Így küzd egymással a galéria és a lakás az alapterületért #atervezőfejében

szucsadam 2018 augusztus 16.

Mindig csodáltam tervezőnk, Eszter tehetségét, ahogy képes nagy és művészi igényű figyelmet fordítani a munkáira. Az a munkájában a csodálatos, hogy teljesen mindegy, hogy egy méregdrága antik kiegészítővel dolgozik épp, vagy egy apróhirdetések átbogarászásával olcsón megszerzett semmiségen, a részletek, az összhang mindig ugyanolyan fontos. És nem csak a lakberendezésről van itt szó: a térkezelés, a tér átlátása is különleges módon valósul meg Eszterben.

Eszter az Andrássy úton tervezett meg egy viszonylag kicsi lakást, ahol a nagy belmagasság miatt akkora galéia kialakítására volt lehetőség, hogy egyszerre két hálószoba is felfért. A lakásról egyszer már írt Csaba, de azóta új képek is készültek, és úgy esett, hogy én is jártam a lakásban. És megerősítem, amit Misi már vagy háromszor elmondott nekem a kivitelezés során:

ez egy baromi különleges lakás lett.

Egyrészt csodálatos térkezelést valósított meg Eszter, a nappali fölötti galéria balkonja annyira hangulatos, hogy emiatt inkább érezzük magunkat egy olasz faluban, mint egy Andrássy úti lakásban. Eszter ennek kapcsán mondta el, hogy a galériák méretét egy hosszas belső vita előzi meg, amit magával folytat. Először a nappali érdekében mond védőbeszédet magában, mire van szükség odalent, mi az egyik tér kívánsága a saját méreteire vonatkozóan. Miket követel, miket kér udvariasan, és mikre vágyik, remény nélkül. A tervező megérti, igazat ad neki, támogatja az érdekeit. Aztán fent a galéria érdekeit kezdi sorolni: az ágy mérete, két éjjeliszekrény, és még ez, még az… Eszter őt is megvédi, támogatja. Utána kezdődik a vita elölről, végül tíz kör után kialakulnak a végleges méretek, kompromisszumok.

A nagy belmagasságot egy markáns csillárral törték meg, a falra pedig egy villanásszerű arany is került. Aranyfüstlemezre készített egyedi festményt egy a feladatra nagyon jól ráérző festő.

Az étkező felett lógó antik vasdísz az Andrássy útról van, külön kérés volt, hogy a lakás belseje utaljon a környezete történelmére. Néhány régiség így még került ide-oda, de a személyes kedvencem - és Eszter egyik specialitása - a Lichthof, amit szintén a lakás részévé tettek, egy hangulatos lámpa-művirág kettőssel, régies burkolatokkal és egy “lehajtható” olvasósarokkal.

a.png

Eszter perfekcionizmusáról még egy történet: a padlóra beszerzett domború díszburkolat mintája annyira megtetszett a tulajdonosnak, hogy Eszter úgy döntött, a falakon is megjeleníti. Ezért fogott egy papírt és egy ceruzát, átsatírozta rá a formákat, majd otthon beszkennelte, vektoros grafikát alakított belőle, majd stencilezéses technikával felvitte a falra.

Eszter kevés ügyfelet vállal már el, megtanulta saját magán, hogy ő már csak ilyen. Ha eszébe jut egy ötlet, akkor nekiáll, és végignyomja, akkor is, ha az eredeti vállalásban erre egyáltalán nem is gondolt. Hogy a végén csak a galéria és a lakás küzdjön egymással az alapterületért, és ne az ügyfelek Eszter idejéért.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha lakást vennél, itt találod a garantáltan menő lakásokat. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre.

süti beállítások módosítása