Menő budapesti lakások - Az ablakba kiülés új élménye

szucsadam 2019 július 25.

Találkoztunk egy lakással, ami újraértelmezi az ablakba ülés fogalmát. Tudjátok, kezdetben a falusi nénik ültek ki a kapujukba, hogy mozizzanak, később többnyire ugyanezek a nénik honosították meg a városba költözve az ablakból mozizás eszméjét. Sokan akarnak elfeledkezni arról, hogy lakásuk körül pezsgő élet van, hogy arra sok ember jár, sőt: hogy az ablakból kinézve egy kőszínház sziluettje sejlik át a fák koronáján. Mások viszont szeretnek ezzel szembesülni.

Na, ilyen az, amikor luxuskörülmények között, akár többen tudunk hódolni a városi nézelődés élményének:

dsc08232.JPG

20190302_131746.jpg

Ez a lakás a nagyonmagas-földszinten van, a Pesti Magyar Színház előtti Hevesi Sándor térre néz. Egy régi, felújításra váró épületben foglal helyet, a belső kialakítását tekintve pedig elképesztő igényességgel állt neki az építésnek az új tulajdonos. Akkor még úgy indultak, hogy Airbnb-s lakás lesz belőle, időközben kiderült, hogy a ház ezt annyira nem támogatja. Így most egy párnak lehet ideális az elrendezése.

Az ajtón belépve a konyha-étkezőbe jutunk, ahol rögtön feltűnik az igényesség: az asztallap és a konyhapult anyaga megegyezik, a ragasztott keményfa burkolat ráadásul a galéria lépcsőjén is visszaköszön.

A következő helyiség hibrid funkciót kapott: egy majdnem a széléig kitolt fémvázas galériát terveztek ide a BME-n végzett építésszel együtt. Alul egy fürdőszoba kapott helyet, 2,1 méteres belmagassággal, LED-szalaggal is megspékelt tejüveg világító fallal. Nappal ezen keresztül természetes fényt kap a helyiség, utána pedig a távirányítók segítségével beállíthatjuk magunknak a nekünk tetsző színeket.

A galéria tetején (a lenti fürdőtől egy megfelelően vízszigetelt réteggel elválasztva) található egy franciaágy, 1,75 méteres a magasság, fejre vigyázni a magasabb egyéneknek.

dsc08274.JPG

A korláton keresztül innen lelátni a nappaliba, ami a lakás legfontosabb része, és bőven ad is helyet arra, hogy eltöltsük a napot.

A falakon nincsenek fűtőtestek, az egész lakás alatt elektromos padlófűtő elemeket építettek be, amiatt a lakás elektromos teljesítményét is megemelték. A vízmelegítőt wifin, távolról is ki-bekapcsolhatjuk, így hosszú nyaralásra simán elmehetünk úgy, hogy akkorra időzítjük a melegvíz-elérést, amikorra épp hazaérünk. A nappaliban, a falba vésve is találunk két LED-sort, ami a csillárral és az egyéb világító elemekkel együtt kombináljuk, nagyon hangulatos fényeket tudunk varázsolni magunknak esténként. A bejárati ajtó Jankó Ablak termék, jó nehéz, becsukása után garantáltan kizárjuk a külvilágot, gyerekzsivalyt, mindent. Kaza csempe a konyhában. Egyáltalán, a lakás egészére igaz, hogy a világításra és a gépészetre sokat költöttek - azon túl, hogy minden csövet és vezetéket is kicseréltek persze -, és sokat is dolgoztak vele, hogy ilyen legyen a végére.

A lakás alsó alapterülete 43 négyzetméter, amihez hozzájön a galéria alacsony 10,5 négyzetmétere. Ha nagyon akarunk, a nappaliból lekerekíthető egy plusz szoba saját ablakkal, de igazából ez a lakás így ideális, tágas és jól funkcionál egyedül vagy párban érkezőknek (itt elérhető a lakás adatlapja). Már csak egy lakberendezés kell, és kész.

A lakás mostani berendezése csak a fotók kedvéért került összeállításra, a bútorok nem a lakás részei, leszámítva persze a konyhabútort, a fürdőszoba beépített szekrényeit és berendezését, valamint a kék kiülőket.

A lakás eladó. Ha még több fotó és információ érdekelne róla, itt találod meg a lakás hirdetését. Ha megnéznéd, írj nekünk az info kukac menolakasom.hu email-címre, vagy a fenti linken lévő weboldal megfelelő gombjának segítségével.

süti beállítások módosítása