Miért ne lehetne a fuga is tökéletes?

szucsadam 2016 október 19.

A lakásfelújítás egyik érzékeny pontja a fugázás, szilikonozás. A lakástulajdonos kiválasztja a neki leginkább tetsző, a belsőépítésszel is egyeztetett csempét, járólapot, majd hátradől a "hozzá passzoló fuga" kiválasztásánál. Pedig minden gyártónak más a színpalettája, és akár egy kis eltérés is ronthat az összképen.

altalanos_fuga_01.jpg

Ráadásul a fuga és a szilikon a fürdőszobák legkevésbé toleráns részei. Ami az átadás napján még makulátlan, cementfátyol-eltávolítóval és tisztítószerrel végigdörgölt felület, az néhány év múlva elkezdhet elszíneződni, gombásodni, és elszomorít minket, hogy már megint munkásokat kell hívni, hogy olyan legyen minden, mint újkorában.

Pedig nemrég csuktuk be az ajtót az utolsó után

- gondoljuk. Persze, eltelt három év, de ilyenkor ez már nem tűnik fel.

Pedig ma már lehet olyan fugát is választani, ami sokkal ellenállóbb, mint a hagyományos társai. Ellenáll a vegyi anyagoknak, tartósan rugalmas, kopásálló, vagy épp nem hagy teret a gombáknak és a baktériumoknak. A Lasselsberger-Knauf új fugázói is ilyenek.

fugazas_b_03.jpg

A SILVERCOL fugázó például egy prémium minőségű, flexibilis fugázóhabarcs, aminek az anyagába egy spéci adalékanyagot kevertek. Ez meggátolja a gombák, baktériumok szaporodását, nincs több penész, alga, Moby Dick. Az ezüsttartalmú adalékot az antimikrobiális higiénia szerek szakértője, a svájci SANITIZED fejlesztette ki.

epoxicol_vodor_01.jpg

Az EPOXIFIX ÉS EPOXICOL ragasztó és fugázó termékcsalád pedig a durva behatásokra lett kitalálva. Olyan helyeken ajánlott bevetni, ahol fokozottan igénybe veszik a felületet, esetleg olyan anyagok ömölhetnek a kőre, ami azonnal elszínezi a hagyományos fúgát. Tisztítószerek, fertőtlenítők, lúgos zsír- és olajeltávolítók, növényi és állati zsírok vagy olajok, gépolajok, motorolajok, akkumulátorsav. Persze nem csak autószerelő műhelyekbe javasolják a terméket - persze oda is ideális -, hanem medencék, teraszok, üvegmozaikok mellé, de konyhában és zuhanyzóban is tökéletesek, ha a biztonságra hajtunk.

Jövő tavaszra pedig az LB-Knauf piacra dobja a Dekor Fuga adalékanyagát, amivel - dobpergést kérek -

CSILLÁMPORT keverhetünk a fugába!!!

Aki elsőre arra gondol, hogy erre nincs szüksége, az nézze meg a képeket. Lehet, hogy téved.

Ugyehogyugye?

Az LB-Knauf ráadásul egy online fugaszínező alkalmazást is fejlesztett, ahol már most egy rakás csempével nézhetjük össze a cég különféle színű fugáit. Persze minden monitor máshogy mutatja meg a színeket, de itt legalább nem külön nézünk meg egy képet a csempéről, és külön egy másikat a fugáról, ami így biztosan félrevisz minket. Itt az alkalmazás egyforma színpalettán ábrázolja a termékeket, így tervezhetünk magunknak leginkább tetsző fürdőszobát, szó szerint két kattintással.

A háttérképek számát folyamatosan növelni fogják, a tervek között szerepel, hogy a Zalakerámia összes csempetípusához ki lehessen próbálni a megadott fugaszíneket. 

A program a Hidegburkolás kalkulátor része, amivel pedig a megadott paraméterek alapján (hol, mit, mivel, milyen méretben, stb.) egy komplett terméklistát állíthatunk össze a leendő ügyfél számára (kalkulált mennyiségekkel együtt).

Disclaimer: az LB-Knauf a Menőlakásom hirdetője

süti beállítások módosítása