Csak a legmerészebbeknek: streetart a lakásban!

szucsadam 2016 augusztus 02.

A streetart elnevezés mindig is összefonódott az illegalitással, hiszen a falrafújók, falrafestők egy része - általában a tehetségtelenebb, művésznek nem nevezhető része - frissen lefestett felületeket tagel össze betűkkel, majd gyorsan elmenekül a helyszínről.

Pedig az igazi művészek többnyire legális területen, engedéllyel dolgoznak, gondoljunk csak a Budapesten is egyre többfelé felbukkanó falfestményekre.

És van egy harmadik út: amikor a festés nem magánterületen, engedéllyel történik, viszont egy elhanyagolt, csúnya városrészt varázsol szebbé, szerethetőbbé, egészen addig, amíg a szükséges javítás meg nem történik. Legutóbb ilyet hozott össze a Dob utcában egy rakás önkéntes, hogy az összetöredezett járdát szebbé tegyék, és felhívják a figyelmet a javítás szükségességére - ami miatt feljelentést is tett egy helyi lakos. Aki nyilván nem értette, hogy egy szanaszét tört járdát színesre festeni nem rongálás, inkább egy javítási kísérlet.

img_0974.JPG

Akinek pedig annyira tetszik a streetart, hogy ezt a progresszív irányzatot az otthonába is beillesztené, mutatunk pár tippet, megoldási lehetőséget. Azonban vigyázni kell, mert ezek a bútordarabok az egész lakás dizájnjának nagyon gondos megtervezését teszik szükségessé, önmagukban egy átlagos berendezésű lakásban rosszul mutathatnak.

(A képekre kattintva elérhetitek a képek forrását is.)

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, a legmegbízhatóbb, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak úgy, hogy nem merülnek fel felesleges költségek, nézd meg az Én menő lakásom projektet, ahol közvetlenül is elérheted a legmegbízhatóbb kivitelezőket és legötletesebb belsőépítészeket. És megnézheted az esettanulmányokat is, ami alapján nagyjából kiszámíthatod, hogy mennyibe kerülne neked a felújítás.

süti beállítások módosítása