Felújítás két hét alatt? Én most megcsinálom!

Domsa Mihály 2019 december 06.

Az első meglepetés, amivel a megbízók szembesülnek, hogy nem vállalok biztos határidőt a felújításra. Ha belegondolunk, logikus az oldalon olvasható módszerünk miatt: nincs saját kivitelező csapatunk, minden szakma saját vállalkozásával szerződik a megbízóval, a legjobb ajánlatot választhatjuk ki, ezután felügyeljük, kiadjuk, átvesszük a munkát bárkitől, akit megbíz a tulajdonos, és szervezzük az építkezést. Minden szakma a saját munkájára vállal határidőt, de ha a sor elején valaki megcsúszik egy hetet, akkor a következő szakember már nem tud kezdeni, csak három héttel később, a rákövetkezőknek pedig megint megvan a saját táncrendje.

Az évek alatt természetesen kiválogattunk egy olyan szakembergárdát, akiknek a munkájában megbízunk, és akik mozdíthatóak, ha akad egy váratlan “lyuk” a naptárban. Néha pedig, nagyon ritkán, előfordul, hogy mindenkinek pont akkor alakul ki egy lyuk, hogy lezavarjunk egy kisebb felújítást.

Emőke idén keresett meg bennünket. Különös eset volt: egy újépítésű lakást vett, amit kulcsrakészen meg is kapott, de valami mégsem stimmelt. A lakóparkos lakásoknál például csak egy ideig módosíthatsz burkolatot, és nem is választhatsz bármit.

80f33e50-058d-47e6-a861-5a3b8121af80.jpg

a61f9ecf-16be-442f-8711-b96c20cc97a5.jpg

9d43927e-550d-422e-abb3-afde3e7bf17d.jpg

Nem ritka, hogy a patyolatra kitakarított lakás esetében a bontással kezdenek tehát a vásárlók. Itt is ez volt a helyzet, új burkolatok, új falak, szaniterek, egyedi konyhabútor, letisztult színek, tágas érzet kellett, ki kellett találni, hogyan lesz menő a konfekciólakás.

Ildi és Andris vette kezelésbe a lakást, íme:

render3.png

render2.png

render4.png

Az elkészült tervekkel pedig engem is megkeresett Emőke. Akkor azt mondtam neki, hogy még idén el tudjuk kezdeni, de sajnos mire eldöntötte, hogy megbíz, márciusra tolódott a kezdés. Nem lehetne mégis megoldani valahogy? - kérdezte. Sok éves tapasztalattal a hátam mögött, a karácsony előtti őrületet vizionálva, látva az egyszerre épülő lakásaink számát azt mondtam - és komolyan is gondoltam! - hogy kizárt. Ezt élő ember nem tudja megcsinálni ennyi idő alatt, hacsak nem most ébredt fel egy két éves kómából, és momentán semmi más dolga nincs.

Ami ezután következett, arra nem voltam felkészülve.

Felhívtam az egyik, majd a másik szakit, és kiderült, hogy csúszás miatt többeknek van egy vagy két szabad napja. Ennyi idő általában semmire nem elég, nem lehet ráugrasztani őket egy polgári lakásra, csakis kis munkákra. Ilyen munka nálunk általában nincs, csak teljes lakásokkal foglalkozik az Én Menő Lakásom.

De ez a speciális helyzet, az újépítésű lakás, a kis léptékű munkák, hogy nincs kötési, száradási idő, hogy mindennel gyorsan lehet végezni, épp kapóra jött. Egészen más egy meglévő kábelcsatornába húzni egy plusz kábelt, mint kivésni az egészet, és az alapoktól megcsinálni. Egész már vakolni ÉS festeni, mint csak festeni. Mindenkitől csak egy-két nap kellett!

Ahogy néztem a naptárat, és egymás mellé tettem az intervallumokat, láttam, hogy ez így egész jó. Újabb mestert hívtam, most már célirányosan kérdeztem, hogy ráér-e. Olyan volt, mint amikor a lottón egymás után kihúzzák az összes számodat. Nem hiszel benne, hogy a következő is stimmelni fog, de valahol, a szíved mélyen talán érzed. Nem tudom, nem nyertem még lottón.

A végére felhívtam még pár embert, és úgy nézett ki, hogy ez sikerülhet. KÉT HÉT ALATT lerendezhetjük a teljes felújítást, bontással sittelhordással, burkolással, festéssel.

Íme a táncrend, már zajlik:

ke_pernyo_foto_2019-12-05_14_21_35.png

Most még őrült ütemben telefonálgatok, mindenkit megesketek háromszor (kéz a Bibiára), hogy akkor és ott lesz, ahol és amikor megbeszéltük. Minden információt a megfelelő helyre teszem (nálunk a melósok is felhőből töltik a tudnivalókat), minden előzetes kérdést megválaszolok, és nekivágunk.

Még nem csináltam ilyet. Nem is hittem benne, hogy meg lehet csinálni, de most már lelkes vagyok. Mit gondoltok, sikerülni fog? Sikerülnie kell!

A fejleményekről értesítünk titeket, ha sikerül a projekt, ha nem. De mekkora lenne már, ha összejönne, senkinek nem robbanna le az autója, mindenki akkor kezdene és végezne, amikor ígérte, és semmi váratlan nem jönne közbe.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb - akár Misi, Ildi, Andris - segítségével menő lakást magadnak Budapesten, keress minket, kattints ide. Eladó lakásod értékesítésében is tudunk segíteni, csak prémium eladó lakásainkat itt találjátok.

süti beállítások módosítása