Mit tegyünk egy unalmas, klausztrofób folyosóval a lakásban?

Eszter M. 2018 november 19.

Vannak olyan folyosók, közlekedők, amik magukban hordozzák a klausztrofóbia-érzet esélyét. Mindannyian találkoztunk már ilyennek: sötétek, szűkek, hosszúak, egyhangúak. Egy ilyennek volt dolgunk az egyik lakásunkban, és rögtön két ötletünk is volt arra, hogy izgalmasabbá tegyük a hat méteres szakaszt.

Az első lépés a felújítás legelején történt, a második a legvégén.

Az első lépés a falak mozgatása volt, amihez kellett egy csomó merészség és áldozatvállalás, például, hogy az egyik szoba rovásásra kiszélesítsük a folyosó felét. Magyarán hasznos alapterületet és csomó pénzt áldoztunk fel egy közlekedő kellemesebb megjelenése kedvéért, de ezt Eszter, a tulajdonos azonnal értékelte, és támogatta az ötletet. Ezzel a csavarral meg is törtük a folyosó addigi rossz hangulatát.

n56_ko_zlekedo.jpg

A folytatás csak hosszú hónapok múlva érkezett el. Elhatároztuk, hogy a folyosó falaira a tulajdonos életéhez, baráti és családi köréhez, utazásaihoz kötődő fotókat teszünk fel montázsszerűen, amivel végre a felhőkben winchestereken és egyéb virtuális tereken tárolt jpg-k is életre kelhetnek.

Két terv született, monokolor képekkel.

n56_folyoso_terv.jpg

Eszter, a tulajdonos a monokolor színvilágot gyorsan felülírta, inkább a színes falakra szavazott, - sajnálta a sok elveszett színt és a vidámságot.

n56_folyoso_2s.jpg

Plasztikát adtunk a képeknek, hogy ne folyjanak túlságosan össze.

n56_folyoso_6s.jpg

A baráti, családi képekkel szemközt, Eszter utazásainak képeiből válogatott, "arany óra képek" kerültek.
Az arany óra, a naplemente előtti utolsó napfényes órát jelenti, ilyenkor az alacsonyan álló nap sugaraiból elsősorban a meleg vörös fénysugarak látszanak.

n56_folyoso_8s.jpg

A teljes lakás bemutatásával folytatjuk hamarosan!

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre.

süti beállítások módosítása