet itt találjátok:

fotók : Molnár Alida

A Kipofozzuk sorozat hamarosan folytatódik, és megismeritek a fenti lakás teljes történetét. Az első részt itt, a másodikat itt, a harmadikat itt, a negyediket itt találjátok.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb - akár Andris és Ildi - segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre. Eladó menőlakást keresel? Abban is segítünk!

süti beállítások módosítása