Menő budapesti lakások: Lakástervezés 5000 kilométerről

Magyarósi Csaba 2015 szeptember 11.

Annának, aki az ELTE Pszichológiára járt, nem ez volt az első saját tervezésű lakása, mert korábban tévéműsorban is vállalt lakberendezést, átalakított több lakást, éttermet, irodaházat, hotelt, mégis ez az Akácfa utcai kégli jelentette bizonyos szempontból a legnagyobb kihívást: ötezer kilométerről kellett ugyanis megtervezni (apropó: ha van neked is menő lakásod, és szerepelnél a sorozatba, írj nekünk egy levelet  erre a mailcímre).

Eredetileg még egy teljesen hagyományos munkára készült, amit be is akart fejezni, mielőtt visszatér a világ másik felére, aztán az eladó elállt a biznisztől, hirtelen új lakást kellett keresni, és nulláról nekiállni a tervezésnek, de akkor már indulni kellett vissza, pedig munka volt bőven:

Anna tehát egy barátnője bevonásával rakta össze jó ötezer kilométernyiről a lakást: ő a távolból tervezett, míg a barátnő a helyszínen tartotta a frontot. 

És amennyire nehézkesnek, meg kivitelezhetetlennek tűnik így a munka, annyira problémás is volt, de végül elég infó állt már Anna rendelkezésére ahhoz, hogy a távolból is pontosan lássa maga körül a lakást és néhány apróságot leszámítva minden pont úgy ment, ahogy eltervezték. A felújítás utolsó négy hetében aztán már Anna is itthon volt és részt vett a munka minden fázisában, így a végeredmény nagyon hasonló lett ahhoz, ami jó ötezer kilométerre fejben megfogant.

screen_shot_2015-09-06_at_08_43_04.png

A legfontosabb az volt, hogy minden egy nagy tér köré szerveződjön, a lakás ennek megfelelően oltári szellős és tele van székekkel, kanapékkal, hogy akárhová le lehessen ülni. A központi helyen az a plafonról lelógatott műanyag burokfotel van, ami legalább annyira meghatározza a lakás hangulatát, mint a sok faelem, például az evezőlapátok, de az egész kéglire jellemző a modern és a hagyományos keveredése, akár az anyaghasználatot, akár a formai elemeket nézed.

screen_shot_2015-09-06_at_08_43_19.png

screen_shot_2015-09-06_at_08_44_02.png

screen_shot_2015-09-06_at_08_44_36.png

A két hálószobát azonban leválasztotta Anna, szerinte fontos, hogy legyen hova elvonulni, igaz, mindkét szoba a nagy belső térre nyílik egy-egy ablakon keresztül és egy zsalugáterrel-szerű lamellás nyílással tudod szabályozni, hogy mennyire engeded be a nappalit.

screen_shot_2015-09-06_at_08_44_25.png

A konyha minden szükségessel felszerelt, bár sütő például nincs, mert a lakást Airbnb-s kiadásra szánták, így nem számoltak azzal, hogy valaki majd nagy vacsorákat fog itt készíteni, de a mikróban például van grill, van két sütőlap és még mosogatógép is.

screen_shot_2015-09-06_at_08_43_55.png

A legjobb mégis a nappaliba rakott spéci mosógép:

screen_shot_2015-09-06_at_08_45_25.png

A felújítás bútorok nélkül kb. 3 millió forintba került.

 

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, a legmegbízhatóbb, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak úgy, hogy nem merülnek fel felesleges költségek, nézd meg az Én menő lakásom projektet, ahol közvetlenül is elérheted a legmegbízhatóbb kivitelezőket és legötletesebb belsőépítészeket. 

Még több kép a galériában:

Ő pedig Anna:

photo_1.JPG

süti beállítások módosítása