Fényes oázis a belváros szívében

Tekla F 2024 április 08.

pix9066-2.jpgAz egyik előkelő belvárosi negyedben található 44 négyzetméteres lakás átalakítására kaptunk felkérést. A megrendelő arra vágyott, hogy egy otthonos, praktikus és kényelmes életteret alakítsunk ki a leendő bérlői számára. A lakásnak fantasztikus adottságai vannak, kimondottan világos, köszönhetően annak, hogy a hatodik emeleten található.

Fontos volt, hogy a felújítás gazdaságos és gyors legyen, ezért csak kisebb változtatásokra volt lehetőség. A konyhát és a nappalit összevontuk, hogy tágasabbá tegyük a teret, így megoldható volt, hogy egy négyszemélyes étkezőasztal is beférjen. A hűtőt a nappali felé fordítottuk, hogy a konyhapult méreteit maximalizálni tudjuk. Egy vékony polcot is elhelyeztünk az oldalfalon, további tárolóhelyet biztosítva a konyhai eszközöknek és élelmiszereknek.

pix8786-2.jpg

pix8948-2.jpg

pix9031-hdr-2.jpg

img_2520.jpg

img_2503.jpg

img_2446.jpg

A hidegburkolatokat cseréltük, míg a parkettát felcsiszoltuk és új felületkezelést kapott. A mennyezet és a fal találkozásához stukkó került, ezzel fokozva a lakás eleganciáját.

A nappaliba egész délután besüt a nap, nagyon kellemes és otthonos hangulatot teremtve. Számos tárolóhelyet alakítottunk ki itt is, ajtós és fiókos formában egyaránt. Arra is gondoltunk, hogy a jövendőbeli bérlő, ha szeretne, akkor egy dolgozósarkot is ki tudjon itt alakítani.

pix9066-2.jpg

pix9137-4.jpg

pix9314-2.jpg

pix9495-3.jpg

pix9504-2.jpg

Az előszobába egy új gardróbot és előszobafalat csináltattunk, ami elnyeli a cipőket, kabátokat és további tárolókat kínál. A régi kamra most gardrób/háztartási helyiségként funkcionál, de ha kell, akár kamraként is használható. Itt különösen a polcrendszer kialakítása és a hely optimalizálása volt fontos a kis alapterület miatt.

ke_pernyo_foto_2020-10-27_11_45_29.pngGyertek a Menőlakásom Instagram oldalára, ahol sok képet osztunk meg, és folyamatában láthatjátok a készülő projektjeinket.

A többi helyiség elrendezésén alig változtattuk, kivéve a fürdőszobát, ahol lebontottunk egy felső tárolót és kicseréltük a régi ablakot, hogy több napfényt engedjünk be. Miután az új ablak parapet magassága alacsonyabb, fontos volt a beláthatóság korlátozása és az árnyékolás. Ezt vízálló pliszé segítségével oldottuk meg.

img_2574.jpg

img_2612.jpg

img_2631.jpg

4b_1.jpg

1_20.jpg

15b.jpg

A hálószoba számomra a lakás legkedvesebb helyisége, mert a lenyugvó nap fénye gyönyörűen világítja be esténként. Az ágy felett meghagytunk egy régebbi átalakításból maradt áthidalót, mivel így barátságosabbnak éreztük a teret. A klímát az ajtó fölé helyeztük át, hogy ne zavarja az összképet.

A régi, kissé megkopott beépített polc helyére csináltattunk egy újat. A képeket gondos odafigyeléssel akasztottuk fel a falra, így biztosítva, hogy a végeredmény megfeleljen a tervezés során megálmodott kompozíciónak.

untitled.jpg

Tekla az Én Menő Lakásom tervezője. Keress minket, ha neked is van felújításra váró lakásod, és szeretnél átverések nélkül együtt dolgozni megbízható szakemberekkel, akik végig fogják a kezed az úton. 

süti beállítások módosítása