Hihetetlen luxusikerház egyenes vonalakból

Magyarósi Csaba 2016 július 14.

Van egy kedvenc épületem Barcelonában, ez a Barcelona Pavilion:

the_barcelona_pavilion_barcelona_2010.jpg

Még egy videóban is foglalkoztunk vele, amikor a városban forgattunk:

Mies van der Rohe tervezte még a múlt század húszas éveiben és azért fantasztikus, mert egymagában leképezte az egész huszadik, sőt, a huszonegyedik század építészetének egy jelentős részét. A modernizmus alapjául szolgáló pavilon arányai tökéletesek, a falak közt mászkálva nyugalom fog el, harmóniát érzel meg azt, hogy mindenképp érdemes törekedni a tökéletességre.

Pont ez az épület jutott az eszembe, amikor a múltkor ráakadtam erre a 2014-ben készült házra:

ba3ee3d7af6dece3f48797b5ea76ee34.jpg

Az épület, pontosabban az épületpáros Kaliforniában, Napa Valley-ben van, közel a híres szőlőültetvényekhez, az alapterületük 470-470 négyzetméter, és üvegfallal vannak elválasztva egymástól. Az út felől cédrusok őrzik a lakók nyugalmát. A bejárat egy nagy vörösfenyőből készült ajtókeret, emögött található az üveg előtér, amin át megközelíthető a két lakás.

Az árról nincs hír, de valószínűleg nem volt nagyon olcsó.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, a legmegbízhatóbb, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak úgy, hogy nem merülnek fel felesleges költségek, nézd meg az Én menő lakásom projektet, ahol közvetlenül is elérheted a legmegbízhatóbb kivitelezőket és legötletesebb belsőépítészeket. És megnézheted az esettanulmányokat is, ami alapján nagyjából kiszámíthatod, hogy mennyibe kerülne neked a felújítás. Vagy jelentkezhetsz a workshopokra, hogy megismerd az alapokat.

És ha neked is menő lakásod van, alig várjuk, hogy a sorozatunkban bemutathassuk. Küldj levelet erre a mailcímre, és felvesszük veled a kapcsolatot.

süti beállítások módosítása