Egerek lakta tetőtérből - álomműterem hálóval

Tekla F 2022 március 02.

teto15.jpg

A legutóbb bemutatott terveinken láthattátok, hogyan kel életre nemsokára egy régi, lelakott, rossz elosztású lakóház. Egyetlen helyiség maradt ki abból a posztból, a tetőtér. Azért nem akkor írtam róla, mert ennek a munkának érdemes külön figyelmet szentelni. A tetőteret ugyanis ebben az épületben semmire sem használták.

Ami nagy hiba, de nem okoljuk az előző tulajdonosokat. Azt a tetőteret meglátva én sem gondoltam volna, hogy bármire jó lehet.

A tetőcserepek hiányosak voltak, a téglák között itt-ott becsillant a napfény. A tetődeszkákra szigetelésként földet hordtak, nagyon sok földet, ami ugyancsak nem a lakhatást szolgálta. 

teto1.jpg

teto2.jpg

Alulról is megbontottuk a födémet. A nád felett egerek tanyái, aprófelhalmozódott hulladékok kerültek elő, és a tartószerkezet stabilitása is (khm…) hagyott kívánnivalót maga után. Úgyhogy alulról-felülről bontottunk, és persze megerősítettünk.

teto3.jpg

Odafent szigeteltünk és burkoltunk, és miután lehordtuk a rengeteg földet, hajópadlót fektettünk le. 

teto4.jpg

A tetőt megbontottuk, négy tetőablakot építettünk be, így keltette életre a teret a fény.

Hogy mit lehetett ebből az öreg padlástérből létrehozni? Íme:

tetoter_1.jpg

tetoter_2.jpg

Mi minden elfér itt, igaz? Egy napos, jókedvű, kétszemélyes hálószoba, némi rakodótér és egy festősarok, egy (mini) aprócska műterem, ahol az itt lakó zavartalanul elvonulhat dolgozni. Ahogy látjátok, egy kis csap is kerül ide, ha a művész/művésznő inni szeretne vagy kimosná az ecseteket.

A hűtésről és fűtésről egy klíma gondoskodik.

Ezek a képek még a 3D-s tervek, hamarosan jelentkezünk a kész fotókkal is. 

untitled.jpgTekla az Én Menő Lakásom tervezője. Keress minket, ha neked is van felújításra váró lakásod, és szeretnél átverések nélkül, tisztán együtt dolgozni valódi szakemberekkel. Mi máshogy dolgozunk, mint a piac legtöbb szereplője, mert azt gondoljuk, hogy így érdemes.

süti beállítások módosítása