Kádár-kockából high-tech álomotthon

szucsadam 2023 február 22.

Ritka, de nem példa nélküli pillanat, hogy egy Kádár-kockának állunk neki, olyan azonban még biztosan nem történt velünk, hogy a tulajdonosnak ennyire nagyszabású tervei lettek volna az épülettel. De ez a két körülmény végül olyan kalandot jelentett nekünk, amit muszáj megmutatnunk - még akkor is, ha egyelőre nincs teljesen kész az épület, és a lakberendezés is csak alig kezdődött még el.

Mindenki látott már Kádár-kockát belülről? Csukja be a szemét, és képzelje el. Most nyissa ki, és tessék:

img_6144.jpg

img_6191.jpg

img_6152.jpg

Az alapanyag tehát nem túl eredeti, mondhatnánk, hogy éppen az eredetiség nélküliségében rejlett a vonzereje. Annak idején. Kábé ekkor volt a mélypontja:

20200331_145321.jpg

Mi van azonban akkor, ha teljesen újratervezzük az egészet? Mi van, ha ezt már a külső homlokzaton is elkezdjük, és csonka kockára hasonlító kitüremkedéseket csempészünk rá, amitől hihetetlenül izgalmas lesz az egész kinézete? 

img_6232.jpg

A tervezők, Annabella és Tamás elmondták, hogy a belső térrel kapcsolatos igény a minél kevesebb válaszfal volt, és ennek igyekeztek maximálisan megfelelni. A bejárattól balra egy aprócska szoba kapott helyet, a tér többi része ajtó nélkül bejárható. A fürdőszoba egészen szokatlan módon a nyitott tér közepén egy fakockában (fakocka-szerűségben) kapott helyet, aminek két oldalán beépített szekrények és egy tágas, nyitott konyha várja a főzni vágyókat. 

img_6187.jpg

img_6182.jpg

Ezzel le is rendeztük a száz négyzetmétert. Azt a teret, ahol máskor elfér egy tágas előtér, három szoba, konyha és fürdőszoba, hagyományos értelemben vett fal már alig tagol.

ke_pernyo_foto_2020-10-27_11_45_29.pngMég több képet szeretnél látni a lakásról? Kövesd az Insta fiókunkat, ahol folyamatában láthatjátok a készülő projektjeinket, előtte-utána fotókkal is.

Persze ahhoz, hogy ez a nagy tér ne legyen fojtogató, kellettek a nagy ablaktáblák, valamint a kiugróknak köszönhető kiülők - vagy inkább kifekvők -, amik miatt az egész szerethető és kedves lett. Egy rengeteg módon berendezhető tér, ami a könyves kuckótól kezdve a high-tech űrhajóig bármerre indulhat innen.

img_6148.jpg

A high-tech szó azonban itt valódi értelmet nyert: hihetetlen, milyen minőségű és mennyiségű gépészet került be, csak felsorolás szintjén: 

  • mennyezet hűtő-fűtő panelek
  • padlófűtés
  • teljes friss levegős automatikus szellőztető rendszer, hővisszanyerővel
  • téli időszakra, automatikus gőzös légpárásító
  • tetőn kívül elhelyezett konyhai pára elszívó ventilátor
  • hőszivattyús rendszer a melegvíz előállításához (napkollektoros rásegítéssel), fűtéshez és klimatizáláshoz
  • napelemes rendszer

img_6190.jpg

A gépház egy harminc négyzetméteres szoba, amiben alig lehet mozdulni a csövek, puffertartályok és szivattyúk miatt. 

Joggal mondhatjátok, hogy egy nagy tér egy apró szobával nem élhető, legfeljebb egyetlen embernek. Ez igaz. Viszont itt a tetőtér is beépített:

img_6220.jpg

A megemelt térdfal miatt bőven van hely, nem nyomnak össze a tetősíkok. Ide fentre is került egy fürdőszoba, természetesen.

img_6205.jpg

Szennyesledobó (szennyesledobó!), ami lent, a konyhában ér véget:

img_6199.jpg

A munka még korántsincs kész, a berendezésen kívül még vár ránk a hátsó traktus, ami egy utólagos hozzáépítés, ahol egy külön lakrész kerül kialakításra. Úgyhogy folytatása következik…

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb - akár Annabella és Tamás - segítségével menő lakást magadnak Budapesten, keress minket, kattints ide. Tanácsadásban, lakásvásárlás előtti átnézésben is segítünk.

süti beállítások módosítása