Menő budapesti lakások: Hihetetlen, mit művelt ezzel a lakással 150 ezer forintnyi léc

szucsadam 2020 január 20.

Ildi és Andris egyedi stílusa minden korábbinál erősebben visszaköszön ezen a Belgrád rakparti, kábé 30 négyzetméteres lakáson. A letisztult, fehér falak, az erőteljes bőr, a nagy, zöld növények és az élénk színű festmények együttese ugyanis most kiegészült egy nagyon fontos elemmel. Rájöttök, mi az?

Oké, kezdjük az elején. Péter azzal keresett meg minket, hogy a szuper helyen lévő lakásának új arcot tervezzünk. Egyáltalán… arcot. Itt egy kép arról, milyen állapotban volt a lakás akkor.

20180523_110519.jpg

Amikor Ildiék kértek képet arról, hogy milyen lakások tetszenek neki, gyorsan látták, hogy maszkulin vonásokra van szükség, sokszor előtűnt a bőr, valamint a kazettás, fával burkolt falak (utóbbi szinte mindegyik képen ott volt). Úgyhogy a moodboard, amit átküldtek, így nézett ki:

1_17.jpg

(Szerencsére a végeredmény sokkal jobb hangulatú lett:)

Persze gyorsan kiderült, hogy fával bevonni az egész lakást nagyon drága, így végül más megoldást választott Péter: kábé 150 ezer forintjába került, hogy a szokásosnál is simábbra vakolt falra léceket vegyen, majd ezt az egészet, egybe festesse le, szürkére. A végeredmény pedig magáért beszél, szerintem baromi jó lett.

Mindig ösztönzik Ildiék (és egyébként a többi tervező is a csapatban) a megrendelőket, hogy maradjon valami régi a lakásban. Valahol úgy érezzük, így képes rímelni az otthon arra környezetre, amiben helyet kap, nem válik el egy szervetlen termékké. Ez pedig itt történetesen egy Dunára néző lakás, Bauhaus beütéssel, úgyhogy ennek megfelelő régi, felújított bútorok is kerültek bele a felhozatalba.

045.JPG

Kivéve az íróasztal, az Remodel.

031.JPG

A parketta teljesen új, nem lehetett megmenteni a régit. A hálógalérián látható tapétát - egy klasszikus design darab a Cole & Son Fornasetti sorozatából - kétszer kellett felrakni: elsőre összevissza került fel, az illetékes nyilván azt gondolta, ENNYIRE absztrakt. Egy ilyen hiba egyébként rémálom, nem kívánjuk senkinek.

033_1.JPG

A képeken nem látni, de van tárolóhely elég: az előtérben egy nagy beépített szekrény, és a galérián is, az ágy mellett, plusz a lépcső alatti teret is teljesen kihasználták ebből a szempontból. Ez egy harmonikus, határozott, szuper dizájn, gratulálok a tervezőknek. 

Ja. És még egy észrevétel: az idei év színének a Pantone a Classic Blue-t választotta, Ildi és Andris pedig egészen hasonló kék árnyalatot hozott be a lakásba kiegészítésként - véletlenül.

fotó: Molnár Alida

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb - akár Ildi és Andris - segítségével menő lakást magadnak Budapesten, keress minket, kattints ide. Eladó lakásod értékesítésében is tudunk segíteni, csak prémium eladó lakásainkat itt találjátok.

süti beállítások módosítása