Hogyan lehet feldobni egy retró fotelt?

Eszter M. 2019 július 30.

Elkészült egy kis lakás a Damjanich utcában (bemutatjuk néhány hét múlva), az utolsó símítások zajlanak, családi képek a falakra, és egy kis retro fotel átalakítása. Mármint erről van szó, és a poszt is róla szól majd:

d10_fotel_1_1.png

A csöpp hálószobában, ahová kerül a fotel, már volt egy bútor, egy tükrös komód, ami a nagypapáé volt. Külön külön mindkettő aranyos pici bútorka, de együtt... valahogy nagyon lehangolóak voltak.

d10_fotel_3.png

Móni, a tulajdonos az egyik Benelux államban dolgozik, és olyan fotelt szeretett volna a hálószobájába, ami emlékezteti őt az ottani jellegzetes kisvárosokra. Erről jutott eszembe Kinga, aki irtó szép dolgokat varr, így megmutattam neki a fotelt.

d10_fotel_2.png

Nekiláttunk a tervezésnek, Kinga készített pár tervet, abból Móni választott, majd nekifogtunk a kivitelezésnek. Körbejártuk a textilboltokat, kíválasztottuk az ideális, a lakáshoz is illő textilcsaládot, és Kinga elkészítette a színes tervet és a sablont a színkódokkal.

d10_fotel_4.png

Azzal kezdtük, hogy a fotelkát elvittük Attilához, a bútorrestaurátorhoz, aki a szék lábait a nagypapa komódjának színéhez hangolta, ami nem volt nehéz feladat, mert korábban a kis komódot is ő restaurálta.

d10_fotel_5.png

Közben Kinga szép, sűrű öltésekkel megvarrta a kárpitot. Fel is próbáltuk a kis székre, de ez alapján még nem nagyon tudtuk elképzelni, mi sül majd ki belőle.

d10_fotel_7.png

Ezután jött Nándi, a kárpitos, szépen ráfeszítette a városkát a fotelre, szebben mint reméltük. Valahogy még azt is megoldotta, hogy az eredeti fotel háttámláján lévő függőleges varrások ne torzítsák el a városka panorámáját. Amikor elkészült, Nándi, a szűkszavú felhívott:

Jöhettek, baba lett!

Közelről, a részletek:

Végül, a helyére került ez a kis baba, de úgy néz ki, még mozgalmas események várnak rá.

d10_fotel_17.png

Móni azt fontolgatja, hogy hazatérésükig kiköltözteti a kis fotelt a motívumot szolgáltató városkába, Kinga pedig már varrja a párnákat a kanapéra, derekukon széles, fényes selyem átkötéssel.

Folytatása következik, hamarosan bemutatjuk a teljes, általunk tervezett lakást. Ha valaki szeretne hasonlóan ötletes kárpitot régi bútorára, írjon nekünk az info kukac menolakasom.hu email-címre, szívesen összekötjük Kingával.

süti beállítások módosítása