Így lehet egy egyszerű, 58 négyzetméteres lakásból három menőt varázsolni

szucsadam 2018 december 15.

Atilla (sic!), a csapatunk egyik alapító tagja egy ideje a saját projektjeivel foglalkozik, többek között ezzel a saját beruházással: megvásároltak egy 58 négyzetméteres lakást, amiből három szép kis ékszeres dobozt varázsoltak, rövid távú kiadás jeligére.

A rövid távú kiadást lehet ezerféleképp művelni, a helyzet az, hogy Atilla nagyon jól műveli. Tényleg olyanok ezek a kis lakóterek, mintha egy szépen feldíszített, mesebeli karácsonyi ajándékdoboz belsejébe lépnél be. Azért mesebeli, mert a valóságban az ajándékdoboz belseje általában nem ilyen, de azért értitek.

 

Fontos szempont volt, hogy a lakrészek rendelkezzenek saját fürdővel és vécével, legyen egy kis konyha, férjen el mosógép, legyen kanapé vagy valamilyen ülőalkalmatosság a nappali lazításhoz, és hogy ne látszódjon a gépészet, és a bútorok sem. Kevesebb, mint darabonként 20 négyzetméteren.

Ilyen volt az eredeti lakás:

tere_z_re_gi.png

Ilyen lett az új kiosztással:

ke_pernyo_foto_2018-12-14_21_18_06.png

Fent látható az "arany" lakrész fotói, itt pedig a másik oldali:

Illetve a középső:

A tervezésnél eleve kihívás volt az, hogy a szekrények fallal legyenek körbevéve. Ez azért kellett, hogy az itt lakókban a szekrény ne egy térfoglaló behemótként, hanem egy plusz meglepetés térként látszódjon, annak ellenére, hogy semmivel sincs így több hely az adott szobában. A bojlerek, gépészet felfért az álmennyezet fölé.

Így is láthatunk néhány szellemes megoldást, már a lakberendezési elemeken, a tapétákon és lámpákon túl is. Ilyen például az a galérialépcső, ami eleinte a konyhaszekrény oldalán fut fel, aztán kölcsönkér a konyhapulttól egy darabot - az is lépcsőfokká avanzsál -, majd egy konyhapult-tárolóra, végül a felső polcok megfelelő platformjaira vezet. Miközben a belépő és a fellépő magasságok nem változnak, ez egy szabályos lépcső.

dsc_2356.jpg

Noha nem nagyon látszik elsőre, hogy visszafogták magukat a költésben, azért volt sok okos megoldás. Például az egyik ágy feletti baldachin a legegyszerűbb ikeás függönyből került kialakításra. A fürdőkben pedig, noha egy fal különleges csempével lett kirakva, a többi részen egyszerű fehér felületet képeztek ki.

dsc_9810.jpg

A két régi nagyszobából kialakított lakásnál, miután felszedték a szalagparkettát, alatta egy több mint száz éves tölgyfa parkettát találtak. Ez annyira megtetszett nekik, hogy ezt csiszolták le, így megtartva még jó pár évre a strapabíró darabot.

dsc_9767.jpg

Fotók: Csondor Ágnes

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, keress minket, kattints ide. Ha neked is van menő lakásod, írj nekünk egy levelet erre a mailcímre.

süti beállítások módosítása