Sablonos újépítésűből izgalmas álomlakás

Tekla F 2023 január 12.

Ez a lakás jó példája annak, hogy mit lehet kihozni a tömegesen épülő új lakóházak átgondolatlanul és elszabottan kialakított alaprajzaiból. 

10a.jpg

10_8.jpg

1_19.jpg

13_6.jpg

9a.jpg

A tulajdonos azzal keresett meg, hogy szeretné a segítségemet kérni abban, hogy a be nem rendezett, újonnan vásárolt lakását, otthonává alakítsuk. A falak helyzete, az elektromos kiállások, vizes blokkok, burkolatok adottak voltak.

Szerencsére teljesen homogén és összhangban lévő burkolatok voltak a lakásban, így csak egy kis életet kellett lehelni beléjük. A konyha kialakításánál volt egy kis logisztikai gond az alapvető villanyszereléssel így ahhoz kicsit hozzányúltunk. Az eredeti terv szerint a konyha elosztása egysoros volt, de így nem lehetett benne elférni, nem volt elég pultfelület, ezért a hűtőt kiraktam a nappaliba és mellé került egy háztartási szekrény is. A két részt leválasztja egy kiugró rész, amiben a csövek futnak, ez türkiz színűre lett festve.

5_17.jpg

5a.jpg

 

4_15.jpg

4a.jpg

_pix0089.jpg

Az egész konyha IKEA bútor, az asztalos pedig kiegészítette itt-ott egy két nyitott polccal, amik jelenleg italtárolóként szolgálnak. A konyhát gyönyörű ginek díszítik, amikhez külön gin fűszerek is vannak.

3a_1.jpg

_pix0075.jpg

Fontos volt, hogy nagy asztal legyen, hogy a társasági eseményeken gond nélkül lehessen használni. Az asztal fölé belógó bronz lámpák játékos eleganciával díszítik a konyhát.

Az előszobába egy fogast és egy lerakóasztalt tettünk, meg egy kis whiskyt, hogy szívélyes legyen a  fogadtatás.

_pix0151.jpg

_pix0186.jpg

A fürdőben asztalos által készített szekrényrendszer került, ami a mosógépet is magába foglalja és egy leülő, aminek az aljában a szennyestartó kapott helyet.

8_10.jpg

8a.jpg

A WC is nagy átalakuláson ment keresztül, a hátsó falon éktelenkedő szerelőnyílás kortárs festményként tengeti tovább napjait, a többi kiegészítőt pedig hozzáigazítottuk. A mennyezet feketére festéséről pár hétig győzködnöm kellett a tulajt, de szerencsére bevállalta és azóta rettentő boldog vele. 

ke_pernyo_foto_2020-10-27_11_45_29.pngMég több képet szeretnél látni a lakásról? Kövesd az Insta fiókunkat, ahol folyamatában láthatjátok a készülő projektjeinket, előtte-utána fotókkal is.

 

6_21.jpg

6a.jpg

A többi helyiséggel kapcsolatban annyi volt az elvárás, hogy legyen életvidám, legyen türkiz és tükrözze az ott élők személyiségét.

A falfestésbe én is beszálltam.

4b.jpg

A nappali fénypontja a türkiz kanapé, amit a terrakotta függönyök kiemelnek, szembe vele pedig a csodás, félköríves polcok. Sok növény került a lakásba, ezzel is vidámabb, élettel telibb hangulatot kölcsönözve a lakásnak.

7a.jpg

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb - akár Ildi és Andris - segítségével menő lakást magadnak Budapesten, keress minket, kattints ide. Tanácsadásban, lakásvásárlás előtti átnézésben is segítünk.

süti beállítások módosítása