Úgy eldugtuk a hálószobát ebben a lakásban, hogy a látogatók meg sem találják

szucsadam 2021 április 29.

Mélyen eltemetve mindenkiben él a gyermeki vágy, hogy a lakásában legyen egy elrejtett szoba, amit csak az közelíthet meg, aki ismeri

A TITKOT

Parásabbak ilyen megfontolásból pánikszobát alakítanak ki, mások elhúzható szófa alatti, föld alatti gardróbot építenek a házuk alá (de most komolyan). 

Tekla viszont egy beépített szekrénybe rejtett hálószobát tervezett.

1_1.png

3_16.jpg

Ugye, hogy nem látszik? Pedig ott van, a tükör mögött.

Persze Tekla fejében nem annyira Narnia járt, amikor ezt megtervezte, sokkal gyakorlatiasabb oka volt, hogy ezt javasolja a tulajdonosoknak. Minket eleve csak lakberendezésre hívtak ebbe az újépítésű lakásba, így a falak elrendezésére, burkolatokra nem volt ráhatásunk. A hálószoba ajtaja viszont valahogy nem stimmelt: elfért ugyan a franciaágy mellett a nyílási út, de csak éppen. Ettől pedig a hálószoba kissé szűkösnek tűnt.

alaprajz-reszlet.jpg

A hálószoba előszoba felőli oldalára viszont egy tükrös beépített szekrényt terveztünk. Ott, ahol a hálószoba bejárata volt, ki kellett volna hagynunk a tükörajtókat, hogy egy beugró után eljussunk a hálószobából teret lopó bejárati ajtóig. Ez pedig már kétszeres pazarlás.

Íme a mostani állapot (a befelé nyíló ajtó kikerül):

2.jpeg

Úgy döntöttünk, hogy miért hagyjuk ki a helyet az ajtónak? Miért ne hozzuk ki az ajtót a beépített szekrény vonaláig? Igaz, hogy így kevésbé hangszigetelt megoldást kapunk, de ha ez nem probléma, akkor az előszobára nyíló dupla tükrös ajtó kiválthatja a szobaajtót. Így tettünk.

Tervezőnk, Tekla így megvalósíthatta a bennünk élő gyermek álmát: rejtett szobát alakított ki. Mögötte nem Narnia van ugyan, te hatalmasakat horpaszthatunk az ágyon, ami majdnem van olyan jó, mint Középfölde, pontosabban Zengerd illetve Jumanji.

ke_pernyo_foto_2020-10-27_11_45_29.pngElindítottuk a Menőlakásom Insta fiókot, ahol sok képet osztunk meg, és folyamatában láthatjátok a készülő projektjeinket. Kövessetek ott is.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb - akár Tekla - segítségével menő lakást magadnak Budapesten, keress minket, kattints ide. Eladó lakásod értékesítésében is tudunk segíteni, csak prémium eladó lakásainkat itt találjátok.

süti beállítások módosítása