Menő budapesti lakások: Rock ’n’ roll, de stílusosan

szucsadam 2019 november 07.

Egy 25 éves informatikus vállalkozó keresett meg minket. Egy 42 négyzetméteres lakáshoz jutott, ami katasztrofális állapotban volt, a zegzugos, apróra szabdalt terek, és a mindenhol feleslegesen nagy, kihasználatlan belmagasság miatt a szokásos felújítási körökre kért minket:

  • menő tervek
  • teljes kisöprés
  • fal lebontása
  • terek újraelosztása: egy normális méretű fürdő, egy tágas nappali-konyha-étkező, kényelmes háló
  • fűtés és villamoshálózat korszerűsítés

Iván zenél is, blues és metal vonalon, ennek megfelelően a lakás stílusában is inkább a loftos, nyers, kemény szavak ugrottak be, és ezt a feladatot mintha csak Annabelláékra öntötték volna. Egymásra is találtak a csapaton belül, és szuperül megértették egymást.

ke_pernyo_foto_2019-11-07_8_36_31.png

Az alaprajzot mintha csak a terveknek szülték volna, gyakorlatilag egy fal kivételével, plusz egy kis gipszkartonozással megvolt minden. És ha már gipszkarton, akkor egy tágas, közlekedő feletti térkihasználással egy hálóból nyíló beépített szekrényt is varázsoltak, ahol eltűnhetnek a “dolgok”.

A konyha feletti részt nyitva hagyták, itt is eltűnhet egy pár köbméter ez-az, például a létra, mint látjuk.

20191025_100854.jpg

Megkérdeztem, hogy mivel megy fel Iván a létráért, azt mondta, arra van egy másik létra, a sarokban.

A bontás után derült ki, hogy a nyerstégla fal jól néz ki, így meghagyták. Szintén menet közben jött az ötlet, hogy fém gerendákkal vadítsák meg a látványt, rejtett LED szalagokkal megspékelve. A gerendák semmit nem tatanak, csak díszítés célból vannak, de milyen jó, hogy vannak!

A bejárati ajtó korábban lett lecserélve, így azt színben az új nyílászárók fekete színéhez igazítottuk (a belső udvarra néző ablakok külső színe a ház eredeti nyílászáró színeit kapta - zöld). Annabellának fontos volt, hogy a régi házak nyílászáróinak cseréjekor az eredeti osztásokat (és a külső felületeken a színeket is) megtartsák.

Ahogy a bejárati ajtó, úgy a bútorok egy része is megvolt már (ágy, kanapé, étkező asztal), az étkező székek a családi kincstárból kerültek elő, ezeket lecsiszolták, lefestették. Nagyon passzol. Ahogy a fém tartószerkezetes polcok is, amik annak idején minden háztartásban ott voltak a falon, de itt, ebben a környezetben bontakozhatnak ki igazán. A tulajdonosok festették át.

Nekem nagyon tetszik, ahogy ezt a maszkulin vonalat megtöri a nappaliban a szőnyeg, és az arra helyezett nőies vonalú dohányzóasztal. Ugyanígy teszi otthonossá a teret a dzsungel-sarok, egy hatalmas pókkal az akváriumban. A padlófűtés miatt az ablak alatti parapet is felszabadult, ide helyes kis polcsor került, szintén növényekkel.

A lakás szerintem nagyon szép arányban hozza a nyerseséget és a finomságot, tényleg műalkotás a szememben ebben a kategóriában, főleg így, hozott bútorokkal, viszonylag kötött lehetőségekkel. Mindenből ott és annyi van, amennyi kell, és nem mondanám meg, hogy 42 négyzetméter, annyira hatékony a helykihasználás. És kellően sok tároló hely is akad. Nagyon szeretem.

untitled.jpgHa te is szeretnél tanácsadást, vagy átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb - akár Annabella és Tamás - segítségével menő lakást magadnak Budapesten, keress minket, kattints ide. Eladó lakásod értékesítésében is tudunk segíteni, csak prémium eladó lakásainkat itt találjátok.

süti beállítások módosítása