Hogyan lesz egy másfél négyzetméteres lyukból egy fantasztikus fürdőszoba?

Tekla F 2022 október 11.

Tervezőnk, Tekla most alakítja ki a saját otthonát, amiről korábban már írtunk. Közben épül a ház, és elkészült a fürdőszoba is, ami talán a legizgalmasabb átalakuláson megy át az egész házban. Ebben a posztban lépésről lépésre végigkövethetitek a munkafolyamatokat, vele együtt átélhetitek a felújítás tulajdonosi lelkivilágát (ami mindig így alakul) - csüggedés, csüggedés, csüggedés, szívdobogás, öröm. Van tovább is, de arról később... Az alábbiakban Tekla posztját olvashatjátok, erről a fürdőről:

3a.jpg

Mikor megvettük a házat, a fürdőszoba 1,5 négyzetméteres volt, a zuhany olaszosan, az egész fürdőt kitöltötte. Szerettem volna, ha a fürdőszoba kertkapcsolatos, így a lakáson belüli helyzetén nem akartam változtatni.

Eredeti és tervezett alaprajz:

alapr.png

A hellyel spórolni kellett, így a használhatósági követelményeknek megfelelő minimális méreteket vettem figyelembe a fürdő hosszának meghatározásakor, ami az alábbi módon alakult: 80 cm a zuhanynak, 80 cm a WC-nek, 60 cm a mosdónak és 5 cm biztonsági ráhagyás. 

A zuhanyból nyíló ajtó egyenesen a kertbe vezet, ennek praktikus okai, hogy a kutya egyből mehet a zuhanyba, mielőtt sáros lábbal végig trappol a lakáson. Illetve nyáron, egy kinti zuhany élményét idézve, akár nyitott ajtónál is lehet zuhanyozni például napozás közben.

ke_pernyo_foto_2020-10-27_11_45_29.pngMég több képet szeretnél látni a lakásról? Kövesd az Insta fiókunkat, ahol folyamatában láthatjátok a készülő projektjeinket.

A törölközőszárító a zuhanyszettel szemközti falra került, itt már elég messze van ahhoz, hogy ne menjen a törölközőkre a víz. A vízóra a wc fölé került, mert mindenképp szerettem volna eltakarni, így ide egy polcot terveztem, amire raktam egy képet, hogy ne látszódjon a szervizajtó.

A tervezés után elkészítettem a látványterveket is a fürdőhöz.

1_3.png

Ezután végre belekezdtünk a felújításba.

A bejárati ajtót átraktuk a ház másik oldalára és a falnyílást befalaztuk.

2_2.png

A fürdő eredeti falát kivertük és kibővítettük. 

Mikor leszedtük a régi álmennyezetet, lejött vele együtt a stukatúra is, és rádöbbentünk, hogy a konyha és a fürdőszoba fölött a födém szerkezete elkorhadt pallókból és faágakból van összetákolva. Ez a része a háznak utólagosan lett hozzátoldva valamikor a 60-as években, úgy látszik elég alacsony költségvetésből.

3_1.png

Azt hiszem ez volt a lelki mélypontja a felújításnak, de nem adtuk fel, leszedtük a nádszőnyeget a plafonról, borzasztó munka volt, közben hullott a por az arcunka és majdnem megfulladtunk, így elengedhetetlen volt a speciális védőfelszerelés.

5_16.jpg

Miután végeztünk, egy ács megerősítette és helyrepofozta a födémet. Felkerült az álmennyezet tartóprofilja is. Megvolt a víz- és villanyszerelés, már csak a falakat kellett valahogy kiegyenesíteni.

6_20.jpg

A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldásnak a gipszkarton tűnt, így egy nap alatt csodaszép egyenes falaink lettek.

received_935396957154696.jpeg

Mikor ezzel megvoltak, befejezték az álmennyezetet, felkerült egy réteg festék és jöhetett a burkolás.

7_10.jpg

Itt éreztük először, hogy egyszer talán be fogunk tudni költözni.

És végül elkészült a fürdőszobánk!

112.jpg

111.jpg

114.jpg

115.jpg

113.jpg

Egyébként ő nem örül annyira a kertből megoldható közvetlen fürdési lehetőségnek, mint én:

121.jpg

 

Kezdet, látványterv és végül a megvalósult fürdőszoba:

222.jpg

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb - akár Tekla - segítségével menő lakást magadnak Budapesten, keress minket, kattints ide. Tanácsadásban, lakásvásárlás előtti átnézésben is segítünk.

süti beállítások módosítása