Csodát tett ezzel a házzal a tapéta, a szőnyeg és néhány merész ötlet

szucsadam 2021 augusztus 24.

Szegedről keresték meg Ildit és Andrist, az Én Menő Lakásom csapatának tervezőit, hogy segítsenek “befejezni az otthonukat”. Na nem úgy: a ház már készen állt, és jó minőségben építették meg, nem kellett bontani, falakat áthelyezni, burkolatot felszedni. Mégis, valami nem stimmelt, a család nem érezte jól magát otthon, üres érzetet keltett a ház.

Csapatunk kivitelezést ugyan nem vállal vidéken, de a tervezési munka nagy részét meg tudjuk oldani távolról is, így nem volt akadálya egy ilyen együttműködésnek. Mivel a tulajdonos nagyon szeretett volna éppen Ildiékkel dolgozni (Ildi festményeiből már vásárolt magának, a Szemüveges kutyák OldiArt képpárosát), leutaztunk, hogy megnézzük az alapokat.

@expert{{name:"Ildikó", title:"belsőépítész és lakberendező", message:"Azonnal megtaláltuk a közös hangot a megrendelővel, azonnal lelkesedni kezdtünk a feladatért. Tudtuk, hogy fantasztikus együttműködésnek nézünk elébe. A végén kiderült, hogy ennek a projektnek köszönhetően sokkal rugalmasabban fogunk munkát vállalni Budapesttől távolabb is."}}

Korábban egy marhabőr nyújtózott a nappaliban, de elveszett a térben. Ide egy különleges méretű szőnyeget rendeltek Ildiék Törökországból, ami kijelölte a határokat. A mintázata sem véletlen: fontos volt a fehér vonal, valamint a kék szín visszaköszönése. A szekrénynek lábakat készíttettek egy lakatossal, a falra pedig részben OldiArt, részben máshol szerzett képeket választottak.

_pix3074.jpg

_pix3205.jpg

_pix3077.jpg

Előtte ilyen volt:

img_20190709_120214.jpg

img_20190709_120237.jpg

img_20190709_120308.jpg

A konyha és az étkező kapott egy visszafogott tapétát, a konyhasziget pedig faborítást. Itt a naturális és fehér felületek miatt egy elég bevállalós szőnyeget választottak, ami megbolondítja, izgalmassá teszi a lakásnak ezt a részét is. Az étkezőben látható ovális tükör a nagymamáé volt, így ehhez választottunk lerakóasztalt, ami méretben és színben végül tökéletesen egyezett.

_pix3125.jpg

_pix3101.jpg

_pix3311.jpg

_pix3169.jpg

_pix3537.jpg

A hálószoba egy külön világ, szólt a megrendelő javaslata, amit mi teljes mértékben ki is használtunk. A falipanelek megnyugtató színe és a virágos tapéta adta a szoba fő hangulatát, amit a lámpa és az éjjeliszekrények szalmaszíne tett megfelelő dimenzióba. Sokáig ment az agyalás, milyen képek lennének megfelelőek az ágy fölé, végül Ildi elkészítette két korábbi absztrakt grafikájának ide illő változatát.

ke_pernyo_foto_2020-10-27_11_45_29.pngElindítottuk a Menőlakásom Insta fiókot, ahol sok képet osztunk meg, és folyamatában láthatjátok a készülő projektjeinket. Kövessetek ott is.

_pix3355.jpg

_pix3367.jpg

_pix3376.jpg

_pix3528.jpg

_pix3391.jpg

_pix3409.jpg

@expert{{name:"Ildikó", title:"belsőépítész és lakberendező", message:"A hálóban a falak újragondolása volt a legfontosabb feladat. Az első találkozáskor észrevettünk a megrendelőn egy zöld színű vászonnadrágot. A szín annyira szép volt, és a háziasszonyhoz illő, hogy a végére egyértelmű lett: ez a szín lesz a vezérfonal ebben a helyiségben. Amikor kikristályosodott, hogy falipanel és tapéta lesz a falakon, a nadrághoz igazítottuk a végső árnyalatokat."}}

Ha a hálószoba külön világ, a mosókonyha külön világegyetem. Régebben ez a helyiség épp olyan volt, mint minden mosókonyha: szűkös és elfeledésre ítélt. Mivel itt legtöbbször a háziasszony dolgozik, aki szeretett volna gondolni egy merészet, így  Ildi és Andris élménnyé tette az itt töltött perceket, órákat, így.

_pix3807.jpg

 

_pix3916.jpg

Ilyen volt:

img_20190709_120343-1.jpg

A gyerekszobák a tulajdonos kérésére natúr bútorokat kaptak, itt is találhatunk két OldiArt képet, egy kutyát és egy cápát is:

_pix3727.jpg

_pix3730.jpg

_pix3740.jpg

_pix3759.jpg

A vécé is kapott egy ízléses tapétát, megannyi hallal:

_pix3834.jpg

A fenti munka lakberendezésből és stylingból állt, némi szakipar igénybevételével: asztalos, lakatos, festő, tapétázó kellett, és egy kevés villanyszerelés a lámpakiállás áthelyezése miatt. Ha jók az alapok, egy lakásnál épp elég ennyi ahhoz, hogy valódi otthonná váljon, ami visszatükröz a benne élők saját stílusát, és amibe élmény hazaérkezni.

Az összes képről itt találtok galériát:

untitled.jpgHa te is szeretnél átverések nélkül, megbízható, tehetséges stáb - akár Ildi és Andris - segítségével menő lakást magadnak Budapesten, keress minket, kattints ide. Ildi festményei itt elérhetőek.

 

Utána képek: Molnár Alida / Pixelerie

süti beállítások módosítása