Végre mobilon is kiélhetjük lakberendezős vágyainkat

szucsadam 2017 szeptember 05.

Egy otthon berendezése bútorokkal mindig izgalmas feladat, hiszen hihetetlen jó érzéssel tölt el minket, aminkor a szinte végtelennek tűnő bútor- és kiegészítőfelhozatalból kiválasztjuk a tökéleteset. Vagy legalábbis azt, amelyiket mi annak látunk.

Az Én Menő Lakásom tervezői ugyan elég sokszor megtapasztalják ezt az érzést, de egy átlagember mindössze néhány alkalommal fut neki ilyen projektnek élete során, pedig tényleg jó endorfinbomba lehet a válogatás (annak, aki szeret dönteni, és van érzéke az ilyesmihez).

Nekik szól egy játék okostelefonra, amiben épp ezt kell tennünk. A Design Home appban egy megadott stílusú és hangulatú szobába kiválasztani a megfelelő enteriőröket.

lakb1.jpg

lakb12.jpg

Ezt persze még elég nehezen lehetne játéknak nevezni, így készítők kitalálták, hogy naponta több versenyt szerveznek: egy rakás különféle stílusú lakásban kaphatunk feladatot, és a cél az, hogy minél jobb enteriőröket pakoljunk be, a megfelelő színben, formában, ne túl sokat, ne túl keveset. Csak olyan bútorokat használhatunk fel, amiket játékpénzzel megvásároltunk, ha pedig elfogy az indulásra kapott alapkeret, akkor vagy gyűjtögetésbe kezdünk, vagy vásárolunk játékpénzt igazi pénzzel. 

A program egy-egy ilyen próbálkozásunkat bizonyos mennyiségű játékpénzzel honorálja, akár igazán értékes gyémántokat is begyűjthetünk. Ha nincs kedvünk ép alkotni, van lehetőségünk értékelni is mások munkáit: az alkalmazás felmutat két dizájnt, nekünk pedig ki kell választanunk, melyik tetszik jobban. Ezzel a tevékenységünkkel kulcs-pontokat szerezhetünk, amikkel még több dizájn-megmérettetésen vehetünk részt.

lakb3.jpg

A játék ingyenes, de az addikciónkon múlik, cégül mennyibe kerül majd nekünk. Ha keveselljük a program által felajánlott fejlődési ütemet, néhány ezer forintért gyémántokat, pénzt és kulcsokat vásárolhatunk, amikkel még több bútort vehetünk, amikkel még trendibb otthonokat rendezhetünk be. Ezekkel több szavazatot kapunk, több versenyt nyerünk.

A program már egy ideje elérhető, de én csak most fedeztem fel, és azt mondom: megérte.

A belsőépítészet, és a dizájn persze ennél többről szól. Ott egyrészt a terekkel, falakkal is dolgozni kell, hogy az otthon elrendezése ideális legyen, egészen odáig, hogy a megfelelő villanykapcsoló a megfelelő lámpát kapcsolja a megfelelő helyről. Ha úgy érezzük, folyton belebotlunk valamibe, vagy frusztráltak leszünk, amiért valami nem áll kézre: az a rossz dizájn eredménye.

Ez a program akkor érvényes, amikor már mindennek megvan a helye. Valódi, forgalomban is kapható bútorokat választottak be, gy tényleg olyan, mintha eljátszanánk a gondolattal: milyen lenne egy európai kúria gyerekszobáját, vagy egy hollywoodi tetőteraszt berendezni. 

A Design Home alkalmazás letölthető iOS-re és Androidra.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre, ha eladó menő lakást keresel, katt ide. 

süti beállítások módosítása