Mire van szükségem - tanácsadásra vagy belsőépítészeti tervezésre?

Andris és Ildi 2019 április 02.

Tervezés mellett sokszor kérnek fel belsőépítészeti/lakberendezési tanácsadásra. Nem is hinnétek, mennyi mindent meg lehet oldani ilyen konzultációk alkalmával. Van, hogy csak egy nappali meglévő bútorait kell szerencsésebben elhelyezni, hogy bekerülhessen egy íróasztal, de az ügyfél mindig ugyanazokat a meddő köröket futja a képzeletében, valamiért nem jut A-ból B-be.

Egyik reggel éppen egy ilyen ügyben kerestünk fel egy nagyon kedves kis családot. Rövid időn belül megtaláltuk a megoldást, ami félig már bennük is felmerült lehetőségként, de szükségük volt arra, hogy együtt gondoljuk végig, mérjük meg, rágjuk át az előnyöket-hátrányokat, így most teljes bizonyossággal állnak neki szétpakolni és máshogy összerakni a bútoraikat.

Egy másik alkalommal egy épülőfélben lévő családi házhoz hívtak ügyfeleink azzal az igénnyel, hogy még most, amíg dönthetnek a belső kialakításról, nézzük végig velük a helyiségeket, és ha van mit optimalizálni, tegyük meg. Teljes belsőépítészeti tervezésre nem volt szükség, hiszen az alapok megvannak, és a legtöbb helyiség berendezése sem fog számukra gondot okozni. Viszont a konyha és fürdők esetében láttuk, hogy ügyfeleink valami mást szeretnének, mint ami az eredeti tervekben szerepelt, és szeretnék körbejárni a lehetőségeket, hogy tudatosan vágjanak bele a végső kialakításba, hiszen így a villanyszerelésbe és a gépészetbe is bele kell nyúlni.

Az első találkozón elmondták igényeiket, majd egy második konzultáción leültünk és „összelegóztuk” a három kritikus helyiséget. Konkrét szaniterötletekkel is tudtunk segíteni nekik, így nem kellett napokat tölteniük keresgéléssel azon vívódva, hogy mi mihez fog illeni, és vajon árban hol fog megállni a berendezés. Az építési vállalkozóval is könnyebb dolguk lesz úgy végigvinni a változásokat, hogy lesz a kezükben egy rajz a koncepcióról.

_fu_rdo_mu_szaki_a.jpg

felso_fu_rdo_mu_szaki.jpg

fu_rdo_mu_szaki_b.jpg

konyha_mu_szaki.jpg

Tehát mikor éri meg belsőépítészeti tanácsadást kérned tőlünk és mikor teljes tervezést? Közelítsük meg úgy: mi az előnye a teljes tervezésnek, és mi a tanácsadásnak?

A komplett tervezés nagy előnye, hogy már a helyiségek kialakításától a legvégső dekorációig mindennek előre elrendelt helye és funkciója lesz, a mögöttes műszaki tartalom teljes mértékben a majdani berendezett lakást szolgálja ki, azzal összhangban van. Továbbá tervezéskor minden termékre konkrét javaslatot is adunk, így tényleg garantált az egységes végeredmény.

A tanácsadás óriási előnye viszont, hogy néhány konkrét problémára tudunk gyorsan, kézzelfogható segítséget adni, nem kell olyan részeket felmérnünk, modelleznünk, méreteznünk, olyan műszaki terveket készítenünk, amik irrelevánsak az adott esetben. Ez nagyon sok időt takarít meg, ami végső soron költséghatékonyságot is jelent, még abban az esetben is, ha egynél többször kell konzultálnunk. Ez sokkal olcsóbb megoldás.

Ha ezek után is bizonytalanok vagytok, hogy pontosan milyen módon tudunk segíteni, csupán érzitek, hogy szükségetek van hozzáértő objektív szemekre, a meglévő vagy átalakítandó, esetleg épülő lakhelyetek kialakításában, keressetek, mindig találunk olyan konstrukciót, amivel a legjobb szolgálatot tudjuk tenni nektek. Mert mindig ez a cél.

A Facebookos képet ebből a posztból vettük.

untitled.jpgHa te is szeretnél tanácsadást, vagy átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak Budapesten, keress minket, kattints ide. Eladó lakásod értékesítésében is tudunk segíteni, csak prémium eladó lakásainkat itt találjátok.

süti beállítások módosítása