Egy elképesztően jól sikerült hálószoba története

szucsadam 2021 október 09.

Nemrég bemutattunk egy lakást, amit Ildi és Andris tervei alapján ráncba szedtek. Ebben az esetben felújításról nem volt szó, hiszen új építésű otthonról beszélünk, mégis, nagy változáson esett át a belső tér. Köszönhetően néhány vagány tapétának, szőnyegnek, színnek és burkolatnak. Na meg jól megválasztott képeknek, a megfelelő helyen.

A hálószoba története mégis kitűnik ebből a felújításból.

Egyrészt azért, mert a tulajdonos kérésére a hálót külön kezeltük. Nem kellett illeszkedni a lakás többi részéhez, egy szabadon megálmodható, külön világot hozhattunk itt létre. Ami mindig izgalmas lehetőség.

Másrészt azért, mert a hálószoba alapszíne gyakorlatilag a legelső találkozáskor eldőlt.

Úgy történt, hogy megbízónk egy hozzá nagyon passzoló nadrágban fogadott minket. Megdicsértük a színét, és valahol már akkor éreztük, hogy egy ilyen összhang nem múlhat el nyomtalanul. Valahol fel kell dolgoznunk, valahol vissza kell köszönnie ennek a színnek a lakásban is! És hol köszönhetne vissza jobban, mint abban a küön világban, ahol ez az árnyalat akár az egész teret uralhatja?

Ezen a képen a nadrágot (balra, a székre hajtva) és a kész hálószobát látjuk:

_pix3361.jpg

Ugyehogyugye?

ke_pernyo_foto_2020-10-27_11_45_29.pngElindítottuk a Menőlakásom Insta fiókot, ahol sok képet osztunk meg, és folyamatában láthatjátok a készülő projektjeinket. Kövessetek ott is.

Persze az elején még minden képlékeny. De vajon hány lépésből áll amíg eljutunk innen...

244598794_4746227675409302_3273561790063325097_n.jpg

...ide?

_pix3367_1.jpg

Nézzük sorban!

Az ágy 140-es volt, ezt cserélni szerették volna, hiszen a gyerekek gyakran átmentek hozzájuk aludni éjszaka, egy 180-ason jobban elférnek. Az éjjeliszekrényekről első ránézésre tudtuk, hogy maradnak, így ezt figyelembe vettük a további tervezésnél.

_pix3480.jpg

Szinte azonnal a falipanelekről kezdtünk beszélni. A fa melegsége jót tesz a hálónak, a felület kiemelkedése-besüllyedése pedig pont annyi izgalmat hoz be, amennyire itt szükség lehet. Adta magát, hogy parapettel letakarjuk a radiátort, ez pedig meghatározta a szemközti oldalon is a falipanel magasságát. Szerettünk volna azonban egy fókuszfalat, egy olyan felületet, ahol a panelek a szoba teljes magasságáig felfuthatnak. Ez lett az ágy mögötti fal.

A falipaneleket végül a nadrággal megegyező árnyalatra festették. Ennek meghatározása nem is volt olyan egyszerű feladat, mint ahogy ezen a képen is láthatjuk:

szi_nek.jpg

A falipanelek felett pedig jöhetett azt, amitől az egész lakás annyira vagány lett: a tapéta. Először egy őzikés változatot javasoltak Ildiék - a lenti 3D-s terven ez látszik -, de ezt végül nem érezte közel magához a tulajdonos.

ha_lo_tape_ta_falipanel.jpg

És milyen igaza lett, mert a második találat csodálatosan passzol ebbe a szobába.

_pix3391_1.jpg

Az ágy fölé szánt képekkel sokáig bajban voltak Ildiék. Absztrakt, színekben a szobához illeszkedő képet kerestek, mindenképpen vízszintes elrendezéssel, hiszen az sokkal nagyobb nyugalmat áraszt, ami a hálóban fontos. Végül az lett a megoldás, hogy Ildi egy saját festményének színeit dolgozta át, hogy pontosan ide passzoljon:

_pix3376_1.jpg

A parapet egyébként pakolási lehetőséget is biztosított azon túl, hogy esztétikusan becsomagolta a fűtőtestet, és hogy elegánsan megtámasztotta a függönyöket.

_pix3470.jpg_pix3528_1.jpg

A korábbi, fekete színű lámpát száműztük, annak ellenére, hogy a lakás többi részén megmaradt a fekete szín kontrasztnak, megtartva a tulajdonosok eredeti, indusztriális irányba merészkedő terveit. Itt nem volt szükség erős kontrasztra, így közösen egy meleg, fészek hatású lámpa mellett döntöttünk.

_pix3382.jpg

untitled.jpg

Ha te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb - akár Ildi és Andris - segítségével menő lakást magadnak Budapesten, keress minket, kattints ide. Részletesen leírjuk, hogy tudunk segíteni neked abban, hogy megvalósítsd álomotthonodat.

 

Utána képek: Molnár Alida / Pixelerie

süti beállítások módosítása