Újjáépített szerelmi fészek, ahol egy váratlan trükkel tettük nagyobbá a teret

szucsadam 2021 március 10.
Nemrég elkészültünk a legújabb lakásunkkal!

Azon túl, hogy fülig ér a szánk, hozzátennénk: ez a lakás nagyon különleges, több szempontból is. Eleinte úgy volt, hogy csak egy kis home staging lenne, de amikor megláttuk a galériát, és az arra vezető, életveszélyes meredekségű lépcsőt (lásd a poszt végén az előtte-utána képeket), rögtön rábeszéltük a tulajdonost, hogy ezt meg kell rendesen csinálni. Így végül a teljes felújítás mellett döntött Ágnes.

5_14.jpg

6_19.jpg

12_7.jpg

2_15.jpg

@expert{{name:"Ildikó", title:"belsőépítész és lakberendező", message:"Már az első találkozás is lelki kapcsolódás volt a tulajdonossal. Egy csomó közös emlék, érzés került elő, kiderül, például hogy amikor én gyerekként Debrecenben a Dzsungel könyve musicalben táncoltam, Ágnes zsinórban ötvenszer nézte meg a darabot. Ez az összhang végigkísérte a közös munkát, és nagyon jól megértettük egymást. Imádtuk ezt a munkát.."}}

A tervezők konyhából a szobába nyíló kis átjárót kiszélesítették, és térelválasztóként egy igen különleges megoldást választottak. Ettől a lakás egyes terei egyszerre adnak loft és kuckó-érzést:

(Korábban egy külön posztban írtunk a megoldásról, a duplungolt 18-as furnéros bútorlapból készült lamellákról és keretről.)

A kuckó érzés nem véletlenül volt igény. A lakás története ugyanis nagyon meghatotta a tulajdonost: a korábban itt élő hölgy egy napon asztalost bízott meg, hogy a lakás bútorait elkészítse, de a munka végül valami mássá változott. Szerelem szövődött közöttük, és összeköltöztek - ide.

A szerelmi fészek hangulatot sok részleten is nyomon lehet követni. A lámpák formájában, a galéria alatti, meleg kuckóban, a képekben. Apropó képek: a lakásban látható kollázsokat a tulajdonos készítette, így lett nagyon személyes, egyben izgalmas a végső látvány. Igény volt a visszafogott afrikai-dzsungeles hangulat, a burjánzást a textileken és a képi dekoráción és egyéb apró részletekben is látszik.

A fürdőszoba korábban egyetlen nagy kád volt (lásd a poszt végén), amit egy csinos zuhanyzóra cseréltek. Érdekesség, hogy költségmegtakarítás miatt nem osztott üveget tettek be, hanem osztott üvegnek megfestett egybeüveget. Ez alig látszik a képeken.

10_5.jpg

9_7.jpg

A lakás korábban említett neuralgikus pontja volt a lépcső. Apró volt, hogy kis helyet foglaljon, de igazából nem használták ki az így felszabadult teret: egy komódot tettek a fal mellé. Ilyen volt:

dsc06716.jpg

Az új lépcső ehhez képest sokkal nagyobb alapterületet elfoglalt, de mivel gipszbetonból készült, az alatta lévő tetemes tárolókapacitás sokszorosa lett a komódnak, amit kiszorított (és később, ha igény lesz rá a tárolóhelyek miatt, egészen a főfalig hosszabbítható). 

18_3.jpg

16_2.jpg

És előállt a legfurcsább jelenség:

amikor belépünk a szobába, a nagy lépcső nemhogy kisebbé, de a korábbinál sokkal nagyobbá változtatja a teret. Pedig közben megnőtt a lépcsőn kívül a galéria mérete is.

0_4.jpg

Mert egy lakás nem attól tűnik nagyobbnak, hogy kisebb dolgokat teszünk bele. Hanem hogy megfelelő méretűt. Pont oda valót. 

A bútorok tekintetében Ildi és Andris igyekezett pénztárcabarát megoldásokat választani. Találtak megfelelő IKEA és egyáb nagyáruházas bútorokat, Etsyről származó perzsa szőnyeget. Ahol lehetett, apróságokkal feldobták ezeket (pl. Tilka kábelekkel lógatott IKEA lámpák).

20_3.jpg

23_2.jpg

22_2.jpg

21_1.jpg

Néhány előtte-utána kép:

collage1.jpg

collage2.jpg

collage3.jpg

collage4.jpg

collage5.jpg

collage6.jpg

collage7.jpg

Az egyéb kiegészítők forrása: 

Katalin Baracsi és az artKRAFT - Industrial - Design - Interior (türkiz kancsó)

Remodel (fotel és pad)

Lightingale Lamps (konyhai lámpák), 

Daruhomedecor (makramék), 

Vakum Design Shop (étkezőasztal), 

Bútorgomb (bútorgombok:  konyha, galéria alatti szekrény, előszobaszekrény), 

Másképp Képkeretezés (Alek Wek portréja, El Kazovszkij plakát, kollázs a fotel fölött, kanapé fölötti fotók üvegezése - külön érdekesség, Esterházy Péter fiáról van szó, Esterházy Miklósról, nagyon kifinomult érzéke segíti a különböző stílusú képek köré a keret megtalálását)

Kippkoppdesign (bordó eukaliptusz). 

kollázs inspiráció: 
artKraft Collage Studio Budapest életrehívói (Baracsi Kati, Kovacs Andrea//Kurszán, Susanna) és kollázsisztái

A lakás bérelhető rövid távra, megtaláljátok itt

"utána" fotók : Molnár Alida

ke_pernyo_foto_2020-10-27_11_45_29.pngElindítottuk a Menőlakásom Insta fiókot, ahol sok képet osztunk meg, és folyamatában láthatjátok a készülő projektjeinket. Kövessetek ott is.

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb - akár Ildi és Andris - segítségével menő lakást magadnak Budapesten, keress minket, kattints ide. Ha tanácsadás kell, vagy csak az építkezésben szakértő segítség, akkor is bátran fordulj hozzánk.

süti beállítások módosítása