Budapesti menő lakások: Ragyogóan világos belvárosi

Magyarósi Csaba 2017 július 11.

Márk régi barátunk, akiről tök véletlenül tudtuk meg, hogy épp tőlünk kért megbízást a lakása felújításához. Egészen konkrétan Ildi és András állt neki a munkának, ami egyszerre volt problémás és a szokásoshoz képest könnyebb is: problémás, mert egész tereket kellett újragondolni, hogy a végeredmény megfeleljen Márk elvárásainak, de az újlipótvárosi átlaghoz képest könnyebb, mert itt legalább az alaprajz több mozgásteret engedett, ráadásul fényből is több jut ide, mint szokott.

Szóval ez volt a kiindulási alap:

Rögtön látható előny volt, hogy a lakás legfelső emeleten van, ráadásul kelet felé néz az egyik ablak, már csak azt kellett megoldani, hogy az innen beömlő fényt ne blokkolja az ablaktól néhány méternyire található szobaelválasztó fal, de úgy, hogy a szoba mégis megőrizze szobajellegét.

Erre találták ki azt az üvegfalat, ami most elválasztja a nappalit a hálótól:

_k5_9939_m.jpg

_k5_9948m.jpg

_k5_9951m.jpg

Ha szükséges, egy függönnyel bármikor le lehet választani a hálót, de mivel Márk kettesben él itt a barátnőjével, a legtöbbször nincs ilyesmire szükség, emiatt aztán az egész lakás annyira világos, hogy hasonlóval legfeljebb Duna parti új építésűekben lehet találkozni, de hát hol vannak azok polgári hangulatban ettől?

A lakás amellett, hogy tágas, világos, tökéletesen praktikus, ez ugyanis nem az Airbnb-re megy: van nagyon sok és ízléses tároló, vannak kényelmes bútorok, van mindennel felszerelt, tökéletes használható konyha (ahol Márkék épp kakaós csigát sütöttek, amikor bejáráson voltam, méghozzá brutálisan jót, köszi!), és van olyan fürdőszoba, ami nemcsak nagy, de még egy szauna is belefért.

Meg van egy dolgozószoba is, ahová el lehet vonulni, de amiről végül mindenki elfelejtett képeket készíteni.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, és szerepelnél a sorozatban, vagy eladnád, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. Plusz csatlakozz hozzánk Facebookon. Fotó: Hiba Dóra.

süti beállítások módosítása