Beépített szekrények 2. rész - Mit rejt a beépített szekrény?

Annabella és Tamás 2017 április 11.

A beépített szekrény sorozat első posztjában a szekrény összhatását és annak egyik tényezőjét, a lakáson belüli helyét jártuk körül. Most nézzük át a megjelenést befolyásoló másik nagyon fontos tényezőt, azt, hogy mit tárolunk a beépített szekrényben, és emiatt mennyire szabdaljuk fel a szekrény belső terét, amit (praktikus okok miatt – lásd alant) igen gyakran tükröz az ajtó/előlap kiosztás.

Szekrények a hálóban: ruhák, cipők, öltözködési kiegészítők

Ezek egy részét vállfán, más részét polcokon (akár ajtón elhelyezett polcon) és fiókokban tartjuk. A jó helykihasználás végett az akasztós szekrényrészeket érdemes különböző magasságúra tervezni, akár kétsorosan. A fiókok lehetnek ajtó mögött kialakított fiókok, de lehetnek látszó fiókok is. Ha egy fiókot napi vagy annál sűrűbb rendszerességgel használunk, nem biztos, hogy érdemes a szépség és a trend oltárán áldozni, mert a kinyitom-kihúzom-kiveszem-betolom-bezárom mini cselekménysor fokozott előfordulása van akit ingerültté tesz:

 

 

Ha túl mély a rendelkezésre álló szekrényhelyünk, akkor a minél gazdaságosabb helykihasználás érdekében akár 90 fokkal el is fordíthatjuk a szekrényelemeket:

 

2_1.jpg

2_2.jpg

 

Előszobai tárolórendszerek: ruhák, öltözködési kiegészítők és táskák tárolása szezonális (pl. a csizmák, sapkák és sálak nem biztos, hogy egész évben itt kerülnek tárolásra) és átmeneti jelleggel (vendégek)

Itt is szükség van fiókos, polcos és akasztós elemekre is. A szűk előszobában a tömör falszerű megjelenést nemcsak tükörrel vagy rács-ajtóval, de egy jól elhelyezett ülőfülkével is könnyíthetjük. A kényelmes cipőfelvételért nemcsak a vendégeink, de a családtagjaink is hálásak lesznek.

 

 

Mint korábbi cikkünkben láttuk, a beépített szekrény megjelenhet a nappaliban, az étkezőben, a konyhában, tulajdonképpen bárhol a lakásban és tárolhatunk bennük akár élelmiszereket, konyhai eszközöket, takarítóeszközöket, sport- és hobby-eszközöket, ágyneműt és bőröndöket, de elrejthetünk benne egy TV-t is.

 

 

A beépített szekrény gazdaságos kihasználását ügyes rendszerező-elemekkel tovább fokozhatjuk:

 

 

A beépített szekrény fentebb említett álca-funkciója kis terekben nagy segítségünkre lehet, hiszen ez a bútordarab, mint egy matrjoska baba, rejthet magában másik bútort, pl. étkezőasztalt vagy ágyat is:

 

de akár egy komplett szobát/helyiséget is - például egy mosókonyhát:

7_1.jpg

egy dolgozót: 

8_2.jpg

vagy akár egy hálót is:

9_1.jpg

9_2.jpg

 

És végül, egy különlegesség az IKEA-tól:

2ikea.jpg
 

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten meglévő otthonból, kattints ide Ha neked is van menő lakásod, és eladnád, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre.

süti beállítások módosítása
Mobil