Két hét alatt álmodtunk luxusszállodai lakosztályt ebből a kislakásból

szucsadam 2022 augusztus 03.

István egy 2015-ben már felújított, Airbnb-n kiadott lakásához hívott minket. A lakást kis büdzséből újították fel az öröklés után, és a bérbeadós oldalon sokszor „cozy” jelzővel illették a szállást, ami felér egy udvarias bírálattal. Valami legyen nagyszerű, semmint cozy, ugye. A cél: olyan legyen, mintha egy elegáns hotelben lennénk.

Nézzétek csak, ilyen lett:

_pix9179.jpg

És ilyen volt:

vvvletoltes.png

István azt a cikket olvasta az oldalon, amiben egy lakás élhető tereinek megnöveléséről írtunk. Arról, hogy miként lehet érzetre sokkal nagyobb a kis lakásunk, és miért érdemes ehhez szakértő segítséget hívni, és nem mindenből kicsit bepakolni. És a sok rózsadombi villára szakosodott belsőépítész mellett kihívott minket is, és végül megrendelte a terveket Ilditől és Andristól. 

A tervek elkészítése a kezdést követően két héten belül megvolt. Ez annak köszönhető, hogy István változtatás nélkül elfogadta a javaslatainkat.

_pix9276.jpg

_pix9211.jpg

_pix9140.jpg

_pix9329.jpg

ke_pernyo_foto_2020-10-27_11_45_29.pngMég több képet szeretnél látni a lakásról? Kövesd az Insta fiókunkat, ahol folyamatában láthatjátok a készülő projektjeinket.

A falon látható léces megoldástól, és a visszafogott, elegáns színektől a hálószoba olyan lett, mintha az idők kezdete óta itt és így állna, várva az itt lakókra. Itt sok bútor megmaradt a régi lakásból, ahogy menet közben szűkült a büdzsé, és a betervezett bútoroknak csak egy részét vásárolta meg a tulajdonos (eredetileg egy jóval nagyobb méretű, fekete-fehér képet, magas, kárpitozott fejtámlájú ágyat, új éjjeliszekrényeket terveztünk a hálószobába). De így is eléggé szembetűnő a változás. Semmi cozy!

A panelek a folyosón is folytatódnak, ezzel pedig az egész lakáson végiggyűrűzik az elegancia, amit egy karakteres padló tesz még feltűnőbbé. 

_pix9455.jpg

_pix9466.jpg

Az üveges gardróbajtók növelik a teret és a fényt, és végül belépünk ide:

_pix9429.jpg

ke_pernyo_foto_2020-10-27_11_45_29.pngElindítottuk a Menőlakásom Insta fiókot, ahol sok képet osztunk meg. A lakásról több előtte-utána képet találhattok majd a következő hetekben.

A méregzöld konyha ötletét a tulajdonos szerencsére szintén azonnal elfogadta, ehhez egy bécsi IKEA-kört tettünk pluszban, de ezzel szerintünk egy nagyon szép hangsúlyt kapott ez a korábban kissé elhanyagolt helyiség.

Ilyen volt:

vvv13.jpg

István tudta, hogy velünk szeretne dolgozni, és tudta, mire vagyunk képesek. Részletesen elmondta, hogy mit szeretne, és közösen meghatároztuk a tervezés irányait. Amint azonban már ezt kiválasztottuk, szabad kezet kaptunk: István bízott abban, hogy a végeredmény csodás lesz. Könnyű volt vele dolgozni, és ez meg is látszott a folymaat időigényén: sokkal gyorsabban megkaphatták a kivitelezők a rajzokat, ami alapján dolgozhattak, a végeredmény pedig egy koherens, letisztult, szép lakás lett.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb - akár Ildi és Andris - segítségével menő lakást magadnak Budapesten, keress minket, kattints ide. Tanácsadásban, lakásvásárlás előtti átnézésben is segítünk.

"utána" fotók: Molnár Alida

süti beállítások módosítása